Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Automobilio kėbulo priežiūra atėjus pavasariui

Graži automobilio išvaizda yra kiekvieno vairuotojo svajonė. Deja, yra daug veiksnių, kurie sukelia kėbulo defektus. Ruduo ir žiema šiuo atžvilgiu yra ypač sunkūs laikotarpiai. Itin nepastoviame mūsų klimate ypač svarbu kasmet peržiūrėti dažų dangos pokyčius ir defektus, ypač žiemos ir pavasario sandūroje, kai ant automobilių kėbulų dėl druskos ir smėlio įtakos atsiranda naujų defektų. Kaip rūpintis automobilio kėbulu, kad daugelį metų galėtumėte mėgautis jo spindesiu?
Automobilio kėbulo priežiūra atėjus pavasariui
Automobilio kėbulo priežiūra atėjus pavasariui / Pexels nuotr.
Temos: 2 Automobilis Švara

Kokie veiksniai labiausiai žaloja automobilio kėbulą?

Tiek lako, tiek dažų sluoksnio pažeidimai dažniausiai atsiranda dėl išorinių veiksnių. Tai visų pirma automobilio kėbulo išorinį sluoksnį pažeidžianti ir korozijos procesą pagreitinanti kelių druska. Taip pat automobiliui pavojingos yra paukščių išmatos ir prikibę vabzdžiai. Žala dažnai padaroma ir automobilių stovėjimo aikštelėse, kai neatidūs vairuotojai, išlipdami iš aš savo automobilio, su durelėmis atsitrenkia į jūsų automobilį.

Automobilio kėbulo būklės blogėjimas yra natūralus procesas. Kėbulas jautrus temperatūros skirtumams: kai jis yra šiltas, lakas plečiasi, o kai yra šaltas – susitraukia. Tai gali lemti mikro įtrūkimus , kurie laikui bėgant didėja ir sukuria matomus nusidėvėjimo pėdsakus. Automobilio kėbulo būklę taip pat veikia UV spinduliai, intensyvus rūgštus lietus ir kruša.

Ką daryti jei kėbulas pažeistas nepataisomai?

Jei išorinių veiksnių žala automobilio kėbului yra tokia didelė, kad jos neįmanoma panaikinti, derėtų pagalvoti apie kėbulo dalių keitimą. Taip būtų išvengta ir rūdžių plitimo bei didesnės žalos automobiliui. Kaip žinia, autodalys internetu yra labai patogus būdas įsigyti reikiamus kėbulo elementus neišėjus iš namų. Perkant internetu galima lengvai rasti geriausią detalę, atsižvelgus į kainos ir kokybės santykį.

Pagrindinės automobilio kėbulo priežiūros taisyklės

Kad kėbulas kuo ilgiau atrodytų gerai, pirmiausia turėtume jį reguliariai plauti. Tokiu būdu atsikratysime nešvarumų, kurie gali prasiskverbti į lako mikro įtrūkimus ir prisidėti prie didesnių pažeidimų susidarymo.

Automobilis turėtų būti plaunamas nepriklausomai nuo sezono, taip pat žiemą, kai kėbulas yra ypač veikiamas purvo ir druskos. Atminkite, kad šaltuoju metų laikotarpiu automobilio priežiūros darbus geriausia atlikti dienomis, kai oro temperatūra yra teigiama.

Kaip plauti automobilį? Geriausia vengti automatinių automobilių plovyklų. Šepečiai gali subraižyti laką. Be to, sunkiau pasiekiamos vietos gali likti nešvarios.

Labiau pagrįstas sprendimas naudoti bekontaktę automobilių plovyklą. Geriausių rezultatų galima pasiekti patiems plaunant automobilio kėbulą – naudojant platų automobilių kosmetikos asortimentą, nes ne kiekvienas ploviklis yra tinkamas lakui. Automobilių šampūnai nepalieka dryžių ir puikiai minkština bei surenka nešvarumus.

Kaip prižiūrėti automobilio kėbulą?

Visiškai pašalinti minėtų aplinkos veiksnių fiziškai yra neįmanoma. Vienintelis dalykas, kurį galima padaryti, yra užtikrinti tinkamą automobilio kėbulo priežiūrą. Yra keletas patikrintų būdų, kaip galite pagerinti dažų dangos būklę, taigi ir savo automobilio išvaizdą.

Automobilio kėbulo priežiūra

Rūdys yra didžiausias jūsų automobilio priešas. Kai tik pastebėsite pirmuosius židinius – greitai reaguokite. Labiausiai pažeidžiamos korozijos automobilių dalys yra ratų arkos, priekiniai sparnai, taip pat priekinis ir bagažinės dangtis. Atidžiai stebėkite šias vietas, atlikite išsamų patikrinimą po kiekvieno žiemos sezono ir, jei reikia, imkitės priemonių.

Rūdžių židinius galite pašalinti ir patys, turėdami specialias priemones arba profesionalo pagalba. Veiksmas susideda iš korozijos pėdsakų nulupimo, taip pat apsaugos užtikrinimo specialia antikorozine danga. Taip padengtas kėbulo dalis reikia nudažyti ir nulakuoti.

Kruopštus kėbulo valymas

Neigiamą poveikį kėbului turi ne tik vabzdžiai ar paukščių išmatos, bet ir bet kokie kiti nešvarumai, pvz., riebalų likučiai, prilipusios gėlių žiedadulkės, dulkės ir kt. Todėl vienas iš būdų rūpintis automobilio kėbulu yra kruopščiai jį nuplauti naudojant specializuotą kosmetiką.

Prieš pradėdami plauti, padenkite automobilio kėbulą specialiais preparatais, kurie naikina nešvarumus. Tuomet nuplaukite chemiją šampūnu su neutraliu pH, kuris yra saugus vaškams.

Po plovimo išdžiovinkite automobilio kėbulą specialiais mikropluošto rankšluosčiais. Nenaudokite grubios tekstūros audinių ir popierinių rankšluosčių – jie gali pažeisti laką. Galiausiai, atlikite rūdžių pašalinimo, dažymo bei lakavimo darbus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius