Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dakaro motociklininko Balio Bardausko vakarėlyje – vilkas iš „Na palauk“ ir labai ambicingas pažadas

2018 m. Dakaro lenktynės bus kaip niekad intriguojančios. Lietuvai šį kartą atstovaus net keturi dalyviai. Be „Toyota“ važiuosiančių Antano Juknevičiaus (su Dariumi Vaičiuliu), Benedikto Vanago (su Sebastianu Rozwadowskiu) ir Vaidoto Žalos (su Sauliumi Jurgelėnu) prie starto sausio 6 d. stos motociklininkas Balys Bardauskas.
Išlydėtuvių akimirka
Išlydėtuvių akimirka / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Balys Bardauskas Dakare jau yra dalyvavęs 2009 metais. Tačiau, susilaužęs abi rankas, nefinišavo. 2008-iais jis negalėjo lenktyniauti, nes lenktynės dėl terorizmo grėsmės buvo atšauktos (2007 m. kai lenktynės dar vyko Afrikos žemyne, Mauritanijoje buvo nužudyti keturi turistai).

Paskutinis lietuvis motociklininkas Dakare buvo Gintautas Igaris, dalyvavęs 2012 ir 2013 metais. Paskutinių savo varžybų jis nebaigė dėl incidento metu sužeistos rankos bei patirto smegenų sukrėtimo.

Kokios aplinkybės padėjo apsispręsti Baliui Bardauskui

Balys į Dakarą sugrįžta po 10-ties metų pertraukos – kaip ir Dakaras minėdamas savo 40 metų sukaktį. Pasak Balio, ir šie, ir kiti ženklai rodo, kad šis dykumų maratonas jam bus sėkmingas. Tik svarbu nepersistengti ir sukaupti pakankamai patirties, kuria galėtų dalintis su kitais motociklininkais. Balys atskleidė paslaptį – į kitą Dakarą jis jau norėtų važiuoti ne vienas, o su Lietuvos komanda (turi būti ne mažiau 3 motociklininkai). Nes Lietuvoje yra „daugybė gerų motociklininkų, kurie kažko delsia“ – Balys bandys juos suburti į komandą.

Net ir startinis numeris – 98-asis iš 150 labai geras. Kodėl – sužinosite pasižiūrėję filmuotą siužetą.

VIDEO: Motociklininkas Balys Bardauskas 2018-ųjų Dakarą dedikuoja sūnui Perkūnui

Motociklo palydėtuvėse – daugybė vaikų

Balio Bardausko naujutėlaitis motociklas „KTM 450 Rally Replica“ (kaina apie 30 tūkst. Eur.), jo žodžiais tariant – beveik toks pat geras, kaip lenktynininkų, važiuojančių dešimtuke. Tiesa, lyderių motociklai šiek tiek lengvesni, modifikuota pakaba. Bet skirtumai tikrai nedideli.

Šį motociklą sukūrė austrai, o prižiūri mechanikų komanda iš Prancūzijos.

Natūralu, kad tokio ypatingo motociklo palydėtuvės vyko ypatingoje aplinkoje. Skirtingai, nei kitų Dakaro dalyvių vakarėliuose, čia buvo ne tik daugybė motociklininkų, bet ir tėvelių su mažais vaikučiais. Ir ne tik todėl, kad Balys yra pedagogas. Priežastį išduoda kita egzotiška detalė – Balio motociklas puoštas animacinio filmo „Na palauk“ personažų atvaizdais, o ant plakato puikuojasi užrašas „Už linksmą, nerūpestingai prabėgusią jaunystę!“.

Balys sako, kad tokiu būdu atiduoda duoklę savo jaunoms dienoms ir vaikystei, kai augo su gražiais animaciniais filmukais, kuriuose „niekas nieko nešaudo ir nemuša“. Neatsitiktinai čia pat stovi ir pirmoji motorinė Balio transporto priemonė – mopedas MINI.

Intriguoja ir kitas užrašas, skelbiantis, kad Balys šias lenktynes dedikuoja šiemet gimusiam sūnui Perkūnui. Netrukus mažylis jau sėdėjo ant motociklo ir bandė pasukti rankenėlę.

Kitą savaitę Balys su motociklu iškeliauja į Algarvę. Išsiuntęs savo KTM į Pietų Ameriką, Balys grįš namo – žada daug sportuoti Vingio parke, gerai maitintis ir išsimiegoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius