-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antanas Juknevičius – apie svajonių automobilius: lenktynėms tokį turi, kasdienai užtenka, kad važiuotų

Iki Dakaro lenktynių liko kelios dienos. Sportininkai jau laiką leidžia Saudo Arabijos Džidos miesto viešbučiuose, atlieka COVID-19 testus ir laukia neigiamų rezultatų. Antanas Juknevičius ir visa „Kreda“ komanda tyrimus darysis 19 val., atsakymus gaus trečiadienį. Jau netrukus jis turėtų sulaukti ir savo dakarinio automobilio, tačiau atskleidžia, kad svajoja lenktynėms turėti kitokį.
„Kreda“ ekipažas Dakaro ralyje
„Kreda“ ekipažas Dakaro ralyje / „Kreda“ komandos nuotr.

Laukia testo ir automobilio

Antradienio vakarą, 19 val. Lietuvos laiku, A.Juknevičius, Darius Vaičiulis ir visa „Kreda“ komanda atliks COVID-19 testus ir lauks gerų žinių – visų pirma dar šįvakar vėlai atvykstančių savo automobilių, o tada ir neigiamų testo rezultatų.

VIDEO: Antanas Juknevičius papasakojo apie sunkumus gabenant techniką į Saudo Arabiją

„Pirmą kartą buvo reali proga išsimiegoti po ilgo pasiruošimo #Dakar2021 maratono. Spėkit. Beveik visą naktį nemiegojau.. Yra toks dalykas kaip kiaulystės dėsnis. Užtat susikaupusių darbų darbelių prie kompiuterio niekas netrukdo susitvarkyti. Ir tą galima padaryti tiesiog gulint lovoje.

Laukiam atvykstančių savo technikos ir mechanikų šįvakar, tikėtina, jie bus vėlai vakare. Taip pat gavom patvirtinimą iš organizatorių, kad mūsų komandai paskirtas COVID testas šįvakar 20:00 val. vietos laiku. Tarsi turėtų būti ramu, bet maža abejonė vis tiek rusena. O kas būtų, jeigu būtų? Laikom špygas. Atsiųsim jums linkėjimus iš testo vietos“, – žiniomis iš viešbučio, kur karantinuojasi, feisbuke dalijosi Antanas.

Jo automobilį kartu su kita technika į Saudo Arabijos Džidą iš Jungtinių Arabų Emyratų vairuoja komandos nariai, vakar sunkiai, bet sėkmingai įveikę formalumus prie uždarytos Saudo Arabijos sienos.

Apie automobilines svajones

Dakaro legenda vadinamas A.Juknevičius 2TV laidoje „Merginos prie vairo“ pasakojo, nuo ko prasidėjo jo kaip profesionalaus lenktynininko karjera ir kada jis pradėjo domėtis automobiliais, teigiama laidos pranešime spaudai.

„Man labai pasisekė, nes mano tėtis, labai nagingas žmogus, nors fizikas ir matematikas, bet kieme turėjo gerai įrengtą ir nemažą automobilių garažą. Ten jis praleisdavo labai daug laiko. O aš, jo sūnus, nuo mažų dienų kartu su juo praleisdavau nemažai laiko. Čia ir buvo visko pradžia“, – prisiminimais dalinsis antradienio vakaro laidoje A.Juknevičius.

VIDEO: Arūnas Gelažninkas Dubajuje pakilo virš Antano Juknevičiaus automobilio stogo

Dauguma laukia pilnametystės, kad galėtų išsilaikyti vairavimo teises, tada svajoja apie naujutėlaitį automobilį, kurį galės vairuoti. Tačiau taip nutinka retam, Antanas – ne išimtis: „Aš nežinau, ar tuo metu kas nors galėjo turėti kitokį pirmąjį automobilį, jei ne tėvo „Žigulys“. Mano tėvas turėjo „Žigulį“, tad jį pirmiausia aš ir vairavau. Tai buvo pirmukas, dviem apvaliais priekiniais žibintais ir su „Fiat“ varikliu. Atskaitos taškas yra ne tada, kai vairuoji sėdėdamas kažkam ant kelių, o kai vienas įveiki kažkokį kelio ruožą. Tai būtent su šiuo Žiguliu tai ir padariau.“

Ir nors jo gyvenimas sukasi daugiausia apie automobilius, Antanas drąsiai prisipažįsta, kad svajonių automobilio jis neturi. Bent jau tokio, kuris skirtas važinėti kasdien: „Svarbiausia, kad jis tave nuvežtų nuo pradinio taško iki numatyto taško. Juk niekas nemėgsta, kai automobilis sugenda. Manau, jog tai yra svarbiausia. Na, ir, žinoma, komfortas, bet viskas pagal žmogaus poreikius.“

Tačiau lenktynės kas kita, čia ir svajonių esame, A.Juknevičius svajoja apie lenktyninį automobilį, kuris jam reikalingas siekiant ambicingų rezultatų. „Lenktynėse – tai naujausios klasės „X – Raid MINI“ automobilis“, – atviras Dakaro legenda.

Dakare sausio pradžioje A.Juknevičius ir D.Vaičiulis startuos „Toyota Hilux“ automobilių. Praeitose lenktynėse jie užėmė 20 vietą.

VIDEO: Linksmai nusiteikę Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis išvyksta į Saudo Arabiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius