Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 19

Įdomioji šių metų Dakaro ralio statistika: nugalėtoją ir paskutinį finišavusį skyrė beveik savaitė

Saudo Arabijoje pasibaigusios jau 45-osios Dakaro ralio varžybos šiemet pažėrė nemažai rekordų ir įdomios statistikos. Nurimus lenktynių aistroms kviečiame susipažinti su skaičiais, kurie įeis į Dakaro ralio istoriją.
Dakaro ralio finišo vaizdai
Dakaro ralio finišo vaizdai / Egidijaus Babelio nuotr.

Visos Dakaro naujienos vienoje vietoje (spauskite čia)

Damamo mieste finišavęs 2023-iųjų metų Dakaro ralis buvo pažymėtas Nassero Al-Attiyah pergale. Tai pirmas kartas, kai šis katarietis pergalę šventė antrus metus iš eilės. Iš viso tai penktasis Nassero Al-Attiyah laimėtas Dakaras – tą iki šiol jis buvo padaręs 2011 su „Volkswagen“, 2015 su „Mini“, 2019 ir 2022 metais su „Toyota“. Tai buvo dvidešimtasis katariečio startas Dakaro ralyje.

Nasseras Al-Attiyah šiemet pergalę šventė 1 val. 20 min. pranašumu prieš antroje vietoje finišavusį prancūzą Sebastieną Loebą. Tokios didelės laiko persvaros Dakaro ralyje nebuvo jau 20 metų – nuo 2003-iųjų metų, kai šį maratoną laimėjęs japonas Hiroshi Masuoka su „Mitsubishi“ finiše įgijo 1 val. 52 min. pranašumą prieš artimiausią persekiotoją, taip pat „Mitsubishi“ visureigiu lenktyniavusį prancūzą Jean-Pierre Fontenay.

Dar viena įdomi šių metų Dakaro ralio statistikos detalė yra atsilikimas nuo lyderio. Lenktynes laimėjusį Nasserą Al-Attiyah ir galutiniame visų finišavusių dalyvių protokole paskutinę vietą užėmusį dalyvį, T3 klasės atstovą iš Čilės Lucasą Del Rio Alamosą skyrė 151 valanda arba kiek daugiau nei šešios paros.

Žinoma, toks atsilikimas atsirado ne fiziškai lenktyniaujant, o ekipažui gavus 120 valandų baudų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius