-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Toyota“ žengia atgal? Numarino su „Tesla“ sukurto elektrinio „RAV4“ projektą, o dabar kalba apie hibridinę versiją

„Toyota“ praneša apie naują hibridinę RAV4 (PHEV) versiją ir tokį kompanijos sprendimą galima įvertinti, kaip žingsnį atgal. „Toyota“ drauge su „Tesla“ jau buvo pagaminusi vien tik elektra varomą RAV4.
Toyota RAV4 turi labai plačias plokščias arkų briaunas, kurias pabrėžia ir plastikinė apdaila
Toyota RAV4 turi labai plačias plokščias arkų briaunas, kurias pabrėžia ir plastikinė apdaila / Wikimedia nuotr.

Japonijos automobilių gamintojas jau gana ilgai yra žinomas dėl „Prius“ hibridinio automobilio. Tačiau kai „Toyota“ reikia rinktis tarp vien elektra varomo ir hibridinio automobilio, kompanija renkasi pastarąjį variantą.

Vienu metu „Toyota“ netgi investavo į „Tesla“ ir dirbo drauge, kad pagamintų vien tik elektra varomą RAV4 SUV variantą.

Buvo kalbama ir apie tolesnę bendrovių partnerystę bei galimą plėtrą, tačiau galiausiai paaiškėjo, jog „Toyota“ naudojosi „Tesla“ kompanija, kad ji jiems padėtų išsilaikyti Kalifornijos rinkoje ir atitikti šios valstijos įstatymus. Tad ir elektrinė RAV4 versija buvo siūloma tik Kalifornijoje.

Galiausiai, 2014-aisiais ši elektrinio RAV4 programa buvo uždaryta. Iki to laiko buvo pagaminta tik apie 2500 elektrinių RAV4. Na, o „Tesla“ ir „Toyota“ bendradarbiavimas galutinai baigėsi 2017-aisiais.

Praėjus penkeriems metams po elektrinio RAV4 gamybos nutraukimo, „Toyota“ skelbia apie hibridinio RAV4 (PHEV) pateikimą rinkai. Naujoji versija rinkoje turėtų pasirodyti 2021-aisiais metais.

„Toyota“ kol kas nepaskelbė jokių konkrečių RAV4 (PHEV) specifikacijų, tačiau pranešime spaudai pabrėžiama, kad tai bus galingiausias RAV4, kokį iki šiol kompanija yra sukūrusi.

Oficialiai „Toyota“ naująjį RAV4 (PHEV) turėtų pristatyti dar šiais metais – lapkričio 20 d. – Los Andžele vyksiančioje automobilių parodoje.

Nors hibridinio automobilio pasirinkimą turėtume sutikti džiugiai, tačiau toks „Toyota“ žingsnis vis tiek yra gana keistas ir kelia pagrįstus klausimus: nejaugi „Toyota“ nieko neišmoko bendradarbiaudama su „Tesla“, kai sukūrė elektrinį RAV4? Ar nebūtų geriau patobulinti jau turėtą automobilį ir jį paleisti į rinką, nei kurti naują ir dar hibridinį?

Vietoje naujo elektrinio RAV4, po septynerių metų pertraukos gausime hibridinį. Žinoma, „Toyota“ daug dėmesio skiria vandeniliu varomoms transporto priemonėms ir neseniai išgirdome apie „Mirai“ versiją. Bet visgi. SUV hibridas 2021-aisiais? Tuo metu rinkoje jau bus kitų kompanijų vien tik elektra varomų SUV, tad labai tikėtina, kad „Toyota“ turės problemų su savo automobilio realizacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius