-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų inžinierių fantazijos: stalininė „Pobeda“ dabar atrodytų kaip „Porsche Panamera“?

Istorinis automobilis „GAZ-M20 Pobeda“, pradėtas gaminti prieš 72 metus, iki šiol kaitina kolekcininkų kraują, ir ne tik Rusijos. Iš esmės, tai nuo vokiečių „Opel Kapitän“ nukopijuotas automobilis, pradėtas gaminti vietoje „Emkos“ (M-1). Be abejo, daugeliui rusų „Pobeda“ (taip pavadinta pergalės Antrajame pasauliniame kare proga) yra ir ideologinė ikona. Paradoksas, tačiau turintis vokiškų genų.
Sergejaus Barinovo suprojektuota fantastinė „Pobeda“
Sergejaus Barinovo suprojektuota fantastinė „Pobeda“ / Za ruliom iliustr.

Dar didesnis paradoksas įvyko dabar. Artėjant gegužės 9-ajai (Rusijoje švenčiama pergalės Antrajame pasauliniame kare diena), šios šalies 3D dizaineris Sergejus Barinovas nusprendė pažaisti tautiečių jausmais ir suprojektavo „šių laikų“ GAZ-M20.

„GAZ-M20 Pobeda“ šio kūrėjo fantazijose labai netikėtai virto automobiliu, primenančiu vokišką „Porsche Panamera“, rašo žinomas portalas „Za ruliom“.

Pasigrožėkite nuotraukų galerija ir video projekcija. Nors tai tik virtualus kūrinys, jis nėra abstraktus, kupinas detalių. Ir nors kūrėjas tikina, kad stengėsi išlaikyti klasikinės „Pobedos“ proporcijas, kiti specialistai pripažįsta, kad futuristinė versija gerokai ilgesnė ir žemesnė.

VIDEO: Pobeda M20 Neoclassic '18

Žodžiu, ir vėl vokiški genai. Komentatoriai įžvelgia akivaizdžią „Porsche Panamera“ ir „Mercedes-AMG GT4‑Door Coupe“ įtaką.

Vokiškai rusiškas V.Putino limuzinas?

Dar vienas „sutapimas“ yra būsimas Rusijos prezidento (tikėtina, Vladimiro Putino) automobilis. 15min jau rašė apie projektą „Kortež“, kurio tikslas – sukurti limuzinų, SUV ir autobusiukų liniją prezidentui ir vyriausybės nariams.

Abu Rusijos prezidentai – V.Putinas ir D.Medvedevas – yra sakę, kad pakaks važinėti vokiškais „Mercedes“. Neva reikia skirti pinigų ir sukurti rusiškus superautomobilius. Ypatingos kokybės.

Kol kas apie naują V.Putino limuziną labai mažai informacijos. Tačiau nutekėjo kai kurios detalės. Pavyzdžiui, kad jame sumontuotas vokiškas „Porsche“ variklis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius