-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 24

Ryšį su Kaunu jau užmezgusi „Fenerbahče“ siekia Šaro, bet Željko savo įpėdiniu mato kitą

Septynerius metus tituluočiausiu Europos krepšinio strategu besidžiaugęs Stambulo „Fenerbahče“ klubas atsidūrė pasirinkimų kryžkelėje. Željko Obradovičiui palikus nuo 2013-ųjų treniruotą komandą, turkai jau tiesia rankas į Kauno „Žalgirio“ vairininką Šarūną Jasikevičių, nors šansų prisivilioti Lietuvoje dievinamą specialistą nėra daug.

Gerai „Fenerbahče“ virtuvę išmanantis turkų žurnalistas Uguras Ozanas Sulakas graikų portale sdna.gr pasidalijo savo mintimis apie Željko praradusį klubą bei išskyrė pagrindines Stambulo klubo vyr. trenerio paieškų gaires.

Pasak žurnalisto, „Fenerbahče“ prioritetas yra užsienietis specialistas, o pirmiausia turkai taikosi į Š.Jasikevičių.

Teigiama, kad nepaisant Ž.Obradovičiaus išvykimo, turkai vis dar tikisi išlaikyti kitą čempioniškos komandos architektą – direktorių Maurizio Gherardini, kuris gali tapti svarbiu veiksniu siekiant prisivilioti Šarą ar kitą Europoje gerai žinomą specialistą.

Vis dėlto dideliu optimizmu turkų žurnalistas netrykšta – pasak jo, iki maždaug 20 mln. eurų sumenksiantį biudžetą turėsianti komanda greičiausiai nesugebės prisivilioti pajėgaus trenerio iš užsienio bei turės rinktis iš vietinės rinkos.

Įdomu tai, kad būtent turką savo įpėdiniu laiko ir pats Ž.Obradovičius – U.O.Sulakas atskleidė, jog serbas prieš pusmetį jam pakuždėjo, jog po savęs „Fenerbahče“ vyr. treneriu norėtų matyti ilgametį savo asistentą Erdemą Čaną.

Pateikiame visą U.O.Sulako įrašą sdna.gr portale:

„Apie Željko Obradovičiaus išvykimą iš „Fenerbahče“ galima pasakyti daug. Tačiau bandydamas tai apibendrinti, pradėčiau nuo paskutinio sezono. Mes jo sprendimo laukėme ne tik pastarąjį mėnesį, bet nuo sausio ar net gruodžio. Žinojome, kad vadovybė mažins biudžetą ir kad Željko nori dirbti su dideliais resursais, ką jis visuomet ir darė. Daugelis galvojo, kad jis kitą sezoną negrįš. Europoje Madrido „Real“, Tel Avivo „Maccabi“, „Barcelona“ ir kitos didžiosios komandos turi trenerius, tad Željko neturėjo daug pasirinkimų ir nusprendė metus pailsėti.

Manau, kad „Fenerbahče“ taps komanda, kovosiančia dėl patekimo į atkrintamąsias. Jie nebepradės sezono būdami pretendentais į titulą, o veikiau bus komanda, sieksianti patekti į aštuntuką. Taip bus bent jau artimiausius dvejus-trejus metus. Kaip jau matėme su „Panathinaikos“ pavyzdžiu, negali prarasti tiek daug ir iškart imti vėl laimėti Eurolygą.

„Fenerbahče“ taps komanda, kovosiančia dėl patekimo į atkrintamąsias.

„Fenerbahče“ turės apie 20 mln. eurų biudžetą, kuris bus skirtas visoms išlaidoms. Žaidėjų kontraktams bus skirta apie 12 mln. eurų. Komanda kovos dėl patekimo į atkrintamąsias, o ten patekusi galėtų galvoti ir apie kažką daugiau.

Manau, kad vadovybė sieks užsieniečio trenerio. Jeigu nebus rastas Šaro ar Željko lygio treneris, tuomet jie atsisuks į turkų specialistus. Nemanau, kad jie ras pirmo ryškumo specialistą dabartinėje Europos rinkoje. Vadovybė gal ir nemato turkų trenerių kaip pirmų pasirinkimų, tačiau situacija gali priversti juos priimti tokį sprendimą. Tai būtų logiška seka.

Nors Obradovičius palieka komandą, Maurizio Gherardini gali likti. Italas nori į komandą atvesti Šarūną Jasikevičių ir artimiausiomis dienomis dėl jo kovos. Bet po pirmųjų pokalbių nieko pasiekti nepavyko. Be to, vis dar niekas nėra aišku dėl paties Gherardini ateities.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ direktorius Maurizio Gherardini
Luko Balandžio / 15min nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ direktorius Maurizio Gherardini

Žinoma, „Fenerbahče“ tikslai keisis. Komanda nebesieks titulų, o bandys patekti į atkrintamąsias, kaip tą daro „Panathinaikos“, „Olympiakos“ ar „Maccabi“. Jei tą padaryti pavyks, kad ir kas būtų treneris, bus siekiama kito žengti kitą žingsnį.

Tai nebus lengva „Fenerbahče“ žmonėms. Ši komanda turi didžiulę sirgalių bendruomenę. Be jokios abejonės, šis perėjimas sukels nemalonumų. Žinoma, turime palaukti ir pamatyti, kurie žaidėjai išvyks ar atvyks. Tačiau vien iš turkų sudaryta vadovybė gali turėti problemų siekdama pritraukti žaidėjus, kuriuos anksčiau priviliojo Obradovičius ir Gherardini.

Getty Images/ Euroleague nuotr./Željko Obradovičius
Getty Images/ Euroleague nuotr./Željko Obradovičius

Željko palieka už savęs įspūdingą palikimą, apie kurį Turkijos krepšinio sirgaliai net negalėjo pasvajoti. „Fenerbahče“ pateko į penkis finalo ketvertus – tai dar nebuvo nutikę. „Anadolu Efes“ į finalo ketvertą pateko dusyk – Turkijos krepšinis nebuvo matęs tokios sėkmės. Željko palieka didžiulį palikimą ir pasiekimus, kurie artimiausiais metais nebus pakartoti. Be to, žinote Turkijos liros situaciją (Turkijos valiuta lyginant su euru per pastarąjį penkmetį nuvertėjo beveik tris kartus – red.past.). Tai taip pat atliks savo vaidmenį.

Dabar „Fenerbahče“ žais nebe kaip favoritai. Nuo kito sezono jie jau nebus tarp pretendentų laimėti titulus. Bus smagu. Pažiūrėsime, kokie bus atlikti pakeitimai, o tada pamatysime, kaip seksis šiai naujai komandai.

Tuo tarpu Obradovičius Turkijoje bus mylimas amžinai, kaip jį myli ir „Panathinaikos“ žmonės. Visi jį myli ir toliau mylės. Manau, kad jis išliks artimas su „Fenerbahče“ bendruomene, kaip nutiko ir PAO atveju. Tikiuosi, kad kitąmet jis atvyks į „Fenerbahče“ rungtynes ir bus šiltai sutiktas sirgalių „Ulker“ arenoje.

Obradovičius Turkijoje bus mylimas amžinai.

Dar kalbant apie naują trenerį, pasikartosiu, kad komanda pirmiausia ieškos užsieniečio stratego. Aš tai girdėjau. Vadovybė jau kalbėjosi su Šaru bei bando su juo palaikyti ryšį ir toliau. Tačiau aš šiuo klausimu nesu optimistas. Labiausiai tikėtina, kad komandos vairą vis tik perims turkas. Mano spėjimas būtų kažkuris iš šių trijų trenerių: Željko asistentas Erdemas Čanas, „Galatasaray“ strategas Ertugrulas Erdoganas arba Ufukas Sarica.

Be to, pats Željko Obradovičius prieš šešis mėnesius man pasakė, kad E.Čanas turėtų tapti jo įpėdiniu. Tada jis sakė: „Noriu atverti kelią kitiems žmonėms. Kai viskas baigsis, būsiu su šeima ir draugais. Noriu, kad tai kažkada baigtųsi. Leiskite man tiesiog žiūrėti televizorių ir mėgautis gyvenime. O Erdemas Čanas yra tikras beprotis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius