-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 29 /11:44

Smūgis „Žalgiriui“ – Robertui Javtokui sezonas gali būti baigtas

Prieš pat Eurolygos „Top 16“ etapo pradžią Kauno „Žalgirį“ pasiekė blogos žinios. Lietuvos čempionų vidurio puolėjui Robertui Javtokui yra reikalinga operacija, po kurios paaiškės, kiek laiko jis turės praleisti be krepšinio. Realu, kad šį sezoną jis gali ir nebegrįžti į aikštę.
Robertas Javtokas
Robertas Javtokas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Praėjusią savaitę R.Javtokas pradėjo jausti didesnius kojos skausmus. Pirmadienį atlikus išsamius tyrimus paaiškėjo, kad žalgirietis yra patyręs stresinį kojos lūžį. Reikalinga operacija, kuri bus atlikta artimiausiu metu.

Bet kokiu atveju R.Javtokas negalės rungtyniauti bent kelis mėnesius.

„Žalgirio“ sezonas baigsis gegužės pabaigoje. Atsižvelgiant į R.Javtoko amžių (35 m.) ir traumų praeitį, realu, kad patyręs krepšininkas nespės grįžti į rikiuotę po tokios traumos.

„Labai nesmagi situacija. Tik popiet bus nuspręsta, kada bus operacija ir kiek truks reabilitacija. Bet aišku, kad keletą mėnesių Roberto neturėsime. Labai gaila, kad laiko pasistiprinti nėra, nes vakar baigėsi naujų žaidėjų registracija „Top 16” pradžiai.

Kita vertus, gerai, kad per tą laiką sugebėjome registruoti 19-metį „centrą“ Martyną Sajų, kuris padės šioje situacijoje. Kiti žaidėjai, kurie gaudavo mažiau laiko, turės pasitempti“, – „Top 16“ starto išvakarėse R.Javtoko netektį komentavo „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas.

Labai gaila, kad laiko pasistiprinti nėra, nes vakar baigėsi naujų žaidėjų registracija „Top 16” pradžiai.

„Patys kątik sužinojome. Tikrai bloga žinia, – kalbėjo Martynas Pocius. – Žinant Robio indėlį ir svarbą šioje komandoje tiek aikštėje, tiek už jos ribų, nežinau... Visiems reikės kompensuoti tą netektį. Traumos mūsų neapleidžia, todėl tikrai nėra puiki žinia. Kalbėsimės ir žiūrėsime. Visi po truputį turėsime kompensuoti netektį ir judėti į priekį“.

Eurolygos pirmenybėse R.Javtokas vidutiniškai pelnydavo po 4,9 taško ir atkovodavo po 3,7 kamuolio per rungtynes. Lietuvos čempionate Robertas rinkdavo po 7,1 taško ir 4,2 atkovoto kamuolio.

Šiuo metu „Žalgiris“ verčiasi ir be traumuotų Vytenio Lipkevičiaus ir Renaldo Seibučio. Jaunasis žalgirietis Martynas Sajus bus registruotas ir Eurolygos varžyboms.​

Debiutinėse rungtynėse su Alytaus „Dzūkija“ M.Sajus pasirodė aikštėje mačo pabaigoje ir pelnė du taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius