-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darius Vaičiulis prisiekė Konstitucija: Antano Juknevičiaus šturmanas – ne jis

Antanas Juknevičius, atstovaujantis komandai „Kreda“, jau išsiuntė į Prancūzijos Marselio uostą savo techniką. Iš ten „Lapė“ (lenktynių automobilis), didžiulis kemperis ir techninės pagalbos sunkvežimis laivu plauks į Saudo Arabijos uostą Džedą (Jeddah). Dakaro ralio testinis ruožas prasidės sausio 1 d. Heile (Hail).

Tačiau šiais metais Antanas Juknevičius nesurengė komandos pristatymo ir neparodė visuomenei naujojo šturmano.

Juk Darius Vaičiulis sausio mėn. Saudo Arabijoje patvirtino, kad daugiau nešturmanaus. Ekstremalaus sporto entuziastas, užkariavęs aukščiausią kiekvieno kontinento viršūnę, pasiryžęs naujam iššūkiui – ilgiau nei mėnesį truksiančiai ekspedicijai į Antarktidą. Jo tikslas – kaip R.Amundsenas prieš 110 metų pasiekti Pietų ašigalį, o jame – iškelti „Gelbėkit vaikus“ vėliavą.

D.Vaičiulis siekia ne tik nukeliauti į Pietų ašigalį, bet kartu atkreipti žmonių dėmesį į nepalankiomis sąlygomis gyvenančių vaikų patiriamas problemas ir paskatinti jas spręsti kartu. Dėl šios priežasties D.Vaičiulis kartu su nevyriausybine organizacija „Gelbėkit vaikus“ vykdo iniciatyvą „Už gyvenimo tikslą kiekvienam Lietuvos vaikui!“. Šia iniciatyva siekiama sutelkti platų iniciatyvą palaikančių partnerių tinklą ir kartu su visuomene surinkti lėšas 49 „Gelbėkit vaikus“ organizacijos kuruojamiems vaikų dienos centrams.

Kas bus Antano Juknevičiaus šturmanas?

Prieš skrydį į Čilę Darius Vaičiulis viešėjo 15min studijoje. Pokalbio metu (žr. vaizdo įrašą), keliautojas, padėjęs ranką ant Konstitucijos, prisiekė, kad Antano šturmanas bus kitas žmogus.

Antanas 15min yra prasitaręs, kad šturmanas – užsienietis.

Tačiau neatmetė galimybės, kad iš Antarktidos, jei Ekspedicija susiklostys pagal planą, atskris ir į Saudo Arabiją. Tačiau tik kaip sirgalius, 2019 m. sausio scenarijus, kai Darius į Peru vykusį ralį atkeliavo tiesiai iš Antarktidos, nesikartos.

Kas pakeis Darių Vaičiulį šturmano kėdėje, sužinosime netrukus. Antanas 15min yra prasitaręs, kad tai – užsienietis.

Darius Vaičiulis pasiekė Antarktidą

Iš tikrųjų Darius Vaičiulis jau pasiekė Antarktidos žemyną. Lapkričio 21 d. – trim dienom vėliau nei planuota – 16 val. vietos laiku „Boeing 757“ pakilo iš Punta Arenas (Čilė) Antarktidos link. Šiek tiek daugiau nei po keturių valandų skrydžio pasiekė „Union Glacier Camp“ bazinės stovyklos ledinį nusileidimo taką. Antarktida pasitiko ryškiai mėlynu dangumi ir nešaltu oru, –15 laipsnių. Anot Dariaus Vaičiulio, jausmas nepakartojamas.

„Užuodžiu nuotykius su didele doze druskos, aštrių pipirų ir karčių ašarų“, – juokavo buvęs ilgametis Antano Juknevičiaus šturmanas.

Atskridęs į Antarktidos „Union Glacier Camp“ bazinę stovyklą, Darius Vaičiulis joje praleis dar 3–4 dienas. Per tą laiką į roges susikraus ekspedicijos amuniciją ir 34 dienoms skirtą maistą, išbandys miegą palapinėje bei stovyklavietės įsirengimą. Galiausiai, sulaukus tinkamų oro sąlygų, mažas lėktuvėlis D.Vaičiulį ir kitus tris ekspedicijos dalyvius nuskraidins į kitą žemyno pakraštį, ant užšalusios Roso jūros. Tame taške prasidės istorinė ekspedicija.

Ekspedicijai ruošėsi atšiauriame parke

Iki skrydžio į Antarktidą Darius Vaičiulis spėjo pramankštinti kojas ir galvą visai šalia Punta Arenos esančiame „Reserva Nacional Magallanes“. Parkas pasitiko sniego pūga ir stipriu vėju. Sąlygos buvo labai tinkamos pratintis prie Antarktidos šalčio. Deja, vidurdienį oras pasitaisė ir atsivėrė nuostabios parko panoramos. 23 km per 6 valandas be prisėdimo leido pajusti šiokį tokį nuovargį. Visgi tai tik pusė kasdieninės darbo dienos Ekspedicijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius