-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Betsafe Drift Camp #3“ nugalėtojo taurė išvažiavo į Estiją

Dvi dienos, dvi trasos, daugiau kaip šimtas pilotų ir tūkstančiai švieselių, palaikančių lietuvius – taip atrodė savaitgalį įvykusios „Betsafe Drift Camp #3“ varžybos. Po itin agresyvių kovų ir šūsnies avarijų, nugalėtojo taurė vis tik išvažiavo į Estiją, rašoma pranešime.
Drifto čempionato taurė iškeliavo į Estiją
Drifto čempionato taurė iškeliavo į Estiją / Andriaus Lauciaus nuotr.
Temos: 2 Driftas Kuršėnai

Pirmieji varžybų žingsniai prasidėjo dar penktadienį, su „Street“ lygos kvalifikacija ir „PRO“ lygos treniruotėmis. Pastarosios parodė, jog antrus metus iš eilės naudojama trasa pilotams darosi vis jaukesnė ir yra įveikiama gerokai greičiau, nei sveiko proto žmogus galėtų įsivaizduoti. Situacija pasikeitė dar labiau šeštadienį – į „PRO“ lygą susirinko rekordiniai 34 pilotai iš trijų Baltijos šalių. Kvalifikaciją laimėjo visą savaitgalį žvėriškai vairavęs latvis Nikolass Bertans. Seną trečios serijos BMW pilotuojantis paauglys demonstravo tokį tikslumą ir agresiją, kad daugeliui nekilo abejonių kas laimės vakaro porinius važiavimus.

Prasidėjus poriniams važiavimams, pirmą skaudų incidentą patyrė Donatas Macpreikšas. Trasos pradžioje slystelėjus priekiniams ratams, klaipėdietis artimai susipažino su daugiau kai septyniasdešimties tonų apsaugine sienele, nelaimingas ir jo komandos draugo Kęstučio Telmento pasirodymas – per naktį perrinktas variklis pradėjo kaisti ir iš kovų teko pasitraukti.

Žvelgiant į TOP16 kovas pradėjo aiškėti lyderiai: Nikolass Bertans, estas Kevin Pesur, kuris šiemet jau laimėjo keletą etapų iš eilės, Ao Vaida demonstravęs visišką nesirūpinimą dėl savo saugumo ir sveikatos, bei be abejo Lietuvos stipriausieji – Andrius Vasiliauskas ir Benediktas Čirba. Pastarajam teko sutikti viską savo kelyje šluojantį Bertans pirmam. Benediktas su latviu kovoja ne pirmą kartą, tad nuo pat starto ėmėsi spaudimo, deja – kiek persistengus, neišvengta kontakto.

Čirbos automobilis buvo pažeistas ir nepaisant komandos pastangų, per penkias remontui skirtas minutes sužalojimų sutvarkyti nepavyko. Toliau Bertans kelyje pasitaikė Kevin Pesur. Finalo vertoje kovoje, dalyviai netaupė nei savo bolidų, bei trasos elementų. Teisėjų sprendimas – Pesur stipresnis. Bertans keliauja į mažąjį finalą ir ten susitinka Simą Kvietkauską. Kovodamas dėl trečiosios vietos, pastarasis padarė klaidą ir trenkėsi į trasos atitvarus. Neturėjęs kur dėtis Bertans pasekė iš paskos ir bolidai susilipdė taip, kad teisėjams teko gerai paplušėti bandant juos išlaisvinti.

Renginio finale Lietuvos garbę ginti stojo Andrius Vasiliauskas. Saulei nusileidus, renginio žiūrovai pašvietė kelią savo telefono žibintuvėliais ir nutilę stebėjo tai, kas vertė perrašyti fizikos vadovėlius. Po dviejų važiavimų ir ilgokos teisėjų diskusijos, nugalėtojo taurė atiduota į Estiją, o podiumas tarptautinis: Pesur, Vasiliauskas, Bertans.

Pakalbinti renginio organizatoriai sakė, jog tai vienos sudėtingiausių ir daugiausiai avarijų turėjusios varžybos šiemet. Betono blokai, trasos atitvarai, bei padangų krūvos nesulaukė dalyvių gailesčio, tačiau sukurti vaizdai buvo verti teisėjų darbo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius