Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 06 16

Rokas Giedraitis – dar vieno Eurolygos klubo akiratyje

Rokas Giedraitis sudomino dar vieną Eurolygos ekipą. 15min žiniomis, 27-erių krepšininku aktyviai domisi Vitorijos „Baskonia“ klubas.

„Baskonia“ yra viena iš mažiausiai trijų Eurolygos komandų, kurios užmetė tinklus ant puikų sezoną Berlyne sužaidusio lietuvio.

R.Giedraitis Mindaugo Kuzminsko podkaste „Iš rūbinės“ patvirtino 15min skelbtą informaciją, kad juo domisi Atėnų „Panathinaikos“. Be to, jis patvirtino užsienio žiniasklaidoje pasirodžiusius gandus, kad susidomėjimą išreiškė ir Madrido „Real“.

Nors puolėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galintis žaisti 201 cm ūgio krepšininkas turi dar metus galiojančią sutartį su Berlyno ALBA, 15min šaltinių teigimu, beveik nėra abejonių, kad R.Giedraitis po šio sezono kelsis į didesnį klubą.

Tiesa, nepaisant didelio susidomėjimo, konkrečių pasiūlymų dar nėra. Tiek dėl finansinės klubų nežinomybės, tiek dėl naujų kontraktų pakeitimų laukiant antros pandemijos bangos, daugelis Eurolygos klubų nesiima agresyvių veiksmų ir rinkoje išlieka pasyvūs stebėtojai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rokas Giedraitis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rokas Giedraitis

Šiuo metu krepšininkas rungtyniauja finaliniame Vokietijos čempionato turnyre. Per trejas rungtynes Miunchene jis kol kas rinko vid. po 12 taškų, 3 atkovotus kamuolius ir 1,7 rezultatyvaus perdavimo. Pakeliui į ketvirtfinalį R.Giedraitis sužaidė geriausią savo mačą, kai prie triuškinančios pergalės prieš Vechtos „RASTA“ per 20 minučių prisidėjo 15 taškų, 3 atkovotais bei 2 perimtais kamuoliais, 3 rezultatyviais perdavimais ir 20 naudingumo balų.

2019–2020 m. sezoną jį įdėmiai stebėjo ir NBA skautai. Anksčiau lietuvis buvo sulaukęs pasiūlymų išbandyti savo jėgas NBA vasaros lygoje ir yra sekamas pajėgiausios lygos pasaulyje komandų.

R.Giedraitis šį sezoną debiutavo Eurolygoje, kur per 27 minutes pelnė vid. 13,8 taško (54,8 proc. dvit., 39,8 proc. trit.), atkovojo po 4 bei perėmė 1,4 kamuolio, atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 14,7 naudingumo balo.

Vidutiniškai po du tritaškius per vakarą įskraidindavęs krepšininkas į Belgrado „Crvena zvezda“ krepšį buvo sumetęs 22, Stambulo „Anadolu Efes“ – 21, Stambulo „Fenerbahče“ – 19 taškų.

R.Giedraitis šį sezoną Eurolygoje buvo rezultatyviausiai rungtyniavęs Lietuvos krepšininkas, o bendrame Eurolygos sąraše rikiavosi 11-as. Pagal naudingumo vidurkį jis buvo 17-as – taip pat aukščiausiai iš Lietuvos žaidėjų.

Įdomu, kad R.Giedraitis buvo antras visoje Eurolygoje pagal perimtus kamuolius.

Vokietijos čempionate šį sezoną R.Giedraitis per 25 minutes rinkdavo vid. 11,9 taško (41,2 proc. trit.), 3,7 atkovoto kamuolio ir 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius