-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 14

Nemaloni viešnagė Maskvoje: iki „Žalgirio“ neatėjusi žinutė ir atimtas pagrindinis ginklas

Pirmaujanti Eurolygos komanda įrodė savo stiprybę net ir be vieno iš svarbiausių savo žaidėjų. Be Willo Clyburno žaidusi Maskvos CSKA kontroliavo mačo eigą pirmaudama nuo pirmos iki paskutinės minutės. Iš kauniečių atėmę pagrindinį jų atakų ginklą, patys maskviečiai rinko kamuolius nuo žalgiriečių galvų lyg pašėlę ir privertė „Žalgirį“ suklupti pirmą kartą nuo gruodžio 4 dienos – Maskvoje pralaimėta 73:83.

Būtent taip žaidžia geriausios komandos ir būtent dėl to jos užima aukščiausias pozicijas lentelėje – varžovai išmušami iš savo ritmo bei efektyviai baudžiami už savo klaidas gynyboje. Visų pirma, „Žalgiris“ buvo įveltas į lėtesnį, ilgomis atakomis paremtą žaidimą, kurio pats aktyviai bandė išvengti. Gaila, bet ankstyvi ir greiti kauniečių metimai pirmojoje rungtynių pusėje didelės naudos neatnešė. O patys CSKA, pozicinėse atakose akylai ieškojo ir laukė kauniečių klaidų – tokių neišvengė nė vienas žaidėjas. Taip pat buvo pralaimėta turbūt svarbiausia ir labiausiai akcentuota dvikova po krepšiu – geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojančiai komandai Eurolygoje buvo leista nusiimti net 15. O dabar apie viską plačiau.

VIDEO: Žalgiriečių spurtas, privertęs paplušėti Eurolygos lyderius

Puolime (ne)atkovoti kamuoliai ir kitos mažos, bet skaudžios klaidos

Maskvos CSKA puolime renka net po 11,6 atkovoto kamuolio per rungtynes ir tai yra beveik dviem atkovotais kamuoliais daugiau negu renka antroje vietoje žengianti „Baskonia“ (9,8). Tačiau, akivaizdu, kad iki kauniečių šis pranešimas neatėjo.

Keistai atrodė J.Lauvergne'o sustojimas žaisti antrajame kėlinyje, kuomet apsigynęs nuo T.Šengelijos pirminio metimo, prancūzas akimirkai atsipalaidavo, o tai leido kartvelui pakartoti savo netaiklų metimą. Dar sunkiau kažką pasakyti apie N.Hayeso užsisvajojimą žiūrint į ant lanko šokinėjantį kamuolį trečiojo kėlinio pradžioje – M.Schilleris pasitarime per didžiąją pertrauką neabejotinai turėjo akcentuoti koncentracijos trūkumą kovoje dėl kamuolių, tačiau amerikietis sugrįžęs ant parketo tą ir pakartojo. T.Šengelija dar kartą pasiėmė savo paties mestą kamuolį ir pelnė 2 taškus.

VIDEO: „Žalgirio“ dejavu gynyboje ir kodėl „Chimki“ – prasčiausia Eurolygos ekipa

Tai – tik keli epizodai iš begalės galimų pavyzdžių: J.Lauvergne'ui trūko koncentracijos, ūgio ir jėgos užsiimant geresnes pozicijas prieš N.Milutinovą, o „Žalgirio“ gynėjams sunkiai sekėsi išstumti aukštesnius varžovus iš baudos aikštelės vykstant metimui. Galima sakyti, kad varžovų antrojo šanso situacijose kauniečiams net kiek šypsojosi sėkmė – net 15 atkovotų kamuolių puolime arenos šeimininkai pavertė vos 13 taškų. Nebūdingas neefektyvumas.

Ne paslaptis, kad norint laimėti prieš pirmąsias pozicijas užimančias komandas, reikalinga fantastinė koncentracija gynyboje, kuri padėtų apsiginti nuo visų skirtingų būdų, kuriais varžovų ekipa tave atakuoja. Maskvoje, deja, „Žalgiris“ to nepademonstravo. Tai – „Žalgirio“ klaidos iš pirmosios rungtynių dalies, kurių buvo galima išvengti:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius