Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Volkswagen“ atskleidus, ką rinksis ateityje – baterijas ar vandenilį – įsikišo ir E.Muskas

„Volkswagen“ grupės vadovas Herbertas Diessas atskleidė, kurią kryptį – baterijų ar vandenilio – rinksis vienas didžiausių Europos automobilių gamintojų.
Volkswagen „ID.4 GTX“
Volkswagen „ID.4 GTX“ / Volkswagen nuotr.

Iš tikrųjų, diskusijos dėl vandenilio ir baterijų nėra tokios aršios. Pramonė jau pasirinko ir tą pasirinkimą jūs jau matote – gatvėse yra daug elektromobilių ir mažai vandenilinių automobilių (galbūt jūs tokio net nesate matę). Tačiau kai kurie gamintojai – tiek lengvųjų automobilių, tiek sunkvežimių ir autobusų – vis dar galvoja apie vandenilį kaip apie gerą alternatyvą baterijoms.

JCB iš tikrųjų ketina pritaikyti vandenilinius variklius (ne kuro elementus) sunkiajai technikai, nes tai leis greitai pristatyti degalų į statybų aikšteles ir kasyklas. Tačiau automobilių gamintojams toks pasirinkimas, panašu, netinka.

„Volkswagen“ grupės vadovas Herbertas Diessas dar kartą tai patvirtino, teigdamas, kad masėms reikia baterijų, o ne vandenilio. Nors „Audi“ tiria vandenilio galimybes, Diessas teigia, kad šis kuras neturi galimybių pakeisti benzino bei dyzelino.

Prie Diesso pranešimų „Twitter“ prišoko ir „Tesla“ vadovas Elonas Muskas, kuris vandenilio pasirinkimą automobiliams pavadino „stulbinančiai kvailu“.

Vandenilio privalumas yra tai, kad jo bakus galima papildyti taip pat greitai kaip ir benzino ar dyzelino. Be to, vandenilį galima transportuoti ir ten, kur elektros tinklų apskritai nėra. Trūkumas – prasta infrastruktūra, kuri, atrodo, negerėja. Be to, vandenilio gamybai reikia daug energijos. Kaip apie tai ne kartą kalbėjo Muskas, kam naudoti elektra vandenilio gamybai, kad vėliau jį būtų galima naudoti automobiliuose, jei elektra automobilius galima įkrauti tiesiogiai?

Taigi „Volkswagen“ vandeniliui didelio dėmesio neskirs. Kita vertus, galbūt vandenilis nėra pasmerktas – galbūt jis taps nišiniu kuru sunkiajai technikai, lėktuvams bei laivams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius