-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė 1“ Vengrijoje atskleidė komandų žaizdas bei naujojo lenktynių sezono planus

Paskutinis „Grand Prix“ prieš vasaros pertrauką tapo tikru strategijos perlu – lenktynes laimėjo „Mercedes“ proto ir Lewiso Hamiltono greičio duetas. Šis rezultatas kažkuo priminė legendinę Michaelio Schumacherio pergalę 2004 m. Prancūzijos GP, kuomet jis atliko net 4 (!) sustojimus boksuose.
„Formulė 1“ lenktynės Vengrijoje
„Formulė 1“ lenktynės Vengrijoje / „Scanpix“ nuotr.

Sprendimas pasikviesti L.Hamiltoną į boksus ir vėliau bandyti atsilošti virš 20-ies sekundžių atotrūkį iš pradžių atrodė labai rizikingas, bet visi išvydome, jog minkščiausiomis padangomis apautas „Mercedes“ tiesiog skrido – Lewisas nepaliko Maxui Verstapppenui jokių šansų.

Puikus „Mercedes“ sprendimas ir L.Hamiltono tempas. Pralaimėjęs tokiu būdu Maxas net neliūdėjo, pripažinęs brito persvarą.

„Pole“ pozicija. Pagaliau.

Pagaliau Maxas Verstappenas iškovojo „pole“ poziciją – iki jos olandui teko laukti net 93 GP. Pagal šį rodiklį jis yra labai arti tokių pilotų, kaip Nickas Heidfeldas (91 GP), Mika Hakkinenas ir Danielis Ricciardo (abu po 94 GP).

Tuo tarpu Nico Rosbergui iki pirmojo „pole“ teko laukti 111 etapų, o Markui Webberiui – šios statistikos rekordininkui – net 131 GP!

Svarbu, jog ši statistika neturi įtakos galimybei tapti pasaulio čempionu,. Juk ilgai laukusiems pirmosios „pole“ M.Hakkinenui ir N. Rosbergui pavyko laimėti ir titulą. Kitiems pilotams likimas buvo mažiau dosnus.

Kol kas panašu, jog „Red Bull“ lenktynininkas priklauso pilotų, pasiekusių/pasieksiančių aukštų rezultatų kategorijai, to jam ir palinkėsim.

Red Bull Content Pool nuotr./Maxas Verstappenas
Red Bull Content Pool nuotr./Maxas Verstappenas

Gasly ir Kubica

Deja, bet tiek Pierre‘as Gasly („Red Bull“), tiek Robertas Kubica („Williams“) nesugeba pademonstruoti rimtesnio pasipriešinimo savo komandos draugams. Beveik nesimato ir galimo šių vaikinų progreso, todėl beveik garantuota, jog šis sezonas abiems bus paskutinis, nebent po vasaros pertraukos jie pradės demonstruoti visiškai kitokius rezultatus.

Buvo kalbų, jog su P.Gasly bus atsisveikinta po vasaros pertraukos, tačiau nežinia ar tai įvyks – „Red Bull“ neturi savo gretose pilotų, kurias galėtų pakeisti prancūzą.

Kalbos apie Daniilą Kvjatą kol kas neturi pagrindo, nes Helmutas Marko niekada neperlips per save ir neprisipažins klydęs (kai išmetė rusą iš „Red Bull“, o vėliau ir iš „Toro Rosso“) ir nepriims jo atgal į „motininę“ komandą.

Šis pilkojo „Red Bull“ kardinolo charakterio bruožas gali tapti Gasly išsigelbėjimo ratu.

Kontraktai

Kalbant apie kontraktus, tamsūs debesys sklaido ne tik virš minėtų dviejų pilotų. Yra dar du kandidatai, su kuriais greičiausiai bus atsisveikinta sezono pabaigoje. Tai Antonio Giovinazzi („Alfa Romeo“) ir Romainas Grosjeanas („Haas“).

Pirmasis nedemonstruoja tokių rezultatų, kokių iš jo tikimasi – tuo jis panašus į jau minėtus P.Gasly ir R.Kubicą. O štai Romainas vis įsivelia į smulkius, bet brangius jam ir komandai incidentus, ypač kovojant prieš savo komandos draugą.

Kalbant apie TOP-komandas, panašu, kad tik „Ferrari“ išliks be pasikeitimų, nepaisant Martino Brundle’o nuomonės, jog po šio sezono Sebastianas Vettelis pasitrauks iš sporto. Kol kas nepanašu, jog vokietis norėtų trauktis, nepaisant savo klaidų ir pačios ekipos nevisai čempioniškos formos.

„Red Bull“ gretose lyderis nesikeis – M.Verstappenas ir toliau pilotuos komandos bolidą, jo kontraktas prasitęsė automatiškai pagal sąlygą, jog po Vengrijos GP jis turi užimti ne žemesnę nei 3 vietą čempionato įskaitoje – būtent šioje pozicijoje olandas šiuo metu ir klasifikuojamas.

„Scanpix“ nuotr./Valtteri Bottas
„Scanpix“ nuotr./Valtteri Bottas

Tuo tarpu „Mercedes“ stovykloje barška Valtteri Botto kėdė – puikiai pradėjęs sezoną suomis suklupo ir dabar labiau kovoja su M. Verstappenu, o ne su savo komandos draugu, turinčiu jau 8 (!) pergales. Manoma, kad jau netrukus Toto Wolffas apsispręs dėl Valtteri – gali būt, kad jam bus pasiūlytas pratęsimas, tačiau taip pat yra galimybė į F-1 sugrįžti Estebanui Oconui – iškart į „Mercedes“.

Jei suomis visgi liktų vokiečių komandoje, tuomet Estebanas būtų „įsodintas“ į „Renault“, vietoje Nico Hulkenbergo. Taip pat minimos ir „Haas“ bei „Alfa Romeo“ komandų kandidatūros.

„Scanpix“ nuotr./„Formulė 1“ lenktynės Vengrijoje
„Scanpix“ nuotr./„Formulė 1“ lenktynės Vengrijoje

Sezonai ilgės

Kitų metų sezone gali atsirasti vietos jau 22 etapams po to, kai Katalonijos valdžia sutiko paremti Ispanijos „Grand Prix“. O čempionato organizatoriai derasi su komandomis dėl 2021-ųjų metų sezono, kuriuo metu vyktų… 24-25 GP etapai!

Be abejo, žiūrovams tai teigiama žinia – kuo daugiau, tuo geriau, bet komandoms teks greičiau suktis dėl padidėsiančio GP skaičiaus kiekvieną savaitę. Taip pat svarstoma galimybė trumpinti žiemos bandymus ir visiškai atsisakyti jų sezono metu.

Žinia, sekantis etapas įvyks tik po keturių savaičių. Tad gero visiems vasaros poilsio!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius