-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW 3 automobilių laukia patobulinimai: trijų cilindrų varikliai ir hibridinė jėgainė

Atnaujinti BMW 3 serijos automobiliai (angl. „facelift“) rinkoje žada pasirodyti vasarą. Ekonomiškesni automobiliai su kukliais, naujais varikliais, ir hibridinė versija – pagrindinės naujienos, kurių gali sulaukti „trečiukų“ gerbėjai, rašo Autocar.co.uk.
BMW 220i Grand Tourer
BMW ratlankis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors bavarų gamintojas oficialiai to nepranešė, manoma, kad BMW į rinką išleis automobilius su patobulintais dyzeliniais varikliais, išmetančiais į orą apie 100 g/km CO2, taip pat  hibridinius, ypatingai taupius variklius.

BMW taip pat ruošia naujovę „trečiukų“ gamoje – hibridinį modelį 2016 metais.

BMW šiuo metu karaliauja vidutinių dydžių sedanų klasėje – daugybės testų metu būtent „trečiukas“ yra užima aukštesnes pozicijas nei „Lexus IS“ ar C klasės „Mercedes-Benz“.

„Mes niekada nenuvertiname nei esamų, nei būsimų konkurentų modelių, nes automobilių rinka yra nuolat kintanti. Tiek mes, tiek kiti gaminame vieną už kitą geresnius modelius, tačiau BMW išlaiko pirmaujančias pozicijas, kadangi pirkėjams labiau patinka mūsų automobiliai. Kad taip išliktų, mes judame į priekį, ir aš jums galiu atskleisti, kokių naujovių galite laukti iš mūsų“, – Autocar.co.uk sakė BMW pardavimų vadovas Ianas Robertsonas.

Šiuo metu ekologiškiausi šios klasės automobiliai yra šviežiai pasirodęs „Jaguar XE“ bei 2013-aisiais atnaujintas „Lexus IS“. Įtaisę į XE priekį 161 arklio galią išvystantį 2 litrų darbo tūrio dyzelinį keturių cilindrų motorą, britai pasiekė stulbinančių skaičių – automobilio tarša yra vos 99 gramai CO2 viename kilometre. Tai pasiekiama su mechanine pavarų dėže, su automatine šie skaičiai pakyla iki 104 g/km CO2. Ekologiškiausiu šios klasės automobiliu, turinčiu automatinę pavarų dėžę, galima vadinti „Lexus IS“ – 2,5 l benzininę jėgainę ir elektrinį variklį turintis IS su automatine pavarų dėže į aplinką išmeta 99 g/km CO2.

Šie skaičiai nurungia BMW. „BMW 320d Efficient Dynamics“ į aplinką išmeta kiek daugiau – 109 g/km CO2. Tačiau BMW žada atnaujintą modelį, kuris aplinką terš devyniais gramais mažiau CO2, kai variklis dirbs drauge su automatine pavarų dėže.

BMW taip pat ruošia naujovę „trečiukų“ gamoje – hibridinį modelį 2016 metais. Hibridinis 3 serijos BMW aplinką terš 50 g/km CO2 ir su vienu litru degalų nuriedės kiek daugiau nei 60 kilometrų. Daugiau detalių apie hibridinį 3 serijos BMW nėra, tačiau manoma, jis bus ne tik ekonomiškas, bet ir greitas bei iki 100 km/h galės pagreitėti per mažiau nei 6 sekundes.

Gali būti, kad naujieji 1,5 litrų darbo tūrio trijų cilindrų benzininiai varikliai su turbina pakeis kai kuriuos šiuo metu naudojamus 1,6 ir 2 litrų darbo tūrio variklius.

Tai nebus kompromisas galios klausimu – BMW brėžiniuose egzistuoja 3 cilindrų variklis, išvystantis 228 AG, tačiau ar jis jau šiemet pasieks serijinius automobilius, nėra žinoma.

Kalbama, kad atnaujinti trečios serijos BMW turės smulkių pakeitimų priekyje, kaip ir anksčiau – priekiniai žibintai ir bamperis. Automobilio interjere taip pat turėtų pakisti kai kurios apdailos detalės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius