Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 28

Svarbiam žmogui pergalę paskyręs Š.Jasikevičius: „Tai yra fantastika, kuri nieko nereiškia“

Šarūno Jasikevičiaus žmona Anna net pašoko iš savo vietos, kai Aaronas White'as likus 44 sekundėms pakilęs į antrą aukštą sugrūdo kamuolį į skylę. Ji spirgėjo matydama dar vieną savo vyro pergalę. Paskutines rungtynių sekundes atsistojusi sutiko visa rekordinė „Žalgirio“ sirgalių minia – 15 tūkst. 480 žiūrovų. Jie plojo fantastišką sezoną žaidžiančiam Kauno „Žalgiriui“, kuris šįsyk paguldė dar vieną grandą – Pirėjo „Olympiakos“ 74:68.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūnas Jasikevičius pasirėmė į LED ekraną šalia „Žalgirio“ atsarginių suolo. Darius Maskoliūnas jau tiesė ranką, bandydamas apsaugoti trenerį nuo techninės pražangos. Atsisukęs Šaras tik purtė galvą ir šypsojosi. Kai kurie teisėjų sprendimai jį privertė kvatoti, bet nesuvaidintą šypseną kėlė rezultatas švieslentėje.

Šaras nebesišypsojo, kai teisėjai trečiajame kėlinyje galop skyrė strategui techninę pražangą. Nusikeikęs „Žalgirio“ specialistas išsidrėbė ant savo kėdės ir demonstratyviai ištiesė vieną koją.

Tačiau jį ir visą „Žalgirio“ sirgalių armiją iš vietų kėlė taiklūs šūviai žmonių, kurie tris kėlinius buvo prisnūdę žiemos miegu.

Kraują praliejęs Edgaras Ulanovas tik 32-ąją minutę atsidarė savo taškų sąskaitą, bet tiek jo dėjimas, tiek tritaškis abukart vedė „Žalgirį“ į priekį.

Ilgai savęs ant „Žalgirio“ parketo nesuradęs Kevinas Pangosas, atrodo, mintimis buvęs prie Kalėdų stalo, lemiamu metu prapliupo savo firminiais tritaškiais fejerverkais.

Žalgiriečiai išsilaisvino iš plieninės graikų gynybos pančių ir ketvirtajame kėlinyje pelnė net 26 taškus – tiek, kiek antrajame ir trečiajame kartu sudėjus.

„Žalgirio“ pasaka tęsiasi. Pirmąjį Eurolygos ratą žalgiriečiai užbaigė su 10 pergalių per 15 rungtynių.

„Pradėsiu nuo dviejų dalykų, – spaudos konferencijoje tarė Šarūnas Jasikevičius, – norėčiau paskirti šią pergalę Feliksui Mitkevičiui, kurį palaidojome per šias Kalėdas. Manau, tai buvo žmogus, kuris pakeitė daugelio mūsų vaikų gyvenimus su savo meile krepšiniui, ją įskiepijo.

Tai buvo įspūdingas žmogus, atsidavęs savo profesijai, vaikams. Ką išmokome, daug ką išmokome iš jo. Gaila, kad praradome tokį žmogų, bet toks jau gyvenimas. Žinau, kiek svarbus jam buvo „Žalgiris“ ir Kauno krepšinis.

Ir didžiulis ačiū fanams. Galvoju, žaidėjams tai didžiulė motyvacija, kai žino, kad arena išpirkta dar likus porai dienų iki rungtynių. Aišku, kartais reikia susitvarkyti su tomis emocijomis. Vieni susitvarko, kiti ne.

Ištraukėme rungtynes charakteriu. Kitaip ir negalėjome. Gražaus krepšinio prieš juos demonstruoti neįmanoma. Jie labai solidūs, žino, ką daro.

Malonu, kad išlikome rungtynėse ir kažkuriuo momentu pataikėme keletą labai svarbių metimų. O jie nepataikė. Aišku, rungtynės galėjo eiti ir į kitą pusę. Bet smagu, kad į mūsų.“

– 10 pergalių po pirmojo rato. Kaip galima įvertinti tokį pasiekimą?

– Nereikia vertinti. Nereikia sustoti. Manau, kad tai fantastika, kuri nieko nereiškia.

– Pirmoje rungtynių pusėje Kevinas Pangosas atrodė lyg ne savas. Tai gynybos nuopelnas?

– Jis turi būti tam pasiruošęs. Jis žino, kad yra mūsų vedlys, kuris įveda komandą į puolimą. Nuo jo priklauso kiti žaidėjai, tad jis turi tam ruoštis. Prasideda antras ratas. Reikia akcentuoti, kad komandos prieš mus kabinsis ir matys mus kaip vienus kandidatų, kurie gali neišlaikyti tempo.

Turime išlikti vieningi, turime žaisti tokį pat krepšinį. Turime būti pasiruošę kentėti.

Gal pagelbėjo savi lankai, galbūt žiūrovai. Žaidžiant prieš grandus svarbiausia suteikti sau galimybę laimėti. Mes tą padarėme. Bet žaidėme solidų krepšinį.

– Vassilis Spanoulis prieš jūsų treniruojamą „Žalgirį“ dar nėra surinkęs daugiau 7 naudingumo balų. Kaip pavyksta jį taip sustabdyti?

– Nežinau. Tikrai. Nežinau. Norėjau pasakyti kažką protingo, bet nesugalvojau (šypsosi).

Tai aukščiausios klasės žaidėjas. Kažkokius akcentus turime. Svarbiausia, kad neitų daug mesti baudų metimų. Kad negautų nieko už dyką. O daugiau... greičiau baigtų karjerą.

– Aarono White'o atėjimas į „Žalgirį“ buvo sutiktas dvejopai, tačiau dabar jis labai svarbus žaidimo faktorius. Kaip vertinate jo indėlį?

– Jūs, aišku, turite užpildyti savo portalus ir laikraščius, bet viską vertinsime gale sezono. Dabar viskas gražu, bet dar tik keturi mėnesiai darbo.

Pradžioje nuskalpavote Milaknį, pernai – Antaną. Suprantu, kad reikia rašyti kažką po 4-5 rungtynių, bet manau, kad taip anksti nėra logikos.

Svarbiausia, kad sublizga kažkas naujo. Tai yra komandos stiprybė, kad visi jaustųsi svarbūs. Mes tikime visais žaidėjais, kad ir kokie būtų blogi periodai. Jie žmonės. Jie turi teisę žaisti blogai.

VIDEO: „Eurolygos diena“: pavojai „Žalgiriui“, didžioji intriga iš NBA ir drąsi prognozė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius