Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 21

Prieš „Žalgirio“ iššūkį – „Oly“ trenerio ir veterano komplimentų lietus

Pirėjo „Olympiakos“ komanda jau nuo trečiadienio ryto yra Kaune, kur ruošiasi dvikovai su „Žalgiriu“. Tiek graikų treneris Georgios Bartzokas, tiek ir veteranas Georgios Printezis žarstė komplimentus Lietuvos čempionų komandai.
Pirėjo „Olympiakos“
Pirėjo „Olympiakos“ / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

Neįprastai anksti į Kauną atvyko Graikijos ekipa, nes dar antradienį žaidė nukeltas rungtynes su Vilerbano ASVEL, kurias laimėjo per pratęsimą 101:93.

Pirmąsias „Žalgirio“ ir „Oly“ rungtynes Pirėjuje vienu taškeliu 68:67 laimėjo kauniečiai.

Dabar abi komandos turi po 11 pergalių ir 9 pralaimėjimus savo sąskaitoje. Lietuvos čempionai užima aštuntąją vietą, graikai – dešimtąją.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Liviu Jean-Charles
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Liviu Jean-Charles

„Tai bus nemažas iššūkis mums. „Žalgiris“ yra komanda, žaidžianti labai greitą krepšinį, jie jau laimėjo skambių pergalių, jie turi tokį patį pergalių ir pralaimėjimų santykį kaip mes. Tai komanda, kurią privalu gerbti. „Žalgiris“ yra visiškai kitokia komanda nei ASVEL. Kauniečiai turi specifinę 9-10 žmonių rotaciją, o dauguma krepšininkų kartu žaidžia ne pirmus metus, jie pažįsta vienas kitą labai gerai, naudoja didelį intensyvumą, greitai bėga, kiekvienas žino, ką turi daryti pats ir ką darys komanda“, – prieš rungtynes kalbėjo G.Bartzokas.

55-rių treneris kaip pavyzdį paminėjo Artūrą Milaknį.

„Kai Milaknis yra aikštėje, visada automatiškai bus žaidžiami deriniai, kad jis galėtų išmest. Kalbame apie komandą, kurioje labai gerai suprantami vaidmenys, kur yra gera tarpusavio chemija“, – sakė specialistas.

Getty via Euroleague/Eurolygos startas: „Olympiakos“ – „Žalgiris“
Getty via Euroleague/Eurolygos startas: „Olympiakos“ – „Žalgiris“

G.Bartzoko teigimu, „Žalgirio“ arenos faktorius visada yra itin svarbus, tačiau dabar šio kozirio kauniečiai neturės dėl pandemijos.

„Jie turi penkis gynėjus: Lekavičių, Grigonį, Milaknį, Walkupą ir Jokubaitį. Jei nesusitvarkai su jų intensyvumu, dažniausiai prisidarai daugybę problemų“, – įsitikinęs G.Bartzokas.

O štai G.Printezis, pelnantis po 8,4 taško per susitikimą, akcentavo pergalės svarbą situacijai turnyro lentelėje.

„Dabar Eurolygoje daug komandų turi tokį patį ar panašų santykį, rytojaus rungtynės yra tokios, kurias privalome laimėti. Žaidžiame prieš gerą komandą, kurioje kiekvienas žaidėjas žino savo vaidmenį. Jie turi keturis labai gerus kūrėjus, taip pat talentingus aukštaūgius. Mes privalėsime būti susikaupę, gerai gintis, primesti savo ritmą ir pabandyti sužaisti kuo geriau, kad pasiektume taip reikalingą pergalę“, – kalbėjo 35-rių Pirėjo komandos simbolis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius