-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 14 /10:58

„Formulės 1“ Kinijos GP kvalifikacija: „Merdeces“ liko už abiejų „Ferrari“ pilotų nugarų

Po lenktynių Bahreine F1 pilotai neturėjo daug laiko poilsiui. Po dviejų iš eilės Sebastiano Vettelio („Ferrari“) pergalių, „Mercedes“ Šanchajuje turėjo šansą įrodyti savo pranašumą. Juo labiau, kad treniruočių metu didžiausią spartą demonstravo Lewisas Hamiltonas.
„Formulės 1“ Kinijos GP greičiausias buvo Sebastianas Vettelis
„Formulės 1“ Kinijos GP greičiausias buvo Sebastianas Vettelis / „Scanpix“ nuotr.

Pernai Šanchajuje kvalifikacijoje pole poziciją iškovojo Lewisas Hamiltonas (1 min. 31,678 sek). Tačiau šįkart pirmojo kvalifikacinio važiavimo metu į priekį iškart šovė Kimis Raikkonenas (1 min. 32,474 sek). Netrukus prabyla ir S.Vettelis – išsiveržia į priekį 1 min. 32, 171 sek.). Abu „Mercedes“ pilotai klusniai seka iš paskos. Lenktynininkai važiuoja violetinėmis „ultrasoft“ padangomis. Oras vėsus, apie 13 laipsnių šilumos, debesuota, trasa sausa.

Danielio Ricciardo trasoje nėra – jis pasitraukė po variklio gedimo treniruotės metu iš jo pasipylus dūmams ir ugniai. Tačiau, likus vos trims minutėms iki Q1 važiavimų, „Red Bull“ pilotas sugrįžta – mechanikai pakeitė variklį ir australas demontruoja 14-tą laiką.

Lewisas Hamiltonas stebina – jis kol kas šeštas. Jį lenkia net Romainas Grosjeanas iš „Haas“.

Kinijos GP, situacija po Q1 važiavimų
Kinijos GP, situacija po Q1 važiavimų

Antrasis kvalifikacijos etapas

Q2 važiavimus Lewisas pradeda geltonomis „soft“ padangomis. K.Raikkonenas iškart aplenkia komandos draugą S.Vettelį, jo laikas 1 min. 32,286. Trečias – jau Danielis Ricciardo. Ar atsibus „Mercedes“ pilotai, kol kas negalintys nustebinti greičiu?

Taip! 1 min 31,914 – toks Lewiso laikas, jis po Q2 yra greičiausias su minkštomis padangomis. Antroje pozicijoje – kitas „Mercedes“ pilotas V.Bottas. Situacija pasikeitė iš esmės. Pasirodo, Lewisas iki šiol žaidė slėpynių ir nedemonstravo visos spartos.

Situacija po Q2 važiavimų
Situacija po Q2 važiavimų

Trečiasis kvalifikacijos etapas ir triskart pagerintas trasos rekordas

Paskutinės 12 minučių – trečiasis kvalifikacijos etapas, kuriame varžosi 10 greičiausių. S.Vettelis startuoja violetinėmis „ultrasoft“ padangomis. Ar pavyks jam iškovoti pole poziciją?

1 min 31,200 – toks K.Raikkoneno laikas. Tai – naujas trasos rekordas.

Jam iš paskos seka S.Vettelis, atsiliekantis 0,161 sek. Abu „Ferrari“ pilotai vėl šauna į viršų! Tuo tarpu „Mercedes“ pilotai grįžta prie violetinių „ultrasoft“ padangų. Prasideda lemiama kova, lieka vos kelios minutės.

K.Raikkonenas dar kartą gerina rezultatą, bet tai neturi didelės reikšmės – paskutiniame rate dar geresnį kvalifikacijos laiką demonstruoja komandos draugas. 1 min 31,095 – toks S.Vettelio laikas. Jis vėl iškovoja pole poziciją!

1 min 31,095 sek. – toks S.Vettelio laikas.

Pirmą kartą per 14 metų Šachajuje pole pozicija džiaugiasi „Ferrari“!

Tąkart (2004 m.) trasos rekordą pasiekė M. Schumacheris – 1 min. 32,238 sek. – ir iškovojo teisę startuoti iš pirmos pozicijos.

Trasos rekordas: 2004 m. M. Schumacheris - 1 min. 32,238 sek.

Po Q3 finišo Sebastianas dėkoja komandai ir mechanikams už puikų automobilį – „Mercedes“ pilotai aplenkti net puse sekundės. Intriga į F1 sugrįžta.

Rezultatai po Q3 važiavimų
Rezultatai po Q3 važiavimų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius