-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Marijampolės autokroso trasą grįžta žiemiškos „Weekend Grand Race“ varžybos

Jau artėjantį šeštadienį Marijampolės pašonėje esančioje autokroso trasoje bus surengtas dar vienas „Weekend Grand Race“ komandinių varžybų etapas. Šios lenktynės – jau šeštosios 2019-ųjų metų sezone ir pirmosios šį žiemos sezoną.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

„Trasa lygesnė nei 95 procentai Lietuvos žvyrkelių“, – tokiu pareiškimu į šeštąjį šių metų „Weekend Grand Race“ etapą „Oksana Butkutė Permanent make up“ taurei laimėti dalyvius kvietė organizatoriai.

Po penktojo etapo, įvykusio rudenį, organizatoriai nusprendė padaryti kone poros mėnesių pertrauką, mat rudenį organizuoti varžybas Marijampolės trasoje išties keblu. Pora bandymų tą daryti buvo, bet dėl trasos būklės renginius teko atšaukti. Dėl minkštos ir slidžios dangos čia nesugebėjo įvažiuoti net sunkioji technika, turinti išlyginti dangą.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Tačiau pirmieji šalčiai organizatoriams uždegė viltį dar mažiausiai vienerias lenktynes surengti ir šiemet.

Pasak varžybų organizatorių, dabar trasa yra beveik ideali lenktynėms. Nors ne visuose posūkiuose danga yra maksimaliai kieta, kai kur yra ir minkštesnių vietų, tačiau panašu, kad dabar vyraujančios oro sąlygos leis dalyviams parodyti visą savo meistriškumą.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Šįsyk organizatoriai atsisakė laisvųjų treniruočių, tad renginys iškart prasidės kvalifikaciniais važiavimais. Taip nuspręsta todėl, kad žiemos metu šviesus paros periodas yra itin trumpas, o lenktynės sutemus nebus vykdomos.

Šiose komandinėse automobilių varžybose startuojama mišriomis sudėtimis – ekipažą privalo sudaryti viena mergina ir du vyrai. Pirmosios kvalifikaciniams važiavimams prie starto stos merginos, o po jų pasirodys ir vyrai. Visi dalyviai varžysis dviejose klasėse – iki 1,8 litro varikliais ir virš šios ribos.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Galiausiai greičiausios komandos susitiks finale, kur rungsis jau nebe dėl greičiausio rato įveikimo laiko, bet dėl faktinių pozicijų. Prizininkus organizatoriai kaip visada apipils prizais, o komandai nugalėtojai bus įteiktas „Nidos stiegė“ dovanų kuponas poilsiui Nidoje.

Į trasą stebėti šeštąjį „Weekend Grand Race“ etapą kviečiami ir žiūrovai. Pirmosios kvalifikacinės grupės startas – 9.15 val. Bilieto kaina žiūrovams – trys eurai. Daugiau informacijos apie „Weekend Grand Race“ renginius galite rasti paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius