-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išparduoda Seimo garažą: siūlo įsigyti 16 senų „Volkswagen“, „Audi“ ir BMW

Seimo kanceliarija paskelbė, kad nebenaudojami automobiliai bus parduodami viešame aukcione. Pirmadienį Seimo Transporto skyriuje buvo pristatyti šešiolika 1994–2003 metų automobilių. Teigiama, kad šitaip stengiamasi mažinti Seimo turimų automobilių skaičių.
Seimo kanceliarija paskelbė viešą nebenaudojamo turto aukcioną
Seimo kanceliarija paskelbė viešą nebenaudojamo turto aukcioną / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Seimo paskelbtame parduodamų transporto priemonių sąraše – BMW, „Volkswagen“ ir „Audi“ gamintojų automobiliai bei vienas autokrautuvas. Ilgą laiką Seimo narių ir kanceliarijos atstovų naudotus automobilius įsigyti galės kiekvienas, svarbiausia sąlyga – prieš aukcioną reikia užsiregistruoti ir sumokėti pradinį dalyvio mokestį. Iki šiol užsiregistravo penki pretendentai.

Seimo kanceliarijos atstovas Gintaras Šiaučiulis teigė, kad parduodamų transporto priemonių kainas ir minimalų kainos didinimo intervalą nustatė Seimo kanclerio paskirta komisija, o vertinant pradinių kainų dydį buvo atsižvelgta į panašios komplektacijos automobilių rinkos kainą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Seimo kanceliarija paskelbė viešą nebenaudojamo turto aukcioną
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Seimo kanceliarija paskelbė viešą nebenaudojamo turto aukcioną

G.Šiaučiulis teigė, kad naudotų automobilių techninė būklė yra gera ir automobiliai buvo prižiūrimi. Visgi, susidomėjusius reikia įspėti, kad net penkių automobilių techninės apžiūros galiojimo laikas jau yra pasibaigęs.

Mažiausia paskelbta pradinė kaina – 800 eur. už 1998 m. „Volkswagen Passat“ automobilį su 1,8l darbinio tūrio benzininiu varikliu. Brangiausiai tikimasi parduoti tris 2003 m. BMW 520i automobilius su 2,2l varikliais, kurių pradinė kaina – 4200 eur.

Nustatytas minimalus kainos didinimo intervalas atsižvelgiant į automobilio vertę, varijuoja tarp 50 ir 100 eurų.

Seimo pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius teigė, kad automobiliai parduodami, nes atlikus vidaus auditą ir peržiūrėjus transporto priemonių naudojimo tvarką, buvo nuspręsta dalies jų atsisakyti.

„Tai yra senesnio amžiaus automobiliai, kuriems reikia daugiau priežiūros, daugiau remonto, todėl buvo nuspręsta, kad taupant lėšas šių automobilių atsisakysime“, – komentavo vicepirmininkas.

A.Nekrošius atskleidė, kad su parduodamomis transporto priemonėmis, šiuo metu Seimo garažą sudaro 60 automobilių, o garažo ir jo infrastruktūros išlaikymas kainuoja virš 1 mln. eurų metams.

Jei visi automobiliai šio aukciono metu nebus parduoti, bus skelbiamas pakartotinis aukcionas. Tačiau jei ir antrą kartą automobilių parduoti nepavyks, jie keliaus į metalo laužą.

Pats vicepirmininkas teigė, kad rinktųsi seniausią automobilį – 1994 m. „Audi 100“, jo teigimu, šis automobilis turi giliausią istoriją – juo važinėjo tuometinis Seimo pirmininkas Česlovas Juršėnas.

VIDEO: Arvydo Nekrošiaus komentaras apie automobilio pasirinkimą iš aukciono

Aukcionas įvyks liepos 16 dieną Seimo Transporto skyriaus patalpose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius