Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Palangoje su BMW M3 startuos 16-metis T.Čapkauskas

Šį savaitgalį Palangoje vykstančios 20-osios „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynės sportininkams prasidėjo jau trečiadienį. Komandos turėjo pristatyti savo automobilius į Palangą techniniam patikrinimui, o ketvirtadienio rytą pasirodė Vytauto gatvę nuspalvinusiame lenktynių atidarymo parade, rašoma pranešime.
„Bunasta-Pagal Jurgį“ komanda
„Bunasta-Pagal Jurgį“ komanda

Nekilo ranka parduoti svajonės

„Bunasta-Pagal Jurgį“ komanda šįmet į Palangą atsivežė 1006 km lenktynių trasoje dar neišbandytą BMW M3 automobilį.

„Tai buvo mano svajonių automobilis, kurį lenktynėms nusipirkau dar prieš trejus metus. Bet tuo metu lenktyniavome su „Honda Integra“ , todėl BMW taip ir liko stovėti garaže iki kol neatsirado pirkėjas. Sėdau į ją pavažiuoti atsisveikinimui ir supratau, kad negaliu taip imti ir parduoti savo svajonės“, – pasakojo komandos lenktynininkas Jurgis Adomavičius.

Jis ir Tomas Rimkus kartu „Aurum 1006 km“ lenktynėse startuos jau trečius metus iš eilės, o šįmet komandos lenktynininkų gretas papildė du nauji nariai, Renaldas Šeinauskas ir Titas Čapkauskas.

Iš ralio į žiedą

2004 metais pagamintas „Bunasta-Pagal Jurgį“ komandos BMW M3 E46 į lenktynių trasą atvyko tiesiai iš „RR Team“ garažo, kur dar paskutinę savaitę vyko intensyvus pasiruošimas.

„BMW technika man pažįstama, bet šitas M3 yra pakankamai galingas automobilis. Praktiškai viską ką galėjome, pakeitėme į naujas originalias detales, nelindome tik į variklį ir nekeitėme degalų bako į didesnį“, – apie pasiruošimą pasakojo „RR Team“ vadovas, lenktynininkas R. Šeinauskas.

Jis yra dalyvavęs 1006 km lenktynėse 2013 metais, tada X1 prototipų užėmė trečiąją vietą. Tačiau geriau R.Šeinauskas pažįstamas ralio gerbėjams.

Jis kartu su Rūta Krikščiūnaite, kuri šįmet eina „Bunasta-Pagal Jurgį“ komandos vadovės pareigas, dalyvauja Lietuvos ralio čempionate, „BMW Cup“ klasėje, o 2017-aisiais tapo šios klasės Lietuvos čempionu.

„Ištvermės lenktynės patraukė dėl naujos patirties. Ralyje esame kaip inkstai taukuose, viskas aišku ir pažįstama, o čia įdomu derinti automobilį iš karto keturiems skirtingiems lenktynininkams. Ypač man, karštakošiui, kai vietoje „aš, aš, aš“ bus „mes, mes, mes“, – juokavo R.Šeinauskas.

Seka tėvo pėdomis

„Bunasta-Pagal Jurgį“ komandos lenktynininkas Titas Čapkauskas „Aurum 1006 km“ lenktynių trasoje pasirodys pirmąjį kartą. Šešiolikmečio sportininko debiutas pažymėtas ir rekordu – jis yra jauniausias lenktynininkas, šįmet startuosiantis lenktynėse Palangoje.

Tačiau žiedinės lenktynės T.Čapkauskui nėra naujiena. Jis jau yra pelnęs 3 vietą A3000+A klasėje, 3 vietą A3000+ T „NEZ Endurance Championship“ klasėje, BEC 6h 3 vietą GT AM klasėje ir dalyvavęs daugiau lenktynių.

Startui Palangoje vaikinas ruošėsi ir sukdamas ratus simuliatoriumi, ir rinkdamas patirtį iš savo tėvo, daugkartinio Lietuvos žiedinių lenktynių čempiono Ramūno Čapkausko.

„Mano tėtis yra toks žmogus, kuris verčia mane įsisavinti visą informacija pačiam ir kai aš jos nesuprantu,tada kartu aptariam situaciją ir taip prieiname prie tinkamos išvados, kuri padėtų pasiekti geresnį rezultatą. Patarimai pasipils kai į trasą išvažiuosiu sukti pirmuosius ratus“, – kalbėjo T.Čapkauskas.

Jo ir visos komandos tikslas – pakovoti dėl apdovanojimų pakylos, nors įvertinus varžovų techniką tai nebus lengva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius