-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 01 /15:50

Incidentais pažymėtame F-1 etape Imoloje triumfavo Lewisas Hamiltonas

Sekmadienį Italijoje, Imolos trasoje įvyko tryliktasis 2020-ųjų metų F-1 sezono etapas. Po šeštadienio kvalifikacijos lenktynes iš pirmosios pozicijos pradėjo „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas. Pilotams čia teko įveikti 309 km distanciją arba 63 ratus, po kurių pergalę šventė būtent Lewisas Hamiltonas. Jam ši pergalė – 93-ioji karjeroje.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / „Scanpix“/AP nuotr.

Finišas

Lewisas Hamiltonas savo lyderystę išlaikė iki paskutinio rato ir iškovojo dar vieną nugalėtojo titulą. Jam iš paskos finišavo kitas „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas. Trečią poziciją užfiksavo Danielis Ricciardo.

Beje, „Mercedes“ triumfas etape Imoloje komandai garantavo šių metų čempionų vardus konstruktorių įskaitoje. Tai septintasis toks ekipos pasiekimas iš eilės.

58/63

Trasoje apsisuka Alexanderis Albonas. Taigi, „Red Bull“ komandai šios lenktynės Imoloje – itin nesėkmingos.

57/63

Iš trasos traukiasi saugos automobilis. Iki finišo lieka šeši ratai. Lyderiauja Lewisas Hamiltonas, už jo – Valtteri Bottas. Trečioje vietoje -Danielis Ricciardo.

53/63

Bolidą likus dešimčiai ratų iki finišo apgadina George`as Russelas, kuris traukiasi iš lenktynių. Avariją jis patyrė važiuodamas iš paskos saugos automobilio.

51/63

Iš trasos išlekia ir sustoja iki tol antroje vietoje važiavęs Maxas Verstappenas. Visiškai suplėšyta jo bolido galinė padanga. Trasoje pasirodo saugos automobilis. Į trečią vietą kyla Danielis Ricciardo.

Panašu, kad Maxo Verstappeno padanga neatlaikė stabdymo zonoje.

49/63

Lyderiaujantis Lewisas Hamiltonas fiksuoja naują geriausią rato įveikimo laiką.

43/63

Valtteri Bottas neatlaikė Maxo Vestappeno spaudimo. „Red Bull“ pilotas kyla į antrąją vietą.

41/63

„Ferrari“ komanda turėjo problemų keičiant Sebastiano Vettelio ratus. Ekipa užtruko net 13 sekundžių. Pilotas į rikiuotę grįžta tik 14-oje vietoje.

37/63

Maxas Vestappenas vis labiau mažina atsilikimą nuo antroje vietoje važiuojančio Valtteri Botto. Tarp jų lieka vos 0,7 sek. „Mercedes“ komanda V.Bottui pranešė, kad bolidas turi šiokių tokių techninių problemų dėl antrame rate patirto kontakto.

33/63

Lewisas Hamiltonas sustojimą atlieka būtent tuomet, kai trasoje įjungiama virtualaus saugos automobilio fazė, tad į rikiuotę jis grįžta lyderio vaidmenyje.

29/63

Estebanas Oconas stoja trasos pakraštyje ir praneša komandai apie bolido problemas.

26/63

Panašu, kad į pirmą poziciją išsiveržęs, tačiau dar padangų keisti nestojęs Lewisas Hamiltonas ketina sustojimą atlikti kuo vėliau, tikintis, jog kaupiamos persvaros pakaks iš „pitų“ į trasą grįžti rikiuotės priekyje.

19/63

Keisti padangas stoja ir lenktynių lyderis Valtteri Bottas. Į trasą jis grįžta prieš Maxą Verstappeną. Į rikiuotės priekį kyla Lewisas Hamiltonas, tačiau jo dar laukia padangų keitimas.

19/63

Keisti padangas stoja Maxas Verstappenas. Jo komandos mechanikai šią procedūrą atlieka per 2,2 sek.

16/63

Valtteri Bottas su „Mercedes“ toliau didina tempą, dar sykį gerina rato įveikimo laiką ir didiną atotrūkį nuo Maxo Verstappeno iki 2,3 sek.

12/63

Ketvirtoje vietoje važiuojantį Danielį Ricciardo sparčiai vejasi pozicija žemiau esantis Charlesas Leclercas, tad artimiausiu metu tikimasi lenkimo.

9/63

Piere`as Gasly priverstas sukti į techninio aptarnavimo zoną ir baigti lenktynes dėl atsiradusių bolido problemų. Iki šios akimirkos jis važiavo penktoje pozicijoje, tačiau iš kovos traukiasi.

6/63

Naują greičiausią ratą „įveža“ Valtteri Bottas, kuris važiuoja rikiuotės priekyje – 1 min. 19,417 sek.

4/63

Gana prastai sustartavęs Lewisas Hamiltonas fiksuoja greičiausią rato įveikimo laiką.

Startas

Po starto į priekį šovė Valtteri Bottas, kuris startavo iš „Pole“ pozicijos. Į antrąją vietą šoktelėjo iš trečiojo takelio startavęs Maxas Verstappenas, kuris aplenkė Lewisą Hamiltoną.

Nesėkmingai lenktynės prasidėjo Kevinui Magnussenui, kuris apsisuko bei Lance`ui Strollui, kuris jau pirmuose posūkiuose apgadino priekinį bolido sparną ir iškart suko į „pitus“.

Kvalifikacija

Šeštadienį Imolos trasoje buvo surengti kvalifikaciniai važiavimai. Trečioje kvalifikacijos dalyje į priekį šovė „Mercedes“ pilotas Valtteri Bottas, kuris laimėjo „pole“ poziciją. Antroje vietoje įsitvirtino Lewisas Hamiltonas, o trečias sekmadienio lenktynes pradės Maxas Verstappenas.

Ketvirtą laiką parodė ir pirmą sykį karjeroje tokią starto poziciją iškovojo Piere`as Gasly. Penkto rezultato autorius – Danielis Ricciardo. Šeštoje vietoje įsitvirtino Alexanderis Albonas. Iškart už jo – Charlesas Leclercas. Aštuntas Imoloje startuos Daniilas Kvyatas, o dešimtuką užbaigs atitinkamai Lando Norissas ir Carlosas Sainzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius