-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 26

Tuščias, bet nenusivylęs J.Zdovcas ieškojo pozityvo: „Momentais rodėme charakterį“

Kauno „Žalgiris“ (0-6) vėl trumpai blykstelėjo rungtynėse, bet liko vienintelis be pergalės džiaugsmo šio sezono Eurolygoje ir pavojingai priartėjo prie klubo antirekordo. Tel Avivo „Maccabi“ (4-2) greitai nugesino svečius iš Kauno 76:62 (16:20, 23:10, 19:16, 18:16). Akivaizdžius komandos trūkumus matantis Jure Zdovcas neišgyveno dėl dar vienos nesėkmės, o stengėsi ieškoti teigiamų dalykų.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Klausykite, nesu stipriai nusivylęs, – iš karto po rungtynių Eurolygos televizijai kalbėjo J.Zdovcas. – Mes turime akivaizdžių problemų. Mums trūksta žaidėjų, nesame ritme.“

„Tačiau momentais mes rodėme charakterį. Jeigu mes tuo tikėsime ir tai tęsime, rasime kelią į pirmąją pergalę“, – neabejojo „Žalgirio“ strategas.

Sausakimšos „Menora Mivtachim“ arenos karštį „Žalgiris“ pajuto nuo pat pirmų minučių. Kovą „Maccabi“ tvirtovėje svečiai pradėjo blogiausiai, kaip tik įmanoma – dovanodami kamuolius šeimininkams į rankas ir leisdami jiems rūkti į greitas atakas. Nepadėjo ir greita Jure Zdovco minutės pertraukėlė (2:14).

Viltį „Žalgiriui“ sugrąžino ir „Maccabi“ areną kuriam laikui nutildė nuo suolo pakilęs Artūras Milaknis. 35-erių snaiperis dūrė 11 taškų iš eilės, Lietuvos čempionai spurtavo 18:2 ir jau pirmavo (20:16).

Bet krepšinis – žaidimas paprastas. Laimi tas, kas pataiko. „Žalgiris“ nepataikė. Net ir mesdamas laisvas. Be A.Milaknio kiti žalgiriečiai svaidė pro šalį iš toli – per pirmus du kėlinius pataikė tik 1 tritaškį iš 11. „Maccabi“ vėl šovė į priekį (30:39).

Po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ puolimas toliau strigo, o „Maccabi“ didesnio pavojaus nebejautė. Izraelio čempionai vienu metu turėjo ir 19 taškų persvarą (50:69). Tik pabaigoje kiek atsipalaidavo, A.Milaknis šaudė taikliai, o „Žalgiris“ išvengė didesnio sutriuškinimo (62:76).

Degė „Žalgiris“ Tel Avive ir praėjusiame sezone, kai treniruojamas austro Martino Schillerio neprilygo „Maccabi“ net 28 taškų skirtumu (57:85). Tiesa, dėl pandemijos tada mačas vyko tuščioje arenoje.

„Žalgiriui“ šiose rungtynėse – dėl galimai klaidingo COVID-19 testo – nepadėjo amerikietis Tyleris Cavanaugh. Nežaidė ir prancūzas Joffrey Lauvergne’as. Jam šiandien atlikta peties operacija ir prasidėjo ilga reabilitacija.

Sugrįžo blauzdos raumenį pasitempęs latvis Janis Strelniekas (7 tšk., 1/5 trit.) ir kelio skausmus jautęs afrikietis Emmanuelis Mudiay (2 tšk., 1/5 met., 5 rez. perd.), bet išjudinti primityvoko „Žalgirio“ puolimo nepavyko ir jiems.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Emmanuelis Mudiay
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Emmanuelis Mudiay

Itin sunkiai šios rungtynės klostėsi Edgarui Ulanovui ir Marekui Blaževičiui. Starto penkete mačą pradėjęs E.Ulanovas vienintelius 3 taškų pelnė baudų metimais. Visi kiti jo metimai skriejo pro šalį (0/2 dvit., 0/1 trit.). Vienas komandos lyderių dar pametė ir 2 kamuolius.

20-metis M.Blaževičius šįkart taškų visai nepelnė (0/2 dvit.), taip pat dukart suklydo, 4 sykius pažeidė taisykles ir mačą baigė su minus 3 naudingumo balais.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Marekas Blaževičius

Išvengti skaudesnio antausio „Žalgiriui“ padėjo tik taiklūs A.Milaknio tritaškiai (5/9). 35-erių veteranas buvo rezultatyviausias su 17 taškų.

Net ir šoklusis Joshas Nebo šįkart buvo kiek pristabdytas. Amerikietis vis tiek sukrapštė 10 taškų ir 9 atkovotus kamuolius, bei greičiausiai vėl atsidurs gražiausių Eurolygos epizodų dešimtuke.

„Maccabi“ į pergalę vedė komandos naudokas Derrickas Williamsas, pelnęs 17 taškų, atkovojęs 7 kamuolius ir surinkęs daugiausia – 23 – naudingumo balus.

„Taip, tai buvo geriausios mano rungtynės „Maccabi“ ekipoje. Žaidžiau agresyviai, komandos draugai manimi pasitikėjo. Pasitikėjimas savo jėgomis – itin svarbu. Jaučiame, kad kol kas dar nežaidžiame taip, kaip turėtume. Svarbu, kad laimėjome, nes ketvirtadienį mūsų laukia didis mūšis su „Barcelona“, – džiaugėsi D.Williamsas.

„Manau, buvome susikaupę gynyboje. Išskyrus tas 5 minutes pirmajame kėlinyje. Likusias 35 minutes mūsų gynyba buvo nuostabi. Kontroliavome rungtynes gera gynyba, o puolime gerai dalinomės kamuoliu, rasdavome gerus sprendimus. Pataikėme ir iš arčiau, ir iš toliau. Labai džiaugiuosi, kaip mes žaidėme šį vakarą“, – pridūrė „Maccabi“ treniruojantis graikas Ioannis Sfairopoulos.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ioannis Sfairopoulos
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ioannis Sfairopoulos

„Visi mane ragino pasitaupyti ketvirtadieniui“, – juokėsi geriausią savo mačą Eurolygoje kol kas sužaidęs kitas „Maccabi“ naujokas Keenanas Evansas.

Jis pelnė 13 taškų, surinko 21 naudingumo balą ir puikiai pavadavo komandos lyderį Scottie Wilbekiną (1/5 dvit., 0/4 trit.), kuris šįkart dažniausiai šaudė tuščiais šoviniais.

„Tiesiog norėjau žaisti agresyviai. Ir puolime, ir gynyboje. Griūdavau kovodamas dėl kamuolio, puolime ieškojau komandos draugų, stengiausi aikštėje suspėti visur“, – teigė K.Evansas.

Skaudžiai „Žalgirį“ baudė ir dar vienas amerikietis Jamesas Nunnaly (15 tšk.) bei vidurio puolėjas kroatas Ante Zizičius (14 tšk., 9 atk. kam.).

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Keenanas Evansas sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje.
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Keenanas Evansas sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje.

Pralaimėjęs šeštą kartą iš šešių Eurolygos starte „Žalgiris“ pakartojo naujojo Eurolygos formato antirekordą. Nuo 2016 metų, kai nebeliko grupių etapo, o visos komandos žaidžia tarpusavyje, 0-6 buvo startavęs tik Podgoricos „Budučnost“ klubas iš Juodkalnijos, Eurolygoje žaidęs vienintelį sezoną 2018-2019 metais.

Šeši pralaimėjimai Eurolygos starte yra blogiausia „Žalgirio“ pradžia nuo 2008-ųjų, kai treniruojami Gintaro Krapiko kauniečiai sezoną stipriausiame Europos klubų turnyre buvo pradėję 0-7. Tai yra visų laikų prasčiausias „Žalgirio“ startas Eurolygoje.

Nepakartoti ir šio antirekordo bei pagaliau iškovoti pirmą pergalę J.Zdovco auklėtiniai bandys jau šį penktadienį, bet lengva nebus – „Žalgiris“ išvykoje žais su Eurolygos čempione Stambulo „Anadolu Efes“ ekipa, nors ši sezono pradžioje taip pat kol kas neblizga (1-4).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius