-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 29

„L'Equipe“ ASVEL ir „Žalgirio“ akistatoje laukia ypatingos milžinų kaktomušos

Vienintelė Prancūzijos krepšinio komanda grįžta į Eurolygą. Koronaviruso išretinti Vilerbano ASVEL krepšininkai turėjo ilgą priverstinę pertrauką, tačiau ketvirtadienio vakarą pamėgins kibti į atlapus puikiai sezoną pradėjusiems žalgiriečiams. Didžiausias Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“ anonsuodamas šį susitikimą išskiria intriguojančią vidurio puolėjų akistatą.
J.Lauvergne'as ir M.Fallas
J.Lauvergne'as ir M.Fallas / Getty via Euroleague nuotr.

„Centrų kaktomuša“, – ketvirtadienio numeryje skelbia „L'Equipe“.

ASVEL ir „Žalgirio“ akistata ketvirtadienio leidinyje gavo pusę 23-iojo puslapio (iš 28), pagrindinį dėmesį užleisdama trečiadienį pasibaigusioms UEFA Čempionų lygos kovoms ir ten žaidusiems „Paris Saint Germain“ ir „Rennes“ klubams.

„Du dominuojantys Prancūzijos rinktinės žaidėjai Moustapha Fallas ir Joffrey Lauvergne'as šį vakarą susikaus Vilerbane. ASVEL pagaliau grįžta į Eurolygą, pirmą kartą nuo spalio 9-osios, kai po pralaimėjimo Milane (73:87) pateko į COVID-19 gniaužtus“, – rašo Liliane Trevisan.

„L'Equipe“ nuotr./„L'Equipe“ puslapis
„L'Equipe“ nuotr./„L'Equipe“ puslapis

Prancūzai džiaugiasi, kad savo šalyje galės pamatyti Joffrey Lauvergne'ą, vieną nacionalinės rinktinės simbolių, „Les Bleus“ marškinėlius vilkėjusį net 85 kartus.

Solidžią formą sezono pradžioje demonstruojantis puolėjas susitiks su kitu rinktinės nariu – ASVEL lyderiu Moustapha Fallu. 218 cm bokštas dvylika kartų yra vilkėjęs rinktinės aprangą.

Getty via Euroleague nuotr./Moustapha Fallas
Getty via Euroleague nuotr./Moustapha Fallas

„L'Equipe“ pažymi, kad į Vilerbaną atvyksta viena geriausių šiuo metu Eurolygos komandų, kuri šiemet ypač gerai žaidžia išvykose ir laimėjo visus tris mačus varžovų aikštėse.

Prancūzai neslepia, jog šiuo metu sumedžioti pirmąją sezono pergalę prieš kaip reikiant įsibėgėjusį oponentą bus ypač sunku. „Vilerbanui šiuo metu yra sudėtingas laikotarpis ir kur kas svarbiau išvis sugrįžti į Eurolygos ritmą“, – kauniečiams favorito etiketę klijuoja „L'Equipe“

Publikacijoje akcentuojama, kad prieš koronaviruso įsisiautėjimą M.Fallas demonstravo puikią statistiką ir rinko 12 taškų, atkovodavo 5,5 kamuolio ir blokuodavo po 2 metimus.

Šiais rodikliais 7 cm ūgio pranašumą turėsiantis ASVEL vidurio puolėjas netgi lenkia J.Lauvergne'ą, kuris per keturis mačus fiksavo 11,5 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio statistiką.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne'as
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne'as

„Visgi Joffrey gali puikiai išnaudoti greitas savo kojas ir yra kur kas pavojingesnis ieškant laisvų komandos draugų. Fallo pranašumas bus centimetrai, ilgos rankos ir gynyba po krepšiu, o Joffrey turės naudotis miklumu ir bandymu ištraukti ASVEL centrą toliau nuo krepšio“, – rašo „L'Equipe“.

Pažymima, kad J.Lauvergne'as šiame mače veikiausiai bandys pasinaudoti savo agresyvumu. Šį sezoną jis išprovokuoja po 2,3 pražangos, o tai gali ypač gerai suveikti prieš dažnai pražangas (vid. 4,5) besirenkantį oponentą.

Dar viena įdomi detalė, kurią pažymi prancūzai – abu vidurio puolėjai šią vasarą pakeitė komandas ir atvyko iš Turkijos klubų. J.Lauvergne'as du sezonus praleido Stambulo „Fenerbahče“ ekipoje, o M.Fallas praėjusiais metais gynė Ankaros „Turk Telekom“ spalvas.

„Kova baudos aikštėje bus vienas kertinių šio mačo momentų, nes abu prancūzai sezono pradžioje demonstruoja vienas kito vertą krepšinį“, – savo tautiečių sportine forma džiaugiasi ir mačą reziumuoja „L'Equipe“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius