Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 21

Zacho LeDay pergalingas metimas kėlė euforiją: „Milane, tu – beprotiškas!“

Eurolygos ketvirtfinalio serija tarp Milano „Olimpia“ ir Miuncheno „Bayern“ komandų startavo drama, kurios didvyriu tapo buvęs žalgirietis Zachas LeDay.

Po septynerių metų pertraukos į Eurolygos atkrintamąsias varžybas grįžęs Milano klubas antradienio vakarą įsimins ilgam.

Visas rungtynes atsilikusi Italijos komanda tobulai išnaudojo paskutines 1,2 sek., kai tiek laiko tebuvo likę paskutinei atakai.

Po Malcolmo Delanay tikslaus perdavimo kamuolys nusileido į prie krepšio jau skridusio Zacho LeDay rankas, o amerikietis minkštu metimu sulig sirena atnešė pergalę 79:78.

VIDEO: Eurolygos stebuklai: buvęs žalgirietis paskutinę sekundę atnešė neįtikėtiną pergalę

„Milane, tu beprotiškas! LeDay su sirena apvertė mačo baigtį su „Bayern“, – trimitavo didžiausias Italijos sporto leidinys „Gazzetta dello Sport“.

„Armani Milano iki paskutinio įkvėpimo – „Bayern“ nuverstas atkrintamosiose rungtynėse", – žavėjosi ir „Corriere dello sport“.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Milano „Olimpia“ triumfas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Milano „Olimpia“ triumfas

Kol laimingi Milano krepšininkai spaudė sūrį iš aikštėje pargriauto mačo didvyrio Z.LeDay, ne tik pataikiusio pergalingą metimą, bet ir pelniusio 17 taškų, treneris Ettore Messina lengviau atsikvėpė.

„Mes buvome atsparūs ir sėkmingi, – santūriai pakomentavo „Olimpia“ strategas. – Per paskutinę ataką norėjome padaryti būtent tai, ką ir padarėme, vaikinai viską atliko gerai, nes buvo susitelkę, maža klaidelė galėjo viską sugriauti. Delaney atliko ilgą perdavimą, o LeDay buvo geras, be priekaištų pabaigęs alley-oop.“

VIDEO: Ne tik lemiamo metimo autorius: Z.Leday pasižymėjo ir įspūdingu dėjimu

Pirmosiose ketvirtfinalio serijos rungtynėse Milane tokių varžybų debiutantė Miuncheno komanda nustebino šeimininkus pirmojoje rungtynių dalyje – žengiant į pertrauką „Bayern“ pranašumas siekė net 17 taškų.

Po trijų kėlinių Vokietijos klubas tebepirmavo 11 taškų, bet rungtynių pabaiga priklausė Italijos komandai.

„Bayern“ treneris Andrea Trinchieri tvirtino, kad jaučia labiau nusivylimą nei pyktį po paskutinio metimo.

„Mes pirmavome rungtynėse 39 minutes 58,8 sekundes ir pralaimėjome per vieną jų ataką, – po mačo sakė „Bayern" treniruojantis italas, savo karjeros pradžioje dirbęs Milano klubo trenerių štabe. – Norėjome įsitraukti į seriją ir tai padarėme. Galėjome įmesti daugiau, bet nepavyko. Daug mūsų žaidėjų neturi supratimo ir patirties, apie ką yra Eurolygos atkrintamosios varžybos. Bet manau, kad sužaidėme geras rungtynes.“

VIDEO: Šiurpūs vaizdai: ant žemės besiraičiusį „Bayern“ žaidėją iš aikštės išnešė komandos draugai

„Bayern“ gretose geriausias rungtynes sužaidė D.J.Seeley.

Buvęs Vilniaus „Ryto“ legionierius surinko 23 taškus, pataikęs visus 5 tritaškius.

„Galėjome sužaisti geriau rungtynių pabaigoje. Paskutinis kamuolys kainavo pergalę“, – atsiduso D.J.Seeley.

Serijos iki trijų pergalių antrasis mačas ketvirtadienį bus žaidžiamas Milane.

„Antrosios rungtynės bus dar sunkesnės, – iš anksto savo vyrus nuteikinėjo E.Messina. – Jie žais dar geriau, o ši serija gali būti labai ilga.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius