-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 31

Prieš mačą su „Žalgiriu“ – neeilinė neeilinėje situacijoje atsidūrusio Željko treniruotė

Per 30 metų trenerio karjerą Željko Obradovičius perėjo ugnį ir vandenį. Bet net ir tituluočiausias Eurolygos treneris sunkiai pamena, kada turėjo tokį slogų sezono startą. Dėl to 59-erių specialistas imasi ir neįprastų metodų. Stambulo „Fenerbahče“ strategas prieš mūšį su Kauno „Žalgiriu“ surengė neeilinę treniruotę.
Željko Obradovičius
Željko Obradovičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Fenerbahče“ – „Žalgiris“ | 19:45 | Stambulas

„Bobby Dixonas!“ – „Fenerbahče“ mažylio driblingą ir metimą iš vidutinio nuotolio imitavo kažkoks vaikinas iš Stambulo klubo personalo.

„Marko Guduričius!“ – jam replikavo pasimėtymą stebėjęs jaunas apsauginis.

20 val. vietos laiku du „Fenerbahče“ personalo darbuotojai linksmai bumbsino kamuolį ant „Ulker“ arenos parketo.

Tokiu laiku treniruotę turėjo pradėti „Fenerbahče“ vyrai, bet paskutinę akimirką mačo su „Žalgiriu“ išvakarėse Željko Obradovičius pakeitė tvarką.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius

Paprastai „Fenerbahče“ prieš treniruotę daro video peržiūrą, kuri trunka apie 15 minučių. Po pralaimėjimų, kaip turkai pasakojo 15min, įprastai peržiūra trunka kiek ilgiau.

Bet šįkart vaizdo peržiūra buvo ypatinga – dviejų valandų trukmės ir be pratybų aikštėje.

Neeilinę treniruotę Željko rengia patekęs į neeilinę situaciją. „Fenerbahče“ pasirodymą Eurolygoje pradėjo 4 pralaimėjimais per 5 rungtynes. 59-erių treneris nepamena, kada būtų turėjęs tokį startą.

„Turbūt tai sunkiausias mano startas. Gerai bent tiek, kad Turkijos čempionate turime 4-1. Tai čia bent šioks toks balansas“, – juokėsi Ž.Obradovičius.

Serbas nepraranda geros nuotaikos nepaisant niūrios situacijos Eurolygos turnyro lentelėje ir dar nykesnio vaizdo aikštėje.

Željko bandė įvairiausius metodus. Jis pratylėjo rūbinėje po pralaimėjimo Belgrado „Crvena zvezda“ komandai. Be abejo, spėjo ir garsiai pasakyti, ką galvoja apie savo auklėtinių žaidimą po kitų trijų nesėkmių.

30 metų treniruojanti Eurolygos legenda neapsimeta visažiniu ir priima naujus iššūkius.

„Visada sakau, kad turi mokytis kiekvieną dieną. Tą patį bandau daryti ir aš. Nemanau, kad žinau viską ir kad viskas padaryta. Bandau suprasti vis daugiau. Ir kol dirbsiu, laikysiuosi šios linijos, – apie savo filosofiją pasakojo Ž.Obradovičius. – Visada bandysiu padėti žaidėjams. Jeigu prisiminčiau, koks buvau treneris pirmą dieną, tai skirtumas didžiulis. Toks vienintelis būdas.“

VIDEO: Željko Obradovičius – apie neeilinę situaciją ir nepasikeitusį Žalgirį

Kai kalbame apie „Fenerbahče“, keista su šiuo pavadinimu sieti žodį „prasčiausi“.

Bet tai viena prasčiausiai atakuojančių komandų Eurolygoje – su 69,8 taško vidurkiu lenkia tik „Zenit“ ir ASVEL. Tai viena neefektyviausiai puolančių ekipų – pagal puolimo reitingą lenkia tik tris varžovus – be minėtų „Zenit“ ir ASVEL klubų, dar ir „Crvena zvezda“.

Pagal bendrą pataikymo procentą (44,7 proc.) turkai rikiuojasi 12-i, pagal naudingumą – 17-i.

„Daug dalykų tą lėmė. Mums reikia keisti labai daug dalykų, – apie komandos problemas kalbėjo Ž.Obradovičius. – Pasiruošimas sezonui buvo komplikuotas. Žaidėjai iš rinktinių grįžo labai vėlai. Pradėjome sezoną kartu normaliai nepasitreniravę. Tik prieš porą dienų turėjome pirmą treniruotę, kurioje galėjo visi dalyvauti. Manau, tai viena priežasčių.

Viskam reikia laiko. Bet jeigu atvirai, aš nesitikėjau, kad dabar mūsų paveikslas atrodys taip.

Didžiausia mūsų problema yra mūsų puolimas. Čia turime žaisti žymiai geriau, ypač, kai turime tokius talentingus žaidėjus.

Puolame blogai, prasti sprendimai, viskas vyksta lėtai. Žaidžiame blogą krepšinį.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius

Ž.Obradovičius nenorėjo vėl guostis dėl nesuderinamo FIBA ir Eurolygos tvarkaraščio. Vos grįžo iš pasaulio čempionato, daugelis krepšininkų jau turėjo pradėti klubinį sezoną. Željko netgi davė visiems planetos pirmenybių dalyviams 7 laisvas dienas. Tačiau reikės laiko, kol šis „Fenerbahče“ kolektyvas su trimis svarbiais naujais žaidėjais susiklijuos.

„Žalgiris“ irgi turi problemų. Ir labai panašių.

Su 71,4 taško vidurkiu žalgiriečiai vos keliomis pozicijomis aukščiau rikiuojasi Eurolygos rezultatyviausiųjų, arba, tiksliau, nerezultatyviausiųjų sąraše.

„Žalgiris“ irgi skundžiasi dėl prasto puolimo, kamuolio nejudėjimo, lėtų sprendimų.

Bet Ž.Obradovičius neturi abejonių dėl savo penktadienio priešininko.

VIDEO: „Karštom pėdom“: Šarą pranokęs J.Plaza, „žalgiriečiai“ be energijos ir M.Ponitkos Mazurka

„Komanda išliko panaši, – praėjusio ir šio sezono „Žalgirį“ lygino Ž.Obradovičius. – Strategija išlieka ta pati: labai agresyvi gynyba, pranašumų ieškojimas, komandinis žaidimas. Aišku, nauji žaidėjai įneša skirtingų dalykų, bet filosofija išliko tokia pat.“

Galbūt žalgiriečiams dabar užpulti būtų paprasčiau, jei komandoje, kaip buvo planuota, būtų likęs Leo Westermannas. Vis dėlto vasarą „Fenerbahče“ nupirko prancūzą iš „Žalgirio“.

„Jis yra komandinis žaidėjas, kuris labai gerai žino savo darbą. Tai puiki asmenybė, patyręs krepšininkas“, – savo idėją pasipildyti būtent žalgiriečiu paaiškino Ž.Obradovičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Leo Westermannas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Leo Westermannas

„Sloukas!“ – šypsojosi apsauginis, komentuodamas dviejų „Fenerbahče“ personalo darbuotojų mikrodvikovą aikštėje, kai kamuolys po driblingo lėkė į užribį.

Šio sezono pradžioje jie jau priprato prie tokio nuviliančio vaizdo.

„Fenerbahče“ dabar irgi Eurolygos užribyje, bet kai kalbame apie tokį klubą su Željko Obradovičiumi priešakyje, tik laiko klausimas, kada prabus šis žvėris.

Reikia tikėtis, kad dar bent ne penktadienio vakarą.

„Mes esame komanda. Visi turi tęsti sunkų darbą, išlikti vieningi ir rasti būdą, kaip išlipti iš šios duobės“, – tarė Željko, prieš eidamas į dviejų valandų kino seansą prie vaizdo peržiūros su savo žaidėjais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius