-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 puikūs superautomobiliai, kurie nesulaukė įpėdinių

Didžioji dalis superautomobilių yra pagaminama mažųjų gamintojų, tokių kaip „Ferrari“, „McLaren“, „Lamborghini“ ir pan. Jie nedaro nieko kito, tik gamina superautomobilius. Tačiau per daugybę metų superautomobilių virusu užsikrėtė ir kiti gamintojai, kasmetines produkcijos apimtis skaičiuojantys milijonais.
Lexus LFA
Lexus LFA / Gamintojo nuotr.

Šiandien visi gerai žinome tokius modelius kaip „Audi R8“, „Nissan GT-R“, „Ford GT“, „Honda NSX“, „Chevrolet Corvette“. Netgi „Toyota Supra“ artimiausiais metais turėtų sulaukti įpėdinio.

Yra gamintojų, kurie siekia grįžti į šią rinką – pvz., „Aston Martin“ ar „Mercedes-Benz“, kurių superautomobilių koncepcijos papuošia dažną automobilių parodos stendą. Tačiau yra ir tokių, kurių ženkliukai prieš dešimt ar dvidešimt metų puošė itin greitus ir galingus automobilius, tačiau šiandien jie neturi minčių grįžti prie jų gamybos. Carscoops.com atrinko penkis superautomobilius, kurie buvo itin populiarūs, tačiau daugiau nebegaminami ir artimiausiais metais jų atgaivinimas nenumatomas.

BMW M1

Šiandien BMW gamina daug greitų automobilių, tačiau savo gamoje neturi nė vieno, kurį būtų galima pavadinti superautomobiliu. Tačiau kažkada toks buvo, ir jis vadinamas BMW M1. Jo išvaizdą kūrė Giorgetto Giugiaro, o technines charakteristikas užtikrino „Lamborghini“. Nuo 1978-ųjų iki 1981-ųjų metų buvo sukurti ir į gatves išvažiavo 457 BMW M1 automobiliai.

Prireikė trijų dešimtmečių, kad BMW drįstų dar kartą sukurti variklį viduryje turintį automobilį – BMW i8. Tačiau šio hibridinio automobilio pirminis tikslas yra būti ekologišku.

BMW M1
BMW M1

„Dodge Viper“

Daugelis gali nustebti, kad šis automobilis nebėra gaminamas, bet tai tiesa. Gali būti, kad vienas ar kitas modelis dar nurieda nuo gamyklos konvejerio, tačiau „Viper“ kūrimas oficialiai yra sustabdytas ir kitos kartos superautomobilis pasaulio neišvys.

Kita vertus, trūkių „Viper“ gamyboje buvo ir anksčiau: 2010-aisiais ir 2013-aisiais. Tačiau dabartinė padėtis atrodo rimtesnė ir pačios „Dodge“ įmonės atstovai ne kartą patvirtino, kad 8 litrų darbinio tūrio benzininį variklį turėjusio automobilio istorija baigta.

„Dodge“ nuotr./„Dodge Viper GTS“
„Dodge“ nuotr./„Dodge Viper GTS“

„Jaguar XJ220“

Britų gamintojas geriau žinomas kaip prabangių sedanų kūrėjas, tačiau prieš kelis dešimtmečius sugalvojo avantiūrą – sukurti greičiausią automobilį pasaulyje. Jiems pavyko: XJ220 kupė, nors ir neilgą laiką, bet buvo greičiausias serijinės gamybos automobilis pasaulyje – galėjo išvystyti 341,7 km/val. greitį.

„Jaguar“ superautomobilis buvo gaminamas 1992–1994 metais, jų sukurta vos 271. Britai netgi buvo sukūrę jo įpėdinį – C-X75 koncepciją, tačiau serijiniu automobiliu ji taip ir netapo.

„Jaguar XJ220“
„Jaguar XJ220“

„Lexus LF-A“

Tai vienas iš nedaugelio pavyzdžių, kai eilinių automobilių gamintojas nusprendžia paįvairinti savo gamą ir paerzinti visai kito segmento pirkėjus. „Lexus“ išdrįso dėti tokį žingsnį ir sukūrė nuostabų 5,0 l atmosferinį motorą turintį automobilį, Niurburgringe šlifavusį geresnius laikus nei europietiški superautomobiliai.

Tačiau viskas, kas turi pradžią, turi ir pabaigą – taip pat nutiko ir su LF-A. 2012-aisiais jo gamyba baigėsi ir apie jokį įpėdinį „Lexus“ gandų neskleidžia.

Gamintojo nuotr./„Lexus LFA Nurburgring“
Gamintojo nuotr./„Lexus LFA Nurburgring“

„Maserati MC12“

„Maserati“ visuomenėje vis dar suvokiamas kaip sportiškų automobilių kūrėjas, tačiau šiandien jis gamina daugiau sedanų ir visureigių ir galėtų būti palyginamas ne su „Ferrari“, o su BMW. Tačiau praeityje italų gamintojas buvo sukūręs ne vieną išskirtinį modelį, o bene daugiausia dėmesio susilaukė MC12.

Tai buvo išskirtinis egzempliorius, pagamintas ant „Ferrari Enzo“ bazės. Jų buvo sukurta vos 50 ir kiekvieno kaina siekė 600 tūkst. eurų. 2004–2005 metais gamintas modelis turi 6 l V12 variklį, leidžiantį įsibėgėti iki 330 km/val.

Ferrariofnewportbeach.com nuotr./Vienintelis pasaulyje juodas „Maserati MC12“
Ferrariofnewportbeach.com nuotr./Vienintelis pasaulyje juodas „Maserati MC12“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius