-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fiat Chrysler“ investuos į elektromobilių gamybą Kanadoje

„Fiat Chrysler“ (FCA) įsipareigojo atlikti ilgalaikes investicijas į elektrinių transporto priemonių surinkimą Kanadoje ir sukurti iki 2 000 naujų darbo vietų, ketvirtadienį pranešė profsąjunga, atstovaujanti daliai automobilių gamintojos darbuotojų.
„Fiat Chrysler“
„Fiat Chrysler“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendrovė sutiko investuoti iki 1,5 mlrd. Kanados dolerių (1,1 mlrd. JAV dolerių) į Ontarijo pietuose esančią Vindzoro gamyklą pagal preliminarų trejų metų susitarimą su profsąjunga „Unifor“, sakoma profsąjungos vadovo Jerry Diaso pranešime.

Pagal susitarimą, „Fiat Chrysler“ įsipareigojo investuoti į gamyklos pritaikymą hibridinių ir eletrinių automobilių surinkimui, o iki 2025 metų čia bus pradėtas rinkti bent vienas naujas modelis.

Pasak profsąjungos, Vindzoro gamykloje bus sukurta iki 2 000 darbo vietų 2024 metais. Kiek anksčiau šiai smetais gamykloje buvo atsisakyta maždaug 1 500 darbo vietų.

Taip pat gamintoja įsipareigojo investuoti 50 mln. Kanados dolerių į Bramptono surinkimo gamyklą, kurioje bus pradėti gaminti papildomi modeliai.

Visgi tam, kad susitarimas įsigaliotų, dabar jam turi pritarti darbuotojai, kurie balsuos virtualiu būdu sekmadienį ir pirmadienį.

Minėtas reliminarus sandoris grindžiamas susitarimu, sudarytu su „Ford“ darbuotojais Kanadoje, ir taip pat apima 5 proc. atlyginimų didinimą.

„Unifor“ planuoja kitą savaitę pradėti derybas su „General Motors“, kad atnaujintų su šia gamintoja sudarytą susitarimą.

Kanados ministro pirmininko Justino Trudeau vyriausybė ir Ontarijo provincija praėjusią savaitę paskelbė skirsiančios po 295 mln. JAV dolerių investicijoms į „Ford“ gamyklą, kuri taps didžiausia Šiaurės Amerikoje elektromobilių gamykla.

Pasak „Unifor“, trys didžiosios Šiaurės Amerikos grupės, taip pat japonų automobilių gamintojos „Toyota“ ir „Honda“, Ontarijuje turi iš viso apie 44 000 darbuotojų, dirbančių automobilių surinkimo linijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius