-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patikimas naudotas automobilis – ar taip būna?

Naujas automobilis turi ne vieną privalumą, tačiau labiausiai vertinamas iš jų – patikimumas. Tokiam automobiliui suteikiama bent dviejų metų garantija, kurios metu pirkėjas gali jaustis ramus – jeigu ir nutiks kas netikėto – papildomai nekirs per kišenę. Bet ką daryti, jei transporto priemonei pirkti skirtas biudžetas yra mažesnis nei naujo geidžiamo automobilio kaina? Sprendimas yra – rinktis naudotą, tikintis, kad jis bus geros būklės ir netikėti gedimai bei neplanuotos išlaidos bus kuo retesni, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Hibridinė baterija
Hibridinė baterija / Organizatorių nuotr.

Svarbus aspektas, leidžiantis išsirinkti gerą naudotą automobilį, yra jo istorija, tačiau ją sužinoti dažnai būna itin sudėtinga ar net neįmanoma. Vis tik gerą ir patikimą naudotą automobilį išsirinkti galima, tačiau būtina žinoti kelis svarbius dalykus – tai leis nusipirkti ne „katę maiše“, o puikios techninės būklės ir daug metų džiuginsiančią transporto priemonę.

Garantija – tik patikrinus papildomai

Automobilių gamintojų įgalioti atstovai Lietuvoje parduoda ne tik naujus, bet ir naudotus modelius. Neretai jie būna įsigyti Lietuvoje, naudoti 3 –5 metus, aptarnauti pagal gamintojo reikalavimus, jų techninių aptarnavimų bei eismo įvykių istorija yra visiškai skaidri. Vertindami automobilių techninę būklę ir žinodami istoriją, gamintojų atstovai jiems dažniausiai suteikia bent 24 mėnesių garantiją (arba garantiją tam tikram nuvažiuotų kilometrų skaičiui).

„Tokią garantiją galime suteikti automobiliams, kurių istoriją žinome ir kurie buvo nuodugniai patikrinti mūsų dirbtuvių specialistų. Automobilio patikimumą patvirtiname garantija ir tai dar ne viskas – jiems suteikiama ir techninės pagalbos paslauga, kuri galioja 24 mėnesius“, – teigia automobilių salono „Mototoja“ „Toyota“ pardavimo vadovas Gediminas Jekenta.

Organizatorių nuotr./Gediminas Jekenta
Organizatorių nuotr./Gediminas Jekenta

Naudoto automobilio pirkimas – tarsi naujo

Ieškant norimo automobilio skelbimų portaluose galima susidaryti klaidingą kainų įspūdį. Populiariuose pardavimų portaluose panašaus amžiaus, to paties modelio automobilio kaina neretai gali skirtis 2 kartus – natūralu, kad žvilgsnis nukrypsta ten, kur galima sutaupyti. Vis tik į tokius pasiūlymus reikėtų žiūrėti itin atsargiai.

Mažiausios kainos vaikymasis yra viena pagrindinių klaidų, kurias daro automobilių pirkėjai. Ženkliai už rinkos vidurkį pigesni automobiliai dažniausiai yra dalyvavę autoįvykiuose, o vėliau tvarkyti nepakankamai kokybiškai, nesistengiant atkurti pažeistų saugumo elementų. Priežastis, kodėl tokiam remontui pritrūksta kokybės, – pastangos atstatyti tik prekinę automobilio išvaizdą, norint daugiau užsidirbti.

„Tinkamo naudoto automobilio paieškos dažniausiai užtrunka ilgai – sugaištama daug laiko apžiūroms, išleidžiama nemažai pinigų patikroms. Ne visi žino, jog mes, dirbantys gamintojo atstovybėje, daugelį šių nemalonių darbų galime atlikti už pirkėją“ – pasakojo „Mototoja“ atstovas G.Jekenta.

Perkant iš patikimo pardavėjo, yra ir daugiau privalumų. Žiniasklaidoje dažnai girdimi atvejai, kai turguje įsigijęs nekokybišką automobilį vairuotojas nebegali susisiekti su jį pardavusiu žmogumi – telefonas išjungtas, asmens rasti nepavyksta. Tokios nemalonios situacijos išvengiama bendraujant su oficialios automobilių atstovybės darbuotojais – daugelis dešimtmečius veikiančių įmonių pasižymi atsakingu požiūriu į klientus.

Organizatorių nuotr./„Toyota Plus“ automobilis
Organizatorių nuotr./„Toyota Plus“ automobilis

Norintiems automobilio paieškomis užsiimti asmeniškai, G.Jekenta pataria būti atsargiems ir išsirinktą modelį būtinai atvežti apžiūrai į servisą. Geriausia – į to paties gamintojo autorizuotą atstovybę, jeigu tik ji yra Lietuvoje. Ten dirbantys specialistai kiekvieną dieną prižiūri būtent šio gamintojo automobilius ir geriausiai žino būtinas patikrinti vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius