Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Edgaras Riabko laimėjo vandens formulių F2 pasaulio čempionato etapą Kupiškyje

Antradienį Kupiškio mariose finišavo keturias dienas trukusios motorlaivių lenktynės, kurių kulminacija tapo finalinis vandens formulių F2 pasaulio čempionato etapo plaukimas. Jame triumfavo visus varžovus už nugaros palikęs lietuvis Edgaras Riabko.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Edgarui Riabko namų etapas Kupiškyje nebuvo lengvas, tačiau pirmadienį vykusiose kvalifikacijose jam galiausiai pavyko pasiekti geriausią rezultatą ir iškovoti „pole“ poziciją antradienio lenktynėms. Antradienį vakare, po parado rato, visi pilotai savo motorlaivius išrikiavo lemiamam startui.

Čia Edgaras Riabko startavo ne itin sklandžiai ir iškart prarado pirmąją poziciją, tačiau netrukus vandenyje įvyko susidūrimas tarp švedo Danielio Segenmarko ir Jungtinių Arabų Emyratų atstovo Manoor Al Mansoori. Beje, JAE ekipą nesėkmės lydėjo ir pirmadienį per kvalifikaciją, kur vienas iš ekipos motorlaivių taip pat patyrė susidūrimą su oponentu.

Dėl finale įvykusios avarijos trasoje buvo įjungta geltonos vėliavos fazė, o Edgarui Riabko teisėjai sugrąžino pirmąją poziciją. Vos tik lenktynės buvo atnaujintos, lietuvis ėmė tolti nuo varžovų ir jokių klaidų nedarė. Per 40 ratų nė vienas iš oponentų taip ir nepriartėjo prie lietuvio iki lenkimui tinkamo atstumo, todėl Kupiškyje ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio suplazdėjo Lietuvos trispalvė.

Pirmąją vietą vandens formulių F2 pasaulio čempionato etape iškovojęs ir 20 taškų į sezono kraitį įsidėjęs lietuvis už savęs paliko JAE komandai atstovaujantį olandą Ferdinandą Zandbergeną. Trečiąją poziciją išsaugojo Monako pilotas Giacomo Sacchi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius