Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentas: kiek „sveria“ vairuotojo koja?

Žurnalo „Auto Bild“ redaktorius Vitoldas Milius pasiūlė eksperimento idėją: pasverkime „vairuotojo koją“. Juk nuo važiavimo manieros (nuo to, kaip vairuotojas elgiasi su akceleratoriaus pedalu) labai priklauso degalų arba energijos sąnaudos. Visai nesvarbu, kuo važiuoji: dyzeliniu „Passat“ ar elektriniu „VW e-Up!“

Vitoldas Milius, iki šiol atlikęs daugybę panašių eksperimentų Lietuvoje ir pasaulyje, į reikalą nusprendė pažvelgti su humoru. Net senas svarstykles pasiėmė „kojai pasverti“.

Vitoldo Miliaus ekeperimentas su „VW Up!“
Vitoldo Miliaus ekeperimentas su „VW Up!“

O, jei rimtai, vieną dieną su padidintos baterijos elektromobiliu „VW e-Up!“ važiavo netaupydamas energijos, įsijungęs šildymą ir negalvodamas apie protingą regeneraciją stabdant ir negailėdamas „gazo“.

Antrą dieną elgėsi visai kitaip. Važiavo idealiu stiliumi – taupiai ir protingai. Koks skirtumas? Labai didelis. Rezultatą rasite šiame filmuotame pasakojime.

VIDEO: Vitoldo Miliaus eksperimentas: kiek sveria vairuotojo koja?

Kodėl automobilis naudoja daugiau degalų?

„Daugelis vairuotojų yra pasineria į diskusijas, kad jų autombilis vartoja akivaizdžiai daugiau degalų, nei deklaruoja gamintojas. Savo eksperimentu bandysiu paaiškinti, kodėl taip yra. Palyginsiu gamintojo nurodytą kilometrų skaičių, kurį galima nuvažiuoti pilnai įkrauta baterija, su savo abiejų bandymų rezultatais“, – plačiau bandymo esmę paaiškino Vitoldas Milius.

Vitoldo kelionės pradžios metu įkrovimo stotelėje, „VW e-Up!“ bateriją įkrovus 100 proc., kompiuteris rodė, kad automobilis gali nuvažiuoti 205 km. Gamintojo dokumentuose teigiama, kad šitas automobilis su 32,3 kWh baterija gali nuvažiuoti 260 km.

Pirmosios (netaupios) kelionės metu „e-Up!“ nuriedėjo 129 km.

Antrosios (itin taupios, nenaudojant šildymo) – 355 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius