-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Autobazar“ elektromobilių slalome – šeši pretendentai į greičiausio titulą: prie vairo sės ir Gustas Grinbergas

Penktadienį „Litexpo“ centre atidaryta „Autobazar“ paroda, šeštadienį lauko aikštelėje pakvies palenktyniauti ir elektromobilius. Slalomo trasoje dėl greičiausio vardo susikaus šešios elektrinės transporto priemonės. Nugalėtoją skelbti dar anksti, bet galime pristatyti dalyvius ir papasakoti apie laukiančią intrigą, rašoma pranešime.
Peugeot e-208
Peugeot e-208 / Egidijaus Babelio nuotr.

O ji tikrai bus, nes automobiliams iššūkį metė ir elektriniai motoroleriai. „Moto Inn” į trasą išvairuos du gana skirtingus modelius. „NIU UQi GT Pro“ – šių metų naujiena. Vienu įkrovimu gali nuvažiuoti iki 100 km, pasiekia 45 km/val. greitį, todėl juo gali važinėti visi, turintys B arba AM kategorijos vairuotojų pažymėjimus.

„NIU NQi GTS Pro“ nuvažiuoja iki 120 km, o pasiekiamas 70 km/h greitis tikrai leis pasidairyti į nugalėtojo taurę – slalomo trasose retai važiuojama greičiau. Elektrinius motorolerius vairuos Mindaugas Gulbinskas ir Andrius Baškevičius.

Gamintojo nuotr./„NIU NQi GTS Pro“
Gamintojo nuotr./„NIU NQi GTS Pro“

Tačiau 4 elektromobiliai nesiruošia iš anksto sudėti ginklus. „Peugeot“ atstovybė Lietuvoje „Autovici“ pristato net 2 liūtus. „e-208“ iki 100 km/val. startuoja per 8,1 s, vienu įkrovimu gali nuvažiuoti daugiau 340 km.

Vikrus mažylis bus vienas iš favoritų, tačiau jo pusbrolis – „e-2008“ bus solidus konkurentas. Beje, tai bus šio elektromobilio debiutas Lietuvoje. Jo įveikiamas atstumas yra 320 km, o iki 100 km/h įsibėgėja per 9 s.

Abu automobilius į slalomo trasą išvairuos „Autovici“ darbuotojas Martynas Skudutis. Jis didelis automobilių ir autosporto entuziastas, dalyvauja bekelės ir keturračių sporto renginiuose ir yra užėmęs nemažai prizinių vietų keturračių varžybose.

„Raitas“ su „Nissan Leaf e+“ ir „Fakto auto“ su „Hyundai Kona electric“ į kovą meta sunkiąją artileriją. „Nissan Leaf e+“ vidutiniškai įveikia 385 km ir iki 100 km/h pagreitėja per 6,9 s. Pagal pastarąjį rodiklį tai greičiausias automobilis.

Bet „Kona electric“ taip pat turi kuo didžiuotis. 449 km nuvažiuojamas atstumas ir sprintas iki 100 km/h per 7,9 s. „Nissan“ ir „Hyundai“, siekdami pergalės varžybose, techninėmis automobilių charakteristikomis neapsiribojo. Abu automobilius trasoje išbandys profesionalus lenktynininkas, Azijos Le Mano Serijos lenktynių laimėtojas Gustas Grinbergas.

Asm. albumo nuotr./Gustas Grinbergas Paul Ricard trasoje
Asm. albumo nuotr./Gustas Grinbergas Paul Ricard trasoje

Beje, jo LMP3 „Ligier“ lenktyninį automobilį į priekį varo daugiau nei 450 AG „Nissan“ variklis.

„Autobazar“ elektromobilių slalomo varžybos vyks šeštadienį (rugsėjo 5 d.) 13.30 val. „Litexpo“ lauko aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius