-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės 1“ Monaco Grand Prix žiūrovai stebi lenktynes ir iš prabangių jachtų

„Formulės 1“ lenktynės Monake – kaskart vis kitokios. Tačiau yra bent keli bruožai, būdingi visoms „Formulės 1“ Monaco Grand Prix varžyboms. Tai – ypatingai sudėtinga lenkimams trasa, išdėstyta miesto-valstybės gatvėse. Ir žiūrovai.
F1 Monako lenktynių vaizdai ir jachtos
F1 Monako lenktynių vaizdai ir jachtos / „Scanpix“ nuotr.

Be abejo, dalis žiūrovų (ypač, kai negaliojo karantino apribojimai), keliauja ir vieno F1 etapo į kitą. Savo komandoms labiausiai atsidavę – „Mercedes“, „Ferrari“ (vis dar), „Red Bull“ sirgaliai.

Tačiau į Monako uostą, vykstant F1 lenktynėms, garbės reikalu laiko atplaukti savo jachtomis ir pasaulio turtingieji. Monako uoste jie stebi lenktynes nuo savo jachtų denių.

Monakas yra kalnuose, todėl taupant žemę yra apstatytas taip, kad namai atrodo kaip kregždučių lizdai, prilipdyti prie kalno. Apačioje plyti uostas, priglaudžiantis prabangias pasaulio turtuolių jachtas ir kruizinius laivus.

Į F1 etapus ne kartą yra užsukusios Rusijos ar Saudo Arabijos turtuolių jachtos. Tarkime, prieš keletą metų 15min čia užfiksavo rusų oligarcho Andrejaus Melničenkos namus ant vandens su įspūdingomis burėmis.

Youtube.com stopkadras/A.Melničenkos jachta
Youtube.com stopkadras/A.Melničenkos jachta

Monakas pasaulyje garsėja ne savo dydžiu ar ekonomika, kuri, kaip ir kitų Europos nykštukų, yra aukšto lygio. Miestas-valstybė traukia smalsuolius turtuoliais, jachtomis ir lošimo namais. Ši prancūzakalbė šalis laikoma Europos prabangos ir azartinių lošimų sostine.

Valstybė yra vienas miestas – Monakas, turintis kelis rajonus, kurių žymiausias yra Monte Karlas.

Lenktynių trasa miesto gatvėse

Lenktynės Monake – tikrų tikriausias „F-1“ varžybų brangakmenis. Ant šių lenktynių nugalėtojų pakylos stovėjo didžiausios žvaigždės, be to, šias lenktynes svajoja laimėti kiekvienas „Formulės-1“ pilotas.

Siaura ir sudėtinga Monako trasa kelia daugybę unikalių iššūkių, ir tai yra viena iš nedaugelio atkarpų, kurioje „Mercedes“ komandai pastaraisiais metais ne itin sekėsi. Šiemet jiems taip pat teks pakovoti dėl čempionų vardo. Lewisas Hamiltonas varžysis su „Red Bull“ komanda ir Maxu Verstappenu priešakyje. „Formulę-1“ su 15min sekite šeštadienį nuo 16 val.

Monako trasa (pilnas pavadinimas – Circuit de Monaco, dažnai vadinama Monte Carlo trasa) – Formulės 1 trasa sudaryta iš Monte Karlo ir La Condamine miestų gatvių Monako kunigaikštystėje. Viena iš seniausiai naudojamų trasų Formulės 1 istorijoje. Joje nuo 1950 m. vyksta Formulės 1 Monako Grand Prix.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius