Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 12 22 /2018 12 29

Dakaras 2019: paaiškėjo Antano Juknevičiaus šturmano Dariaus Vaičiulio buvimo vieta

15min jau rašė apie Antano Juknevičiaus ir Dariaus Vaičiulio dar iki Dakaro laukiančius logistikos iššūkius. Darius išvyko į Antarktidą, norėdamas įkopti į Vinsono masyvą. „Craft Bearings“ komanda apskaičiavo, kad Darius turėtų spėti grįžti į Europą ir netgi turėti dvi savaites aklimatizacijai prieš Dakaro ralio startą Peru. Tačiau susiklostė visai kitokia situacija, nes Darių Antarktidoje užklupo 8 dienas trukusi pūga. Dėl to alpinistų ilgai negalėjo paimti lėktuvas ir D.Vaičiulio planą teko koreguoti. Apie besikeičiantį planą – žemiau, teksto atnaujinimuose.
Darius Vaičiulis
Darius Vaičiulis / CRAFT Bearings komandos nuotr.

Dariaus Vaičiulio gimtadienis – ledinėje palapinėje

Dariaus ir Antano planas buvo idealus, nes alpinistas gerokai paankstino kelionę į Antarktidą. Jis puikiai veikė. Darius sėkmingai užkopė į Vinsono masyvą ir grįžo į stovyklą. Iš jos alpinistus dar prieš Kalėdas turėjo pasiimti lėktuvas.

Tačiau Dakaro dalyvis D.Vaičiulis jo nesulaukė, nes kilo pūga. Todėl, užuot skridęs pasitikti savo gimtadienio (gruodžio 22 d.) į Pietų Ameriką ar net Europą, Darius Vaičiulis liko ledinėje Antarktidos stovykloje.

Atnaujinta gruodžio 29 d. Šeštadienio rytą 15min gavo Antarktidos ekspedicijos organizatorių laišką, kuriame buvo patvirtinta, jog Darius Vaičiulis tikrai turės vietą lėktuve IL-76, skrendančiame iš Antarktidos į Pietų Ameriką!

Vėliau komandos „Craft Bearings“ atstovė Martina Zimkutė perdavė gerą žinią: Darius jau nusileido Čilėje, Punta Arenas. Tai įvyko šeštadienį popiet Lietuvos laiku. Iš Čilės Darius Vaičiulis keliaus į Limą (Peru) ir ten lauks kitų Dakaro ralio dalyvių.

Atnaujinta gruodžio 28 d. Lietuvis čia buvo priverstas sutikti ir šv. Kalėdas. Mat prasidėjusi pūga tęsėsi net 8 paras, tačiau, turimais duomenimis, ji jau pradėjo rimti. Numatyta, kad lėktuvas, kuriuo skris D.Vaičiulis, pakilti turėtų (gruodžio 29 d.). Taigi Antano Juknevičiaus šturmanas prieš Dakarą į Europą nebegrįš.

Facebook grupės Antarctic Logistics & Expeditions nuotr./Darius Vaičiulis Antarktidoje pasitiko šv. Kalėdas
Facebook grupės Antarctic Logistics & Expeditions nuotr./Darius Vaičiulis Antarktidoje pasitiko šv. Kalėdas

Gruodžio 22 d. paskambino palydoviniu telefonu

Kaip 15min informavo komandos „Craft Bearings“ atstovai, Darius su tautiečiais susisiekė palydoviniu ryšiu ir pranešė apie situaciją. Jis jau 5 dienas gyvena palapinėje, siaučiant pūgai ir laukia lėktuvo. Lauke – apie 20 laipsnių šalčio, taigi situacija ne itin palanki ruoštis Dakarui.

Tačiau pats Antanas Juknevičius 15min yra sakęs, kad turi ir atsarginį planą, jei kartais Darius nespėtų laiku grįžti iš Antarktidos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atsarginis Antano Juknevičiaus planas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius