-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija dėl „dyzelgeito“ „Volkswagen“ skyrė 1 mlrd. eurų baudą

Žemutinės Saksonijos Braunšveigo miesto prokuratūra Vokietijos automobilių milžinei „Volkswagen“ dėl vadinamojo dyzelgeito skandalo skyrė 1 mlrd. eurų baudą. „Volkswagen“ pranešė, jog sutiko sumokėti šią baudą, pripažino savo atsakomybę ir neteiks apeliacinio skundo.
Dyzelgeitas
Dyzelgeitas / Vida Press nuotr.

Sumą, kurią turės sumokėti „Volkswagen“, sudaro didžiausia įmanoma 5 mln. eurų bauda ir grąžinamas neteisėtai gautas pelnas, kuris siekia 995 mln. eurų.

„Dyzelgeitu“ pramintas skandalas kilo 2015 metų rugsėjį, kai „Volkswagen“ pripažino, jog 11 mln. visame pasaulyje parduotų dyzelinių automobilių – o tai daugiausia buvo „Volkswagen“ markės automobiliai, nors tarp jų buvo ir „Audi“, „Porsche“, „Škoda“ bei „Seat“ markių transporto priemonių, – buvo įdiegusi vadinamuosius išderinimo įtaisus, kad šios transporto priemonės atliekant jų taršos bandymus atrodytų ekologiškesni negu iš tikrųjų yra.

Ši krizė „Volkswagen“ jau atsiėjo daugiau kaip 25 mlrd. eurų, kuriuos teko skirti automobilių išpirkimui, baudoms ir kompensacijoms. Taip pat buvo suduotas didžiulis smūgis reputacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius