-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policijos išvada: išjungus „inkilus“ padaugėjo greičio viršytojų

Visą vasarį Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, uoliai vykdę patruliavimą keliuose, skelbia rezultatus. Daugiausia užfiksuota greičio mėgėjų.
Šventinio kelių policijos reidas Vilniuje akimirka
Kelių policijos reidas (asociatyvinė nuotr.) / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) aptarnaujamoje teritorijoje visą vasario mėnesį aktyviai buvo vykdoma prevencinė priemonė, kurios metu buvo fiksuojami šiurkštūs Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai. Patruliavimas buvo neviešas (neuniformuoti pareigūnai, nežymėtas policijos automobilis) ir mišrus (uniformuoti pareigūnai, nežymėtas automobilis) būdas.

Vykdant prevencinę priemonę nustatytas 151 lenkimo atvejis vietose, kur tai daryti draudžiama (sankryžos, pėsčiųjų perėjos). Taip pat 26 įvažiavimo į priešpriešinio eismo juostą kertant ištisinę kelio ženklinimo liniją. 4 vairuotojai nesilaikė važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių. Daugiausia pažeidėjų viršijo leistiną greitį – tokių užfiksuota net 360.

Priemonės metu buvo patruliuojama Tauragės, Šilalės, Šilutės rajonuose ir Pagėgių savivaldybėje. Daugiausia pažeidimų nustatyta Šilutės rajono kelyje 141 (Kaunas – Jurbarkas – Šilutė – Klaipėda).

Išjungti greičio matuokliai padarė meškos paslaugą

Policijos pareigūnai pastebėjo, kad daugiausiai vairuotojai daro nusižengimus vietose, kuriose leistinas važiavimo greitis sumažintas (dėl kelio būklės ar dėl to, kad pavojingi ruožai). Tokiose atkarpose vieni vairuotojai važiuoja leistinu ir saugiu greičiu, o kiti vairuotojai važiuoja viršydami greitį bei lenkia neleistinose vietose.

Išjungus momentinio greičio matuoklius (,,inkilus“) vairuotojai yra mažiau atsakingesni keliuose, nesilaiko KET. Vykdant prevencinę priemonę policijos pareigūnai tuo įsitikino ne kartą, tai įrodo ir užfiksuotų nusižengimų skaičius per vieną mėnesį.

Policijos pareigūnai, siekdami kuo efektyviau įgyvendinti eismo saugumo užtikrinimo priemones ir toliau tikslingai rengs tokio pobūdžio akcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius