-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujajam „Volkswagen Passat“ – 5 „Euro NCAP“ žvaigždutės

Neseniai rinkoje pasirodęs ir dabar į finalinį Lietuvos „Metų automobilio 2015“ septynetuką patekęs „Volkswagen Passat“, tikrinant automobilio saugumą, negailestingai sudaužytas įtakingos Europoje nepriklausomos vartotojų teisių gynimo organizacijos „Euro NCAP“ bandymų stotyje.
Šeštos kartos „Volkswagen Passat“
Šeštos kartos „Volkswagen Passat“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pademonstravęs aukštus rezultatus, naujasis „Volkswagen Passat“ gavo aukščiausią – 5 žvaigždučių įvertinimą, liudijantį, jog jis yra vienas iš saugiausių automobilių pasaulyje. Šiuo puikiu rezultatu jis ne tik užsitikrina sau vietą saugiausių pasaulyje automobilių reitinge, bet ir pakartoja pirmtako sėkmę, kuris 5 saugos žvaigždutėmis buvo įvertintas 2010 metais.

„Euro NCAP“ (naujų automobilių saugos įvertinimo programa) – esminis automobilių saugos standartas, sukurtas 1997 metais. Tad jau daugelį metų „Euro NCAP“ daužymo testai laikomi vienu svarbiausių automobilio saugumo patikrinimo būdų. Taip tikrinamas visų su automobiliu sąveiką patiriančių eismo dalyvių – suaugusių ir vaikų, keleivių sauga, pėsčiųjų saugumas ir saugos įrangos veikimas.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šeštos kartos „Volkswagen Passat“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šeštos kartos „Volkswagen Passat“

Suaugusiųjų keleivių (įskaitant vairuotoją) saugumo patikrą sudaro 64 km/val. greičiu ir su 40 proc. perdengimu atliekamas priekinis smūgis į aliuminio barjerą, 50 km/val. greičiu atliekamas šoninis smūgis į vairuotojo dureles ir 29 km/val. greičiu – šoninis smūgis į stulpą. Per šiuos daužymus „Volkswagen Passat“ surinko 85 proc. visų galimų saugumo taškų.

Mažuosius keleivius saugo ant galinės sėdynės esantys tvirti ISOFIX fiksatoriai, leidžiantys patikimai pritvirtinti įvairių matmenų ir konstrukcijų vaikiškas kėdutes. Šie tvirti fiksatoriai ir ortopediškai suformuotos originalios „Volkswagen“ vaikiškos kėdutės su nugaros ir juosmens išlinkimų struktūrą atkartojančiais išlinkimais pelnė 87 proc. visų galimų vaikų saugą užtikrinančio saugumo taškų. 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šeštos kartos „Volkswagen Passat“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šeštos kartos „Volkswagen Passat“

Vertintojams ypač patiko saugiai suformuotos visų keleivių galvos atramos, labai sumažinančios kaklo traumos pavojų smūgio į galą metu bei visose sėdynėse įrengti įspėjimo apie neužsegtą saugos diržą jutikliai.

Elektroninių saugos priemonių srityje aukštus įvertinimus garantavo vaizdo kameromis ir jutikliais pagrįsta „Front Assist” erdvės priešais automobilį aktyvaus stebėjimo sistema, prie kurios jungiamos ir glaudžiai sąveikauja daugelis kitų vairavimo saugumą užtikrinančių priemonių: avarinis miesto stabdys, pakartotinio susidūrimo išvengimo stabdys ir pan.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šeštos kartos „Volkswagen Passat“
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Šeštos kartos „Volkswagen Passat“

Komplektacijos srityje „Volkswagem Passat“ irgi nenuvylė. Vokietijos rinkai skirtoje standartinėje komplektacijoje daug įvairių sistemų apimantis ECS elektroninio stabilumo paketas, užtikrinantis ABS su stabdymo pagalbininku, pakartotinių susidūrimų stabdžio, padangų slėgio indikatoriaus ir bendrojo pobūdžio vairuotojo įspėjimų sistemos sklandų veikimą bei sąveiką. 

Susidūrimo metu vairuotoją ir keleivius saugo didelis oro pagalvių rinkinys, kuriame be jau seniai tradicinėmis tapusių vairuotojo ir atjungiamos priekinio keleivio saugos oro pagalvių yra šoninės juosmens oro pagalvės, galvą apsaugančios pripučiamos užuolaidos bei vairuotojo ir priekinio keleivio kelius apsaugančios apatinės oro pagalvės.
Eismo saugumą užtikrinančių papildomų vairavimo pagalbininkų sąraše – „PreCrash“ susidūrimų prevencijos sistema, važiavimo eismo kamštyje pagalbininkas ir net priekabos buksyravimo pagalbininkas su priekabos stabilizavimo sistema. 

Šis „Euro NCAP“ įvertinimas suteiktas „Volkswagen Passat“ su sedano ir universalo kėbulu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius