Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baudų ypatumai Dakaro ralyje: kinų ekipažui teko susimokėti už vairavimą be pirštinių

Bet kurioje automobilių sporto šakoje visos taisyklės ir reikalavimai yra aprašomi reglamentuose. Ne išimtis ir Dakaro ralis. Čia reglamentuotos net ir pačios mažiausios, tačiau svarbios smulkmenos, o už nusižengimus dažnai galima sulaukti pačių įvairių sankcijų – nuo piniginių baudų iki diskvalifikacijos. Viena iš įdomesnių situacijų, kurioje buvo nubaustas ekiapažas, užfiksuota šių metų Dakaro ralyje.
Zi Yunliang
Zi Yunliang / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Dakaro ralyje dirbančių FIA sporto komisarų protokoluose galima aptikti pačios įvairiausios informacijos apie tai, kokius klausimus jie nagrinėja ir kokius sprendimus priima.

Štai po ketvirtojo greičio ruožo nemalonę užsitraukė ekipažas iš Kinijos – Zi Yunliang ir Sha He, kurie lenktyniauja automobilių įskaitoje su 248-uoju numeriu pažymėtu „BAIC ORV“ visureigiu.

Komisarų sprendimo protokole rašoma, kad ketvirtojo greičio ruožo finiše teisėjams atliekant įprastas dalyvių patikros procedūras buvo užfiksuota, kad ekipažo vairuotojas nedėvėjo pirštinių – šios gulėjo ant automobilio grindų.

Komandos nariai paaiškino, kad pirštinės vairuotojui buvo tiesiog per mažos. Kaip teigė ekipažas, greičio ruožo pradžioje vairuotojas pirštines dėvėjo. Tačiau viena vairuotojo ranka ėmė tinti, kadangi anksčiau buvo sužeista ir dėl šios priežasties vairuotojas pirštines tiesiog nusiėmė.

Sprendimo protokolas
Sprendimo protokolas

Komisarai dalyviams priminė, kad varžybų metu privaloma naudoti pilną ekipuotę – homologuotą sportinį kostiumą, apatines kelnes, pošalmį, kojines, batus. Vairuotojui pirštinių dėvėjimas yra privalomas. Jų nedėvėti gali tik šturmanas. Sprendime aiškinama, kad būtent dalyviai yra patys atsakingi už tai, kad dėvėtų tinkamo dydžio pirštines.

Už šį nusižengimą Kinijos ekipažui buvo skirta 250 eurų bauda, kurią privaloma sumokėti per 48 valandas. Baudos nesumokėjus lenktynių ekipažas tęsti negalėtų.

Kadangi šis Kinijos ekipažas vis dar lenktyniauja ir automobilių įskaitoje po šešių etapų užima 37-ą vietą, tai reiškia, kad baudą jie veikiausiai sumokėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius