-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 06

„Real“ stratego pagyros „Žalgiriui“: „Tai pavyzdys, jog darbas atsiperka“

Nebūdingai tylioje Nemuno saloje Kauno „Žalgiris“ buvo labai arti, kad ant menčių paguldytų karališkąjį Madrido „Real“, tačiau lemiamu metu triumfavo Facundo Campazzo ir Walterio Tavareso dueto vedamas Ispanijos klubas. Lietuvą „Real“ treneris Pablo Laso palieka įvertinęs pokyčius „Žalgiryje“ bei išliaupsinęs kauniečių žaidimą.
Pablo Laso
Pablo Laso / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nors Vyriausybė nubrėžė 300 sirgalių ribą, tačiau 90-100 vertės bilietus įsigijo bei paskutinį „Žalgirio“ mačą fanų akivaizdoje stebėjo vos 239 koronaviruso nebūgę aistruoliai. Palyginimui, mažiausią žiūrovų vidurkį COVID-19 pandemijos metu renkančio Prienų „CBet“ klubo rungtynes vidutiniškai stebi 314 žiūrovų.

Rungtynių scenarijus kiek priminė kitą ispanišką varžovą, kai penktajame ture „Žalgirio“ puolimas neatsilaikė prieš „Valencia“ atakų uraganą – Martino Schillerio kariauna parodė puikų puolimą, bet galiausiai triumfavo „Real“.

„Žaidėme dvi skirtingas puses, – po dvikovos kalbėjo Madrido ekipos treneris Pablo Laso. – Pirmoje dalyje žaidėme lyg sirgaliams, visi pataikė metimus, judėjo lengvai. Tai buvo per lengva abejoms komandoms. Tikriausiai abu treneriai nebuvo patenkinti. Bet žaidimas buvo smagus. Jei norime laimėti, turime gerinti gynybą. Tai padarėme antroje mačo pusėje, privertėme varžovus klysti, perėmėme mačo kontrolę ir atradome sprendimus puolime, tačiau raktas į pergalę buvo gynyba. Džiaugiamės pergale, nes „Žalgiris“ žaidžia puikiai. Žinojome, kad labai sunku bus iškovoti pergale Kaune.“

Nors pirmoji dvikovos pusė buvo permaininga. Reaktyvinį puolimą bei puikų kamuolio skirstymą rodę svečiai per pirmąjį ketvirtį surinko net 32 taškus, o pranašumas vienu metu siekė dviženklį skirtumą.

„Žalgiris“ iki ilgosios pertraukos surinko 54 taškus, Madrido krepšininkai nepataikė nė vieno metimo per 7 minučių atkarpą, tačiau šeimininkų pranašumas po dviejų kėlinių vis tiek siekė vos 6 taškus.

„Mes tiesiog pataikome metimus, bet rungtynių likimą nuspręs gynyba. Nesame komanda, kuri varžovus gali įveikti tik puolimu, tad turime susiimti stabdydami „Real“ atakas“, – po dviejų kėlinių sakė penktadienio vakaro „Žalgirio“ lyderis Thomasas Walkupas, vien per pirmuosius du kėlinius surinkęs net 20 naudingumo balų.

VIDEO: „urBONUSas“: Antanas Kavaliauskas – naujas gyvenimo etapas ir tiltas į Ameriką

Kauno ekipos įžaidėjas užfiksavo asmeninį karjeros efektyvumo rekordą. Dvikovoje su „Real“ ekipa Th.Walkupas žaidė beveik 32 minutes, pelnė 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo bei užfiksavo 29 naudingumo balus.

„Walkupas žaidė puikiai pirmoje mačo pusėje, bet mes leidome tai jam daryti. Jis pataikė metimus, kontroliavo mačo eigą. Antroje dalyje mes gynėmės geriau tiek ties juo, tiek ties kitais žaidėjais. Svarbu, kad mačo metu persigrupavome ir sustabdėme varžovus“, – teigė „Real“ treneris.

Pablo Laso auklėtiniai lemiamą kėlinį pradėjo spurtu 11:2 bei išsiveržė į priekį 78:75, bet „Žalgiris“ anksčiau laiko ginklų nesudėjo. Likus 3 minutėms iki susitikimo pabaigos Nigelas Hayesas smeigė tritaškį (85:81), o kitoje atakoje technine pražanga buvo nubaustas „Real“ vijurkas Facundo Campazzo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Thomas Walkupas

„Real“ gretose esmine figūra tapo 221 cm ūgio milžinas Walteris Tavaresas.

Gynyboje rankomis lyg malūnais jis gąsdino „Žalgirio“ žaidėjus, saugojo baudos aikštelę ir krepšio lanką, o puolime puikiai išnaudojo „du prieš du“ situacijas, nusimetinėjo kamuolį komandos draugams, rinko kamuolius nuo žalgiriečių galvų bei kartojo metimus.

Du taiklūs W.Tavareso metimai prieš paskutinę dvikovos minutę išvedė „Real“ į priekį 87:86, o baudų metimai likus 40 sekundžių iki pabaigos padidino svečių persvarą iki 3 taškų.

Marius Grigonis kitoje atakoje buvo netaiklus iš toli, o trijų žaidėjų – Fabiano Causeuro, Gabrielio Decko ir Rudy Fernandezo – neturėjęs „Real“ išsivežė sunkią pergalę.

Dičkis iš Žaliojo Kyšulio salos „Žalgirio“ arenoje per 21 minutę pelnė 22 taškus (9/9 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 12 kamuolių, iš kurių 6 – po „Žalgirio“ krepšiu, surinko 34 naudingumo balus. Pastarasis rodiklis yra aukščiausias W.Tavareso karjeroje.

„Žinojome, kad Edy mums yra labai svarbus. Jis žaidė vos 21 minutę, bet dominavo po krepšiu. Jis buvo prisirinkęs pražangų, tad turėjome jį saugoti, nes žinojome, kad rungtynės bus ilgos. Gerai, kad jis žaidė nedaug, bet buvo užtikrintas ir pasiruošęs. Edy žaidė labai gerai arti krepšio, žaidimu du prieš du, atkovodamas daug kamuolių po varžovų krepšiu. Jis žaidė puikiai, bet prie pergalės labai prisidėjo kitų žaidėjų gynyba antroje mačo dalyje“, – sakė P.Laso.

Centrui puikiai talkino įžaidėjas Facundo Campazzo, maitinęs jį puikiais perdavimais ir surinkęs galingą dvigubą dublį. Reaktyvinė Argentinos musė antroje mačo dalyje žaidė visas 20 minučių.

Iš viso F.Campazzo per 33 minutes pelnė 19 taškų (1/1 dvit., 5/8 trit., 2/2 baud.), atkovojo ir perėmė 3 kamuolius, atliko 10 rezultatyvių perdavimų, suklydo 5 kartus ir užfiksavo 27 efektyvumo balus.

„Statistika labai gera, bet man svarbiausia buvo gynyba. Jis buvo agresyvus ties kamuoliu. Jis gynėsi puikiai po ilgosios pertraukos. Facundo buvo geras, nes priėmė teisingus sprendimus. Kai jis atlieka 10 rezultatyvių perdavimų, tai ne vien dėl to, jog komandos draugai pataiko metimus. Jis geba sukurti progas“, – dėstė P.Laso.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pablo Laso
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pablo Laso

– Ar galite palyginti Šarūno Jasikevičiaus ir Martino Schillerio puolimo filosofijų skirtumus?

– Žinoma, kai kurie dalykai pasikeitė. Tai normalu. Skirtingų filosofijų treneriai, tad žaidimas pasikeitė. Yra žaidėjų, kurie žengė į priekį, kaip Grigonis. Milaknis toliau žaidžia savo žaidimą. Jis labai pavojingas iš toli. Aukštaūgiai yra mobilūs. Lekavičius rungtynėse Vilerbane buvo esminis žaidėjas, pelnęs 7 taškus. „Žalgiris“ vis dar turi tą agresyvų žaidimą „du prieš du“. Mažiau žaidimo baudos aikštelėje, krepšinis atviresnis. Kitoms komandoms susilyginti sunku. Kai tu pakeiti trenerį, pasikeičia ir filosofija, bet „Žalgiris“ išlaikė daug gerų dalykų, kuriuos atlikinėjo pastaruosius metus.

– „Real“ legenda Felipe Reyesas pirmą kartą šį sezoną žengė ant parketo. Kokia yra jo situacija?

– Felipe turėjo sveikatos problemų, pastarosiomis savaitėmis jį kankino kelio trauma. Jam reikia laiko, kad pajustų ritmą. Džiaugiuosi, kad jis žaidė. Tai buvo pirmosios jo minutės, tad tikimės, kad sportinė forma tik kils į viršų.

– Kiek neįprasta buvo rungtyniauti tokioje tuščioje salėje? Tai užveda ar nusodina tokias komandas kaip „Real“?

– Nekenčiu žaisti tokioje atmsoferoje, kai sirgalių nėra. „Žalgirio“ arenoje visada būdavo puiki atmosfera. Mes esame ir laimėję, ir pralaimėję. Gaila, kad negalime žaisti prie sirgalių. Bet nuo to kenčia daug sirgalių. Fanai stumia „Žalgirį“ į priekį. Mes žinome, kokie jie yra svarbūs Kaunui, kaip jie padeda laimėti. Bet be sirgalių žaidžia ir kitos komandos. Keista situacija, bet turime susitaikyti.

– Jūsų nuomone, kokių sprendimų reikia „Real“ klubui, kad komanda grįžtų į Eurolygos viršūnę?

– Mes sužaidėme tik septynerias rungtynes. Sezonas tik prasidėjo, nesužaidėme nė trečdalio mačų. Turime keletą naujų žaidėjų, naujus vaidmenis. Komandai reikia augti, tai akivaizdu. Tokia mano filosofija, aš ja remiuosi 100 proc. Manau, kad šiandien parodėme, kaip gerai ir kaip blogai galime žaisti. Turime būti pastovūs visas 40 minučių, jei norime būti elitine komanda Eurolygoje. Sezono starte tokie nebuvome.

Bandysime tai parodyti sezono pabaigoje. Visi sakė, kad „Žalgiris“ kentės, bet jie laimėjo 5 kartus per 6 mačus. Eurolygoje žaidžia geriausios komandos. Jei nežaidi gerai, neįveiksi jų. „Žalgiris“ yra puikus pavyzdys, kad darbas atsiperka. Mes irgi turime augti.

VIDEO: Karštas M.Grigonis: apie mažytį trūkumą su „Real“ ir tuščias tribūnas
VIDEO: „Real“ milžino nepažabojęs A.Rubitas: negalime taip gintis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius