Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 06 12

„Žalgiris“ ir „Maccabi“ pešasi dėl Izraelyje dominavusio centro

Kauno „Žalgiris“ intensyviai ieško atsarginio vidurio puolėjo, kuris minutėmis dalintųsi su prancūzu Joffrey Lauvergne'u. 15min šaltiniai teigia, jog į šią poziciją Lietuvos čempionai turi tris kandidatus, o vienas jų – Izraelyje dominavęs amerikietis Joshas Nebo.

15min šaltiniai teigia, jog Kauno „Žalgiris“ ir Tel Avivo „Maccabi“ pasileido į lenktynes dėl Josho Nebo, 23-ejų metų 206 cm puikiomis fizinėmis galimybėmis pasižyminčio centro.

Tai buvo pirmasis Josho Nebo profesionalo sezonas, kurį praleido Eilato „Hapoel“ ekipoje. Iki tol jis penkerius metus buvo NCAA aplinkoje.

Galingo sudėjimo centras du sezonus žaidė „Saint Francis Red Flash“, metus nerungtyniavo dėl „raudonųjų marškinėlių“ taisyklės ir dar du sezonus atstovavo „Texas A&M“ universitetui.

„Hapoel“ vidurio puolėjas Izraelio pirmenybėse rinko po 13,6 taško (66,8 proc. dvit., 62,9 proc. baud.), atkovojo po 9,9 kamuolio (3,6 atk. kam. puolime), blokavo po 1,1 metimo ir rinko po 21,6 naudingumo balo.

Septintas krepšininkas čempionate pagal efektyvumą, pirmas pagal atkovotus kamuolius, pirmas pagal puolime nusiimtus kamuolius ir penktas pagal blokuotus metimus.

„Žalgirio“ taikinys labai mėgsta grūsti kamuolį į krepšį. Jis pirmavo lygoje pagal atliktus dėjimus, kurių per mačą fiksavo net po 3,4 karto.

Tai aukštaūgis, pasižymintis neįtkėtina sprogstama jėga. Jis puikiai renka kamuolius puolime ir gynyboje, sirgalius džiugina ir įspūdingais dėjimais, ir blokuotais metimais.

J.Nebo gerai žaidžia „du prieš du“ situacijose bei turi dar daug vietos tobulėjimui, kadangi sužaidė vos pirmąjį sezoną Europoje.

VIDEO: Josh Nebo: Scouting Report

Tiesa, dėl karinio Izraelio ir Palestinos konflikto amerikietis sezono Eilate neužbaigė.

15min šaltiniai Izraelyje informuoja, jog krepšininkas pabėgo į Kiprą, buvo prižadėjęs sugrįžti į komandą ir užbaigti sezoną, kai situacija šalyje nurims, tačiau to nepadarė ir išvyko namo į JAV.

15min šaltiniai Izraelyje spėja, jog J.Nebo jau yra susitaręs dėl naujo kontrakto – arba su Tel Avivo „Maccabi“, arba Kauno „Žalgiriu“.

Ioannio Sfairopoulos vadovaujama „Maccabi“ pateko į pirmenybių finalą, kuriame susitiks su Gan Nero „Hapoel“ ekipa. Tikėtinas variantas, jog Tel Avivo klubas apie naujoką praneš vos tik pasibaigus sezonui.

„Žalgiris“ dar nėra išsprendęs kitų dviejų centrų klausimo, kurie rungtyniavo Kaune praėjusį sezoną. Kitą sezoną žaliai-baltų marškinėlių gali nevilkėti ir Martinas Gebenas, ir Marekas Blaževičius. Nors galutinių sprendimų priimtų dar nėra.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir M.Stonkus – apie „Žalgirio“ rekonstrukciją ir epinius šventimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius