Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Enduro“ gerbėjai savaitgalį rinkosi Pabradėje

Spalio 17 d. Pabradėje susirinko rekordinis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, „Enduro“ motociklų bei keturračių savininkų skaičius.Nors ruduo jau įpusėjo ir vis labiau grasina žvarbiais, lietingais ir šaltais orais, tačiau praėjusį šeštadienį buvo tarsi užsakytas ir visus motociklų sporto gerbėjus „Enduro ralyje 2015“ lepino gražiu bei saulėtu oru.
Pabradės ralis
Pabradės ralis

Tačiau pastarasis turbūt aktualiausias buvo tik gausiai susirinkusiems žiūrovams, o ne dalyviams. Šie trasoje turėjo savų rūpesčių ir išbandymų, su kuriais vieniems pavyko susitvarkyti lengvai, o kiti ir liko jų neįveikę.

Spalio 17 d. Pabradėje susirinko rekordinis, ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse, Enduro motociklų bei keturračių savininkų skaičius. Savo jėgas ralyje išbandė apie 260 sportininkų iš keturių valstybių.

Jau devintus metus iš eilės organizuojame „Enduro“ ralyje dalyviams teko kovoti ne tik su varžovais, bet ir su savimi. Komandinėse varžybose (kai sportininkai trasą turėjo įveikti būdami komandoje po du) lenktynininkams iš viso reikėjo įveikti apie 100 km ilgio specialiai paruoštą trasą su keturiais greičio ruožais. 15-asis jubiliejinis ralis dalyviams negailėjo ir netikėtų „dovanėlių“: sportininkai susidūrė su varginančiais kliūčių ruožais, „papuoštais“ kritusiais medžiais, klampiais durpynais ar smingančiu smėliu.

Siekiant įveikti šį visą bekelės siurprizų rinkinį, sportininkams reikėjo kaip reikiant atsiraityti rankoves ir pademonstruoti per visus metus sukauptus įgūdžius, jėgas bei pasiruošimą. Nors, atrodytų, demonstruoji gerus ir stabilius rezultatus visų varžybų metu, o aukščiausias prizininkų pakylos laiptelis jau džiaugsmingai „moja ranka“, tačiau tai nereiškia, kad vis dėlto ir tapsi nugalėtoju. Taip atsitiko ir „ATVfanai.lt Racing Team“ klubo nariams Antanui Kanopkinui bei Mindaugui Veiveriui.

Žinoma, visada norisi iškovoti tik aukščiausius apdovanojimus, užlipti ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio, tačiau gera ir trečioji vieta. Tiesiog šį kartą nuo mūsų nusisuko sėkmė

Apmaudi klaida („netilpo“ į nustatytą laiko normą ir gavo baudą) ilgą laiką lyderio pozicijoje buvusiems vaikinams galiausiai lėmė bronzinę, trečiąją vietą „ATV Utility“ klasėje.

„Žinoma, visada norisi iškovoti tik aukščiausius apdovanojimus, užlipti ant aukščiausio prizininkų pakylos laiptelio, tačiau gera ir trečioji vieta. Tiesiog šį kartą nuo mūsų nusisuko sėkmė. Ir ji tai padarė lemiamu momentu. Tačiau jau nieko nepakeisime, yra kaip yra. Šaunu yra tai, jog „ATVfanai.lt Racing Team“ klubas užėmė visas prizines vietas „ATV Utility“ klasėje. Tikimės šių pozicijų neužleisti dar ilgai“, – kalbėjo A.Kanopkinas.

Pirmoji vieta šioje klasėje atiteko Tomui Kaubriui ir Alvydui Petrošiui, o antri liko Paulius Vaišneideris bei Mindaugas Skudutis.

„ATV Sport“ klasėje greičiausi buvo Aleksandras Ivanovas ir Arūnas Sipavičius iš Kauno, o gausiausioje klasėje „HARD Enduro“ nugalėjo Tadas Barkus su Mindaugu Daugėla iš Vilniaus.

„Enduro ralyje neišvengta netikėtumų, nes tokios apimties ir azarto kupinose varžybose žmonės tradiciškai perspaudžia gazą ir turi incidentų“, – kalbėjo varžybų organizatorius Paulius Albertavičius. Dar neįpusėjus varžyboms buvo gautas signalas greitajai vykti prie 7 kontrolinio punkto, kur svečias iš Baltarusijos susižalojo ranką. Po visų procedūrų dalyvis atsiuntė organizatoriams skaudžiai linksmą nuotrauką.

Pabradės ralis
Pabradės ralis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius