-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplinkos ministerija įves „lubas“ elektromobilių subsidijoms, kad valstybės parama neatitektų prabangai

Aplinkos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) gegužės 18 d. paskelbus apie didinamas kompensacijas įsigijus naują ir naudotą elektromobilį (atitinkamai iki 5000 ir 2500 EUR), 15min pasiekė ir daugiau žinių. Ministerijos pasiteiravome, ar tiesa, kad šiai paramai planuojama įvesti kainų „lubas“.
Tesla „Caviar Model Excellence 24K“
Tesla „Caviar Model Excellence 24K“ / Gamintojo nuotr.

Nes rinkoje parduodamų naujų elektromobilių kainos labai skiriasi, jos svyruoja nuo 30 tūkst. iki 150 tūkst. EUR. Tad logiška, kad 5000 EUR parama vienu ir kitu atveju sudarytų skirtingą kainos dalį.

Aplinkos ministerija patvirtino, kad, pasibaigus šių metų kvietimams įsigyti elektromobilį su valstybės subsidija iš Klimato kaitos programos, nustatys už subsidiją įsigyjamo naujo elektromobilio kainos lubas, kad gyventojai valstybės paramos nenaudotų prabangos prekėms pirkti.

„Subsidijos tikslas – paskatinti įsigyti elektromobilius tuos žmones, kurie šiandien neišgali jų įpirkti. Todėl kaip ir kitose Vakarų šalyse numatome įvesti kainos lubas ir labiau skatinti ekonominės klasės elektromobilius – tiek gyventojų poreikiams, tiek įmonių komercinei veiklai. Juk prabangos klasės elektromobilių pirkėjai tokius gali įsigyti visa kaina ir be subsidijos", – komentavo aplinkos viceministrė Gintarė Krušnienė.

Europos vartotojų organizacija (BEUC) taip pat nurodo, kad kainų lubos yra vienas iš įrankių paskatinti gamintojus ir importuotojus neužkelti transporto priemonių kainų.

Pasak Gintarės Krušnienės, kol kas per anksti įvardyti tikslų kainos lubų dydį, nes elektromobilių rinka greitai kinta. Atnaujintą Klimato kaitos programą, kurios nuostatos galios ketveriems metams, Aplinkos ministerija pradės rengti rudenį.

Beje, kaip tik ketvirtadienį Aplinkos projektų valdymo agentūra skelbė kvietimą teikti paraiškas kompensacijoms įsigytiems elektriniams paspirtukams, įprastiems ir elektriniams dviračiams, viešojo transporto metiniams ar kitiems bilietams, taip pat e-piniginės papildymui viešojo transporto ir dalijimosi paslaugų išlaidoms kompensuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius