Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 05 /23:14

Pergalingai Eurolygoje žygiavęs „Žalgiris“ užklimpo Belgrade

Pergalinga Kauno „Žalgirio“ Odisėja Eurolygoje nutrūko Serbijos sostinėje. Po penkių pergalių iš eilės Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai buvo priversti stabtelėti Belgrade, pralaimėję klampų nervų mūšį vietos „Crvena zvezda“ ekipai – 65:77 (18:16, 13:17, 14:15, 20:29).
Vasilije Micičius
Paulius Jankūnas / Euroleague nuotr.

Dvikovą Lietuvos čempionai pradėjo labai sunkiai (2:8), tačiau vėliau Kevino Pangoso dėka įsibėgėjo, pavijo savo priešininkus ir net laimėjo pirmą kėlinuką.

Daug fizinės kovos netrūko ir po pertraukėlės, bet į didžiąją pertrauką geresnėmis nuotaikomis jau žygiavo serbai – 33:31.

O tada kauniečiai pateko į duobę. Trečiajame kėlinyje taškus rinkti sekėsi nepaprastai sunkiai, o varžovų dažnomis klaidomis pasinaudoję serbai įgijo rekordinį pranašumą (48:39).

Visgi kėlinuką Š.Jasikevičiaus vyrai užbaigė spurtu 6:0 ir vėl sugrįžo į kovą.

Ketvirto kėlinio pradžioje K.Pangosas tritaškiu netgi buvo išlyginęs rezultatą, bet tuomet visas rungtynes tylėjęs Dejanas Davidovacas sumetė tris tolimus metimus ir šeimininkai lemtingai pabėgo.

Pirmąjį „Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ mačą Kaune 78:76 laimėjo Lietuvos čempionai. Per visą Eurolygos istoriją tarpusavio akistatų rezultatas 4:2 „Žalgirio“ naudai.

„Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ 77:65 (16:18, 17:13, 15:14, 29:20).

„Crvena zvezda“: Tayloras Rochestie 16 (10 rez. perd., 4 atk. kam., 4 per. kam.), Dejanas Davidovacas 13, Dylanas Ennisas 12.

„Žalgiris“: Kevinas Pangosas 19 (7 atk. kam.), Paulius Jankūnas 10, Aaronas White’as 9, Edgaras Ulanovas 8, Artūras Milaknis 6, Beno Udrihas 4, Axelis Toupane'as 3, Brandonas Daviesas, Vasilije Micičius ir Antanas Kavaliauskas po 2, Paulius Valinskas ir Gytis Masiulis nežaidė.

VIDEO: „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ 77:65 (16:18, 17:13, 15:14, 29:20).

38 min. Laivas skęsta. Žalgiriečiams reikia stebuklo, Milko Bjelica krauna iš viršaus. Deficitas jau dviženklis – 56:67.

36 min. Dejanas Davidovacas pataiko dar vieną tritaškį nuo lentos. Kauniečiai didelėje bėdoje – 50:60.

35 min. Kevinas Pangosas praranda kamuolį, griebia už Pero Antičiaus rankos ir baudžiamas nesportine pražanga. Makedonas įmeta vieną baudą.

34 min. Dejanas Davidovacas pataiko tritaškį. Ne pagal logiką. Žalgiriečiai vėl atsilieka šešiais taškais.

33 min. Tayloras Rochestie pataiko ketvirtą savo tritaškį – 53:50.

31 min. Kevinas Pangosas tritaškiu lygina rezultatą – 48:48.

III kėlinys. „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ 48:45 (16:18, 17:13, 15:14).

30 min. Kėlinį žalgiriečiai baigia atkarpa 6:0 ir vėl grįžta į kovą – 45:48.

27 min. Chaosas, kuris nenaudingas „Žalgiriui“. Axelis Toupane'as paslysta, o tuo pasinaudoję serbai surengia greitą ataką ir ją užbaigia dėjimu. Skęstam 39:48.

26 min. Antanas Kavaliauskas prametė du baudų metimus. Labai svarbiu metu. Per trečio kėlinio pusę žalgiriečiai sukrapštė vos 4 taškus ir atsilieka 35:42.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Belgrade

Nuo cigarečių dūmų Aleksandro Nikoličiaus halėje jau griaužia akis. Cigarečių tvaikas raukė nosį dar antrojo kėlinio pradžioje. Tūkstančiai žiūrovų arenoje dalyvauja pasyvaus rūkymo procedūroje.

24 min. Žalgiriečiai ir toliau labai sunkiai randa kelius prie varžovų krepšio. Vasilije Micičiui sugrįžimas į Belgradą labai sunkus – serbas žaidžia labai blankias rungtynes, ypač puolime.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Belgrade

Brandonas Daviesas kažkoks užsnūdęs grįžo iš rūbinės. Grubios jo klaidos ir vienoje, ir kitoje aikštės pusėje įsiutino Šarą. Treneris pasodino amerikietį ant suolo prabėgus vos pusantros minutės ir piktai nužvelgė legionierių po minutės pertraukėlės. Š.Jasikevičius dar kartą aprėkė centrą rodydamas pirštu į švieslentę, kur degė -7. Tuo tarpu „Crvena zvezda“ sirgaliai įsismagino ir grasina lūžiu.

22 min. Sunki „Žalgirio“ antrosios pusės pradžia. Iš pradžių Milko Bjelica pataikė iš po krepšio, o po to Tayloras Rochestie įsviedė tritaškį. 31:38 – didžiausias deficitas šiose rungtynėse. Pavojaus varpui sugaudus. Šaras kaipmat ima pertraukėlę.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Belgrade

„Patempiau biškiuką“, – susiėmęs už šlaunies skausmo perkreiptu veidu gydytojui Vytautui Kailiui pasiskundė Paulius Jankūnas. Kapitonas įsimetė į burną tabletę ir nušlubavo tęsti apšilimo. Pirmoje pusėje jį iš žaidimo greitai išėmė trys pražangos, tikėkimės, po pertraukos neišims skausmas.

II kėlinys. „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ 33:31 (16:18, 17:13).

18 min. Karšta Artūro Milaknio rankelė ir tritaškis – 31:31.

17 min. Paulius Jankūnas puolime gauna trečią asmeninę pražangą. Šarūnas Jasikevičius savo lyderį sodina ant suolo.

16 min. Taylorui Rochestie asmeninė aukštesnio Axelio Toupane'o gynyba buvo staigmena, bet šį kartą gynėjas pataiko iš vidutinio nuotolio ir serbai vėl susigrąžina iniciatyvą – 27:26.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Belgrade

„Treneri, gana!“ – Šarūną Jasikevičių ramina arbitras. Šaras nori, kad arbitrai fiksuotų pražangas kontakto metu, bet žalgiriečiams dažnai tenka per kumštelėjimus ir stumtelėjimus brautis krepšio link. Teisėjai žaliai baltiems nėra tokie dosnūs kaip šeimininkams.

14 min. Tik antrajame kėlinyje ant parketo pasirodęs Artūras Milaknis pastatė puikią užtvarą, po kurios Aaronas White'as dar kartą deda iš viršaus – 24:23.

12 min. Be dėjimo Aaronas White'as nebaigs ir šių rungtynių. Po puikaus tautiečio Brando Davieso perdavimo amerikietis krauna iš viršaus. Žalgiriečiai vis dar priekyje – 20:18.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Belgrade

Įspūdinga statistika. „Crvena zvezda“ metė ir pataikė visas 10 baudų („Žalgiris“ nemetė nė vienos), bet prametė visus 9 dvitaškius.

I kėlinys. „Crvena zvezda“ – „Žalgiris“ 16:18.

10 min. Beno Udrihas pataikė puikų metimą iš vidutinio nuotolio – 16:16. Dar du taškus jis pelno po verpstės. Solidus debiutas.

9 min. Įdomu, jog „Crvena zvezda“ kol kas visus taškus pelnė tritaškiais arba baudomis. Pro šalį skriejo visi šeši serbų dvitaškiai.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Belgrade

Aštuntąją minutę aikštėje debiutuoja Beno Udrihas. Tvarkingai įmetė kamuolį Ulanovui ant ūso, bet kitoje aikštės pusėje jo pražanga kainavo „Žalgiriui“ du lengvus taškus. Per rungtynių pauzeles slovėnas vis pasikonsultuoja su treneriu, kur turėtų bėgti ir tiksliai daryti.

8 min. Beno Udrihas debiutuoja jau pirmajame kėlinyje. Slovėnas pakeitė puikiai kol kas žaidusį Keviną Pangosą.

6 min. Kevinas Pangosas – nuostabus! Gynėjas antruoju tritaškiu pelnė aštuntą savo tašką. Žalgiriečiai pirmą kartą priekyje – 12:10.

5 min. Kevinas Pangosas sėkmingai patraukia kauniečius. Iš pradžių kanadietis pataikė tritaškį, o po to jo metimą pataisė Edgaras Ulanovas. Bet serbai dar priekyje – 10:9.

3 min. Žalgiriečių varžovų krepšį pagaliau atrišo kapitonas Paulius Jankūnas, bet kitoje aikštės pusėje kauniečiai iš karto gavo tritaškį. Sunki pradžia – 2:8.

2 min. Serbai sėkmingiau pradėjo mačą. „Crvena zvezda“ sėkmingai naudojosi žalgiriečių netaikliais metimais ir truktelėjo į priekį – 5:0.

Žalgiriečiai rungtynes pradeda tokiu starto penketu: Kevinas Pangosas, Axelis Toupane'as, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, ir Brandonas Daviesas.

Donatas Urbonas DONATAS URBONAS, 24sek žurnalistas Belgrade

„Žalgirį“ Belgrade palaikys apie 20 Lietuvos sirgalių. Nors viešbutis, kuriame įsikūrusi didžioji dalis gerbėjų, vos už kelių šimtų metrų nuo Aleksandro Nikoličiaus halės, tautiečius į areną lydėjo policija. Sirgaliams buvo patarta dėl savo saugumo nesidėti „Žalgirio“ atributikos, bet iki rungtynių likus gerai valandai, trys drąsūs lietuviai sėdėjo su žaliais „Žalgirio“ marškinėliais.

Kad išeitų parūkyti į lauką, vienas „Žalgirio“ gerbėjas užsidėjęs striukę paslėpė žaliai baltą šaliką ir užsimaukšlino „Crvena zvezda“ komandos. Į lauką svečią lydėję apsaugos darbuotojai šypsojosi.

Kaip šiltai Belgrade sutiktas Vasilije Micičius! „Crvena zvezda“ jaunimo akademijoje ir sezoną pagrindinėje komandoje žaidęs „Žalgirio“ serbas žengė ant parketo lydimas plojimų. Vasia pakeliui sutiko daug maloniai nusiteikusių matytų veidų ir spaudė bičiuliams ranką.

O čia netikėta! Bet viską galima paaiškinti vienu žodžiu – Šaras. „Crvena zvezda“ sirgaliai šiltais plojimais arenoje sutiko „Žalgirio“ trenerį. Šarūnas Jasikevičius tūkstančiams serbų iškėlė nykštį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius