-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Volkswagen Golf Country“ – krosoverių pradininkas

„Volkswagen Golf“ jau daug metų yra ne tik itin populiarus automobilis, tačiau ir į automobilių rinką naujovių atnešęs modelis. Vienas tokių išskirtinių ir pradžią padidinto pravažumo automobiliams davęs modelis – „Golf Country“.
„Volkswagen Golf Country Chrompaket“
„Volkswagen Golf Country Chrompaket“ / eBay.com nuotr.

Pats „Volkswagen Golf“ buvo ne tik revoliuciją atnešęs modelis. Su pirmosiomis „Golf“ kartomis „Volkswagen“ davė pradžią ir šiandien populiariems automobilių tipams – „karštiesiems hečbekams“ ir krosoveriams.

Terminas „Hot Hatchback“ atsirado maždaug 1983 m., o po metų buvo sutrumpintas iki „Hot Hatch“. Tačiau tokio tipo automobilių istorija prasidėjo likus geram dešimtmečiui iki termino atsiradimo, kai serijiniu būdu buvo pradėta gaminti „Golf GTi“ versija.

Lino Bučinsko nuotr./„Volkswagen Golf GTI“
Lino Bučinsko nuotr./„Volkswagen Golf GTI“

Galutinė dienos šviesą išvydusi „Golf GTi“ versija buvo aprūpinta 1,6 litro darbo tūrio varikliu, išvystančiu 112 arklio galių ir 140 Nm sukimo momentą. Anuomet tokie skaičiai buvo stulbinantys.

1983 metais pasirodžiusi antroji „Golf“ karta davė pradžią tam, ką šiandien vadiname krosoveriu, arba padidinto pravažumo automobiliui.

„Volkswagen“ inžinieriai tada nesukūrė jokio stebuklo – jie tiesiog standartiniam „Golf“ modeliui iki 21 centimetro padidino prošvaisą, sumontavo visus keturis ratus galinčią sukti „Syncro“ sistemą. Papildomai šiam automobiliui buvo sumontuotas pakabos ir variklio apsaugos, suteikti padidinto pravažumo modeliui reikalingi atributai, pavyzdžiui, metalinės apsauginės grotelės priekyje.

Senajame žemyne šis modelis buvo parduodamas su 1,8 litro darbo tūrio varikliu, išvystančiu 98 arklio galias. Taip pat buvo sukurti 1500 vienetų „Country Allround“ specialaus leidimo modelių. Šie modeliai pasižymėjo laukine išvaizda – dažnai tamsia kėbulo spalva, tamsiais ratais, be miško keliuose nereikalingų atributų. „Country Allround“ neturėjo šildomų sėdynių, galinio vaizdo veidrodėlių, oda aptraukto vairo. Juk visi šie žaislai nereikalingi bekelėje, tiesa?

eBay.com nuotr./„Volkswagen Golf Country Chrompaket“
eBay.com nuotr./„Volkswagen Golf Country Chrompaket“

Taip pat buvo išleisti 558 „Country-Chrompaket“ modeliai. Šie modeliai turėjo chromuotas groteles, šoninius ir galinio buferio apvadus. „Chrompaket“ viduje sumontuotos šviesia oda aptrauktos sėdynės, panoraminis stoglangis.

Dar 50 specialių „Golf Country“ modelių buvo skirti tik prie šio automobilio kūrimo prisidėjusiems „Volkswagen“ darbuotojams. Šie modeliai vadinosi „Country GTI“ ir buvo aprūpinti 1,8 darbo tūrio benzininiais varikliais, generuojančiais 114 arklio galių.

Keista, tačiau šis modelis nesulaukė itin didelio pasisekimo. Skelbiama, kad „Golf Country“ savininkais tapo apie 8000 vairuotojų. „Volkswagen“ tikėjosi parduoti dvigubai daugiau modelių. Dėl šios priežasties šių krosoverio pirmtakų gamyba buvo nutraukta jau po metų.

Kiek daugiau nei prieš 10 metų „Nissan“ prisiminė šį „Volkswagen“ išradimą ir pradėjo gaminti „Qashqai“ modelį. Jis sulaukė milžiniško pasisekimo ir šiandien krosoverius gamina labai daug automobilių koncernų.

Žinoma, šie „Volkswagen“ kūriniai neliko užmarštyje. Anaiptol, šiandien automobilių entuziastai labai vertina šį modelį. Neseniai internetinėje aukcionų ir prekybos svetainėje „eBay“ pasirodė „Country Chrompaket“ automobilio aukcionas.

Dabar aukcionas jau pasibaigė, o jį laimėjo pirkėjas, pastatęs didžiulę 24 800 JAV dolerių sumą. Kaip atrodo šis automobilis, galite peržvelgti nuotraukų galerijoje, o su pačiu parduodamu modeliu galite susipažinti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius