-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dvigubas smūgis „Teslai“ – „Ford Mustang“ įkvėptas elektromobilis

„Ford“ ruošiasi pristatyti „Mustango įkvėptą ir nuo galvos iki kojų elektrinį automobilį“. Teigiama, kad tai bus rimtas „Model Y“ konkurentas.
„Ford“
„Ford“ / Gamintojo nuotr.

2017-aisias metais, kai ilgametį kompanijos vadovą Marką Fieldą pakeitė Jimas Hackettas, „Ford“ pareiškė „visa galva pasinerianti“ į elektromobilius.

Hackettas subūrė naują komandą, kurią pavadino „Team Edison“ ir jos užduotis yra prižiūrėti bei vystyti elektromobilių programas.

Naujasis vadovas taip pat perkėlė trečdalį vidaus degimo variklį turintiems automobiliams skirtų investicijų į elektrinių automobilių sritį. Ženklus progresas, nors kompanija vis dar pagrindines investicijas yra nukreipusi į tradicinius automobilius.

Praėjusiais metais „Ford“ patvirtino, kad pirmasis jų elektrinis automobilis bus įkvėptas modelio „Mustang“.

Ir nuo to momento „Ford“ atstovai šiuo klausimu tylėjo. Iki tol, kol „Tesla“ oficialiai pristatė „Model Y“ elektromobilį. „Ford“ iškart sureagavo ir socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino tokia žinute.

Kaip CNBC patvirtino anonimu norėjęs išlikti „Ford“ administracijos atstovas, ši žinutė buvo nukreipta tiesiogiai į „Tesla“, kadangi jie rengėsi pristatyti „Model Y“, o „Ford“ taip pat ketina parodyti savo elektrinį automobilį.

Vienas iš „Ford“ vadovų Joe Hinrichs’as CNBC teigė, kad „bendrovė spėriai juda prie gamybos to, ką anksčiau apibūdino kaip „Mustango įkvėptą“ elektrinį SUV. Jis pasirodys kitais metais ir tuo metu, kai „Tesla“ tik pradės pristatyti pirmuosius „Model Y“ SUV elektromobilius.“

Šiuo metu mažai kas žinoma apie elektrinį Mustangą, išskyrus tai, kad jo nuvažiuojamas atstumas vienu įkrovimu turėtų siekti 300 mylių (483 km.).

Konkurencija dėl pavadinimo „Model E“

„Ford“ automobilis dar netgi neturi oficialaus pavadinimo. Iš pradžių buvo pasiūlymų šį elektrinį Mustangą pavadinti „Mach 1“, tačiau „Ford“ prezidentas Jimas Farleyus, atsakingas už pasaulines rinkas, patvirtino, kad tokios minties buvo atsisakyta po to, kai kompanija sulaukė „stiprios reakcijos“ iš Mustango gerbėjų:

„Mes supratome, kad reikia tai įvertinti. Yra privalumų ir trūkumų. Nenoriu, kad šiuo metu ties tuo apsistotume, bet mes sulaukėme labai stiprios reakcijos iš žmonių.“

Sklido gandai, kad šis elektrinis Mustangas gali būti pavadintas „Model E“. Įdomu, kad „Tesla“ pirmiausiai ir norėjo „Model 3“ pavadinti „Model E“. Jis būtų prisijungęs prie kitų elektromobilių modelių, kaip „S“ bei „X“ ir vėliau buvo numatytas „Y“ modelio pasirodymas. Tad galiausiai gauname „S-E-X-Y“.

Tačiau „Model E“ pavadinimo svarstymas užstrigo ir 2014-aisiai liepos mėn. įvykusiame akcininkų susitikime „Tesla“ generalinis direktorius Elonas Muskas atskleidė, kad bendrovė turėjo atsisakyti „Model E“ prekės ženklo, kadangi „Ford“ pagrasino teisminiais ieškiniais dėl panašaus prekės ženklo naudojimo.

Tuo metu Muskas pareiškė, kad „Ford bandė nužudyti seksą.“

Ką gi, „Model E“ pavadinimas šiuo metu yra laisvas ir „Ford“ tikrai galės savo elektromobilį taip pavadinti.

Kol kas kompanija paviešino tik vieną elektrinio Mustango įkvėpto elektromobilio nuotrauką ir tikimasi, kad šis elektromobilis pasirodys kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius