Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 28

M.Schilleris – apie sergantį A.Renesesą, svarbiausią ALBA žaidėją ir pirmąjį Eurolygos ratą

Pakilime esantis Kauno „Žalgiris“ išvyksta į Vokietiją uždaryti pirmojo Eurolygos rato, kuriame Lietuvos čempionų lauks trenerio Aito Garcia Reneseso netekusi Berlyno ALBA.

Kauno „Žalgiryje“ kelyje – prieš susitikimą vyriausiojo trenerio Aito Garcia Reneseso netekusi Berlyno ALBA.

74-erių specialistui iš Ispanijos diagnozuotas koronavirusas, tad šį Eurolygos mačą Vokietijos sostinėje silpnus simptomus jaučiančiam strategui teks stebėti namuose per televizoriaus ekraną, o jo pareigybes šalia šoninės linijos su derinių lenta rankose perims vienas A.Reneseso asistentų.

Statistiškai ALBA yra viena prasčiausių Senojo žemyno komandų. „Geltonųjų“ puolimo reitingas yra 17 (vos įmetamo 103,9 taško per 100) atakų, gynybos – 16 (net 114,9 praleidžiamo taško per 100 atakų).

Nors vokiečiai išmeta net po 27 tritaškius per susitikimą (2 vieta), tačiau realizuoja tik 34,6 proc. (18 vieta). Didelį žaidimo tempą mėgstanti ALBA fiksuoja po 19,5 rezultatyvaus perdavimo (2 vieta), bet dvitaškių metimų pataikymas irgi yra prastas – vos 51,2 proc. (16 vieta).

„Išvykstame už pusvalandžio, vakare turėsime treniruote Berlyne, o rytoj laukia rungtynės. Pirmiausia, tai mes linkime treneriui Aito kuo greičiau pasveikti, tai yra svarbiausias dalykas. Antra, ši dvikova bus puikus testas mūsų gynybai stabdant varžovų staigų perėjimą iš gynybos į puolimą bei trukdant ALBA snaiperiams atlikti metimus. Jie puikiai žaidžia greitame puolime bei meta labai daug tritaškių“, – spaudos konferencijos sakė Martinas Schilleris.

Getty Images/ Euroleague nuotr./Aito Garcia Renesesas
Getty Images/ Euroleague nuotr./Aito Garcia Renesesas

Vokietijos čempionai dar neseniai turėjo trijų pergalių seriją, kurią nutraukė skausmingi Atėnų „Panathinaikos“ (69:92) ir Madrido „Real“ (62:91) smūgiai.

Nepaisant to, „Mercedes-Benz“ arenos šeimininkai savo sąskaitoje šiuo metu turi 6 pergales, 9 pralaimėjimus ir žengia 13-oje Eurolygos vietoje.

„Akivaizdu, kad COVID-19 jiems pakenkė. ALBA komandai tai atnešė daug problemų, jiems trūko žaidėjų. Tokių nesklandumų turėjo ir „Chimki“, ir „Zenit“, tačiau „Zenit“ rungtynės buvo nukeltos, o „Chimki“ ir ALBA turėjo žaisti. Tai jiems pakenkė“, – teigė M.Schilleris.

„Žalgirio“ vairininkas ALBA gretose išskyrė universalųjį puolėją Luke'ą Sikmą. 31-erių metų Berlyno komandos amerikietis per 25 minutes šį sezoną pelno po 9,7 taško, atkovoja po 6 kamuolius, atlieka po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir fiksuoja po 14,5 naudingumo balo.

„Vienas svarbiausių ALBA žaidėjų – Luke‘as Sikma, – teigė M.Schilleris. – Tai ketvirtas numeris, kuris kuria ALBA atakas. Jis labai kūrybingas. Tai retas įgūdis tokios pozicijos žaidėjams. Daugybė atakų eina būtent per jį, tad Luke‘o sustabdymas mums bus esminis dalykas. Mes turime būti aktyvūs prieš jį. Jis puikiai atrodo, jei jam suteikiama laisvė ir jis gerai mato aikštelę. Neįtikėtinai talentingas kamuolio skirstytojas. Norime pažaboti jį. Neįmanoma to padaryti visas 40 minučių, bet turime stengtis tiek, kiek pavyks.“

„Scanpix“ nuotr./Luke'as Sikma
„Scanpix“ nuotr./Luke'as Sikma

Keturios pergalės iš eilės kilstelėjo „Žalgirį“ į aštuntąją vietą, o statistika prieš būsimą mūšį su ALBA rodo parankumą.

Martino Schillerio kariauna įveikė visas žemiau turnyrinėje lentelėje esančias komandas, išskyrus Tel Avivo „Maccabi“, o prieš visas, kurios yra aukščiau, pralaimėjo, išskyrus Miuncheno „Bayern“. Tai retas stabilumas ir dėsningumas.

Į Berlyną Lietuvos čempionai išvyksta be planuotos repeticijos – dėl koronaviruso protrūkio Utenos „Juventus“ klube sekmadienio LKL rungtynės su šia Aukštaitijos komanda buvo nukeltos.

„Pakankamai gerai praleidome šventinį laikotarpį. Mes prižiūrėjome kūnus, stengėmės atstatyti žaidėjų fizinį pasiruošimą. „Juventus“ rungtynės neįvyko, tad turėjome daug daugiau laiko, kad žaidėjai sklandžiau pasiektų įprastą formą. Treniruotės buvo geros“, – apie laisvą sekmadienį kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Ar naujienos apie Aito Garcia Reneseso ligą ir nukeltas „Juventus“ rungtynes keitė „Žalgirio“ darbus ir pasiruošimo dvikovai planą?

„Esminė naujiena buvo nukeltas mačas, – dėstė 38-erių treneris iš Austrijos. – Tai mums davė laisvės, nereikėjo perkrauti žaidėjų informacija vos per vieną treniruotę. Naujienos apie Aito ligą mūsų pasiruošimo nekeitė. Žinome prieš ką mes žaisime. ALBA nuo COVID-19 kentėjo ir anksčiau, tad 5-6 žaidėjai jau yra persirgę. Jie dabar sportavo ir ruošėsi mačui. Maža grupelė, bet jie nebuvo izoliuoti. Mes šių dalykų nekontroliuojame, bet nukeltas susitikimas su „Juventus“ kiek pakeitė mūsų treniruotes.“

VIDEO: Fantastinis Žalgiris: nesustabdomas Grigonis, Trinchieri gynyba ir stabiliausias ginklas

ALBA dažnai naudoja zoninę gynybą, kuriai „Žalgiris“ stengiasi būti pasiruošęs.

„Svarbu pristatyti kamuolį į baudos aikštelę. Nenorime užlaikyti kamuolio rankose, nenorime bėgioti su juo aplink tritaškį. Reikia veržtis arba perduoti kamuolį į baudos aikštelę. Tai svarbu, tą akcentuojame“, – teigė M.Schilleris.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris sakė, jog Patricio Garino ir Steve'o Vasturijos reabilitacija vyksta pagal planą, tuo metu per pirmąjį Eurolygos ratą jam didžiausią įspūdį padarė žaidėjų noras dirbti, konkuruoti ir tobulėti.

„Žalgirio“ ir ALBA rungtynių pradžia Berlyne – antradienį 21 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius