-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 26

Kitokias užduotis nei Kaune gavęs Axelis Toupane'as neabejoja dėl „Žalgirio“

Axelį Toupane'ą Pirėjo Taikos ir draugystės stadiono rūbinėje sutikome linksmą ir pasiilgusį matytų veidų. 26 metų prancūzas kaip tik sužaidė rezultatyviausią sezono mačą ir įkratė 4 tritaškius į Tel Avivo „Maccabi“ krepšį. Gaudęs perdavimus aikštės kampe jis nedvejojo. Kaip ir nedvejoja dėl Kauno „Žalgirio“ galimybių 2018-2019 m. sezoną.
Axelis Toupane'as
Axelis Toupane'as / Alfredo Pliadžio nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Panathinaikos“ – „Žalgiris“ | 21:00 | Atėnai

„Ne, ne, ne!“ – purto galvą Axelis Toupane'as, paklaustas, ar penktadienio vakarą užsuks pasimatyti su Kauno „Žalgirio“ žaidėjais kitoje Atėnų pusėje.

Pirėjo „Olympiakos“ žaidėjams rekomenduojama nesilankyti „Panathinaikos“ gerbėjų teritorijose netoli OAKA arenos, tad prancūzas ramiai per televizorių stebės savo buvusių bendražygių mūšį su Atėnų klubu.

Žalgiriečiai ketvirtadienį atvyko į Atėnus, bet A.Toupane'as jų pamatyti dar neturėjo progos.

Vėlų ketvirtadienio vakarą dėl svarbaus „Olympiakos“ futbolo komandos mačo Europos lygoje valanda pavėlintose rungtynėse su „Maccabi“ A.Toupane'as draskė Pirėjo Taikos ir draugystės stadiono tinklelius.

Gavęs perdavimus aikštės kampe, 26-erių puolėjas nė nesudvejodavo ir leisdavo strėles į „Maccabi“ krepšį. Kaip jam sakė treneris Davidas Blattas dar treniruočių stovykloje, „tiesiog leisk jiems skristi“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Milas apie garsųjį „Fenerbahče“ pribaigusį tritaškį ir geriausią darbą pasaulyje (3/5)

Pas Šarą būtų kiek kitaip. A.Toupane'as į „Olympiakos“ žaidimą įneša tą pačią energiją, agresiją gynyboje ir atletiškumą, tačiau turi kiek daugiau laisvės puolime.

Tad gavęs progą mesti, jis nebedvejoja.

„Galbūt tai pagrindinis skirtumas su „Žalgiriu“. Šaras norėjo, kad daugiau veržčiausi. Ir man tai sekėsi visai neblogai. Bet čia aikštė labiau praplėsta – Vassilis Spanoulis ir Nigelis Williamsas-Gossas sutraukia daug dėmesio, todėl kai tik gaunu kamuolį, kaip man sakė nuo pirmos dienos Pirėjuje, turiu leisti jam skristi“, – 24sek pasakojo A.Toupane'as.

Ir kol kas tie kamuoliai plėšo pasenusius „Olympiakos“ arenos tinklelius. Per 4 pirmąsias Eurolygos rungtynes Axelis Toupane'as pataikė net 7 tritaškių iš 10.

4 iš 5 jis suleido į Tel Avivo „Maccabi“, 3 iš 3 – Vitorijos „Baskonia“ krepšį.

Per ketverias rungtynes A.Toupane'as jau išmetė ketvirtadalį tolimų metimų, lyginant su praėjusių metų sezonu „Žalgiryje“.

Game Min. Tšk. Dvit. Trit. Kam. Perd. Naud.
Khimki 5:21 2 -1
Baskonia 23:13 11 1/2 3/3 5 1 17
Olimpia 12:39 2 1/2 0/2 1 -1
Maccabi 13:47 15 4/5 1 14
Iš viso 55:00 28 2/4 7/10 7 3 29
Vidurkis 13:45 7 50% 70% 1.8 0.8 7.3

Sykį A.Toupane'o tolimas šūvis paskutinėmis sekundėmis išgelbėjo „Olympiakos“ nuo sensacijos Graikijos čempionate.

VIDEO: BasketLeague: Κυμη-Ολυμπιακος - Toupane corner 3p

Pirėjus A.Toupane'ui kelia gražius prisiminimus. Dar prieš keletą mėnesių iš Atėnų priemiesčio jis su Kauno „Žalgiriu“ išsivežė kertinę pergalę Eurolygos ketvirtfinalyje ir nebegrįžo atgal įsidėdamas bilietą į finalo ketvertą kišenėn „Žalgirio“ arenoje.

Ta serija su „Olympiakos“ A.Toupane'ui buvo sėkminga. Pats jis rinko vid. 6,8 taško, bet svarbiausia – nudusino Pirėjo ekipos variklį Vassilį Spanoulį.

Juokaujama, kad būtent ta serija užtarnavo jam naują kontraktą su „Olympiakos“. 24sek žiniomis, jis patiko ne tik Pirėjo ekipos vadovybei, bet ir treneriui Davidui Blattui.

A.Toupane'o žaidimas puolime vis dar banguoja. Vieneriose rungtynėse jis palieka Eurolygos areną su dviženkliu taškų skaičiumi, o kitose vos sukrapšto bent tašką. Tačiau „Olympiakos“ aplinka teigiamai atsiliepia apie buvusį žalgirietį.

Pats legionierius jaučiasi prisitaikęs. Jis džiaugiasi, kad grėsmingieji „Gate 7“ sirgaliai dabar ne ant jo šaukia, o palaiko.

„Taip, visai gerai prisitaikau. Komanda palengvino mano adaptaciją. Tai puikus miestas, patyrusi organizacija, todėl buvo nesunku prisitaikyti. Padeda ir tai, kad pernai jau žaidžiau Eurolygoje ir įgijau naudingos patirties. Man taip pat tinka Blatto greitas žaidimo stilius. Viskas gerai“, – „Olympiakos“ rūbinėje tikino A.Toupane'as.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ kelyje į Eurolygos olimpą sugrįžti siekiantis varžovas (2/5)

Netoliese jo interviu žurnalistams dalijo kertiniai „Olympiakos“ žaidėjai, taip pat – Vassilis Spanoulis.

Tai ypatingas krepšininkas. Ne tik vienas geriausių Eurolygoje. Jis taip pat turi neprilygstamą darbo etiką. Ir ritualų.

Pavyzdžiui, V.Spanoulis prieš rungtynes kaskart sėdėdamas rūbinėje bent 10 sekundžių žvelgia į kažkurio išsirinkto komandos draugo sportbačius. Ir to matymo lauko tarp akių ir sportbačių niekas negali perkirsti.

V.Spanoulio darbas ir elgesys sutelktas tik į vieną tikslą – pergales. 36-erių žudikas Billas skaičiuoja paskutiniuosius savo karjeros metus, tad nebegali švaistyti laiko juokams.

Užuosdamas tą rimtį ir susikaupimą tikslo siekimui, pirmą kartą į „Olympiakos“ rūbinę įžengęs A.Toupane'as nesiveržė laidyti juokelių apie pernykštį ketvirtfinalį ir „Žalgirio“ linksmybes finalo ketverte Belgrade.

„Nebuvo tikslo apie tai kalbėti, nes tie vyrukai turi didžiulę patirtį. Jie jau žaidė finalo ketvertuose, jie tapo čempionais, tad nelabai ką turėjau pasakyti, – šyptelėjo A.Toupane'as. – Iš Spanoulio galima mokytis pergalių mentaliteto. Jis labai patyręs.

Bet taip, teko kalbėti apie tą ketvirtfinalio seriją. Jie labai gerbia „Žalgirio“ komandą.“

Po 15 taškų pasirodymo su „Maccabi“ – rezultatyviausio šį sezoną Eurolygoje, jis galėjo drąsiai šaldyti įkaitusį riešą. Vis dėlto užsidėjo krūvą ledo ant kelio.

Rezultatyvumo jis nesureikšmina. Vieną dieną sužais jis, kitą – Jannis Timma ar bet kuris kitas „Olympiakos“ narys.

Tokį požiūrį jam įdiegė Šarūnas Jasikevičius ir Kauno „Žalgiris“.

A.Toupane'as juokiasi – labai pasiilgo Kauno sušinės „Sushi Masters“, bet labiausiai – komandos draugų. Visų.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kokių rezervų neišnaudoja „Žalgiris“? (1/5)

Kol skeptikai svarsto, ar svaiginanti „Žalgirio“ 2018-2019 m. sezono kelionė nebuvo atsitiktinumas, prancūzas purto galvą.

Vasarą „Žalgirio“ aprangą jis persivilko į „Olympiakos“, nors dar turėjo metus galiojusią sutartį su žaliai baltais. Bet A.Toupane'as įdėmiai seka buvusios komandos pasirodymą Eurolygoje.

Ir apie žalgiriečių šansus jis turi gan aiškią nuomonę.

„Ką manau? Solidu. Tai „Žalgiris“, – iškalbingai kauniečių sezono pradžią įvertino A.Toupane'as. – Neabejoju, kad jie vėl bus pavojingi. Nors kai kurie sako, kad jie nebus tokie geri, manau, kad jie bus labai pavojingi ir vėl bandys laimėti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius