-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

„Žalgirio“ sistemos sopuliai: vieni – planuoti, kiti – neatleistini

11 taškų sprogimas ir visiška stagnacija likusioje mačo dalyje. Taip galima apibūdinti Zacho LeDay pasirodymą antradienį „Žalgirio“ arenoje. Amerikietis į šipulius draskė Jacobą Wiley, bet kai atėjo laikas grumtis su Konstantinu Mitoglou ir Georgios Papagianniu, Z.LeDay atrodė bejėgis. Žalgirietis į rūbinę pėdino nuleista galva – Atėnų „Panathinaikos“ iškovojo pergalę rezultatu 86:85.

Komandos naujokai Z.LeDay ir Nigelas Hayesas galėjo savo akimis įsitikinti, ką reiškia Eurolyga.

Kol amerikiečiai vargo prieš galingo stoto PAO priekinę liniją, kitoje aikštės pusėje viską nulėmė vienas plikagalvis barzdočius. Taip, ponios ir ponai, tai Nickas Calathesas.

„Žalgirio“ amerikiečiams šis įžaidėjas įsiminė labiausiai. Tiesa, kaltinti dėl tų fantastiškų penkių tritaškių negalima nieko – tai buvo graikų lyderio vakaras.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes pasisveikinimas su Žalgirio treneriais
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nick Calathes pasisveikinimas su Žalgirio treneriais

„Jis sužaidė įspūdingą trečiąjį kėlinį. Calathesas pataikė metimus, kurie nebuvo mūsų žaidybinio plano dalis. Tai yra dalykai, kurių negali kontroliuoti. Jo pasirodymas labai prisidėjo prie PAO pergalės“, – prieš graiką po rungtynių kepurę nukėlė Z.LeDay.

„Jis yra puikus žaidėjas. Tokie žaidėjai ir sugeba tave nustebinti. Visi žino, jog negalima palikti jo visiškai be priežiūros. Taip pat nesitiki, jog jis išeis ir įmes 5 tritaškius iš 7. Kartais kamuolys tiesiog įkrenta“, – tą patį padarė ir N.Hayesas.

Jie supranta, jog graiko 32 naudingumo balai nebuvo pagrindinė bėda.

Didžiausi „Žalgirio“ sistemos sopuliai slypi po magiškais žodžiais – agresyvumas ir „bonusas“.

Abi ekipos pakankamai sėkmingai tvarkėsi su klaidomis (PAO 8, „Žalgiris“ 13 kl.), tačiau taškus po klaidų graikai konvertavo labai sėkmingai.

Po „Žalgirio“ klaidų „Panathinaikos“ įsūdė 16 taškų, o kauniečiai vos 5. Atrodo, jog paprasta pražanga galėtų sustabdyti greitą ataką, bet naujokams dar reikia laiko.

VIDEO: Z.LeDay: „Visada sunku pralaimėti“

„Viena pagrindinių bėdų – pražangos gynyboje. Turime išmokti naudoti pražangas iki „bonuso“. Dabar varžovai mus už tai baudžia lengvais taškais.

Kita problema – keitimasis ginamaisiais. Negalime keistis tik dėl to, kad būtume. Privalome tai daryti agresyviai, kad varžovai negautų nieko lengvo. Jei pataisysime tai, būsime daug geresnė komanda“, – pirštu į gynybą bedė N.Hayesas.

Pirmajame kėlinyje „Žalgiris“ komandinių pražangų limito neperžengė, o antrąją pusę kėlinio žaidė peržengęs komandinių pražangų limitą.

Balanso tarp protingos pražangos ir neapgalvotų sprendimų dar trūksta. Žalgiriečiai gali tapti pasigardžiavimu puolime talentingoms komandoms, kurios žino, kaip išnaudoti savo privalumus puolime.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nigel Hayes
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nigel Hayes

Net ir esant prastam pataikymui, Šarūnas Jasikevičius vėl galėjo ilgai aikštėje laikyti N.Hayesą. Amerikietis per 24 minutes įmetė 2 taškus (1/6 met.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 5 naudingumo balus.

Puolimas nėra tai, ko nori Šaras. Spaudos konferencijoje vyr. treneris aiškiai pasakė, jog bėdos yra gynyboje: „Negalime būti ta komanda, kuri užsikuria nuo gero puolimo.“

VIDEO: N.Hayesas: Viena iš problemų - pražangos

Jam antrino ir N.Hayesas. Amerikietis supranta, jog talentu ši komanda į aštuntuką nenuvažiuos, o nugalėti, kaip sakė Kęstutis Kemzūra, reikia gudrumu.

„Negalime kontroliuoti savo pataikymo. To mes čia mokomės – reikia kontroliuoti tai, ką galime. Kaip jau minėjau, tos klaidos, kurias įvardijau, yra kontroliuojamos.

Akcentuojame tai ir žinome, jog talento mums nepakaks, kad iškovotume pergales“, – kalbėjo N.Hayesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius