-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturratininkas Adomas Gančierius susidorojo su „Enduro Sprint“ varžybų Latvijoje iššūkiais

Šeštadienį Latvijoje, Vidriži miesto apylinkėse surengtos „Enduro Sprint“ varžybos. Bendrame Lietuvos ir Latvijos čempionatų etape startavo ir „CFMOTO Factory Racing Team“ komanda. Šįkart ekipai atstovavo vienintelis jos narys – keturratį „CFORCE 1000“ vairavęs Adomas Gančierius, rašome pranešime.
Adomas Gančierius
Adomas Gančierius / Komandos nuotr.

Varžybos Vidriži miestelio apylinkėse sujungė dviejų šalių „Enduro Sprint“ čempionatus. Latviams tai buvo jau trečiasis nacionalinio čempionato etapas. Tuo metu gausus būrys lietuvių į Latviją atvyko pirmam savo sezono mūšiui dėl pozicijų ir metinės įskaitos taškų.

Organizatoriai varžybų dalyviams pasiūlė 66 kilometrų ilgio trasą. Joje, kaip ir įprasta „Enduro Sprint“ stiliaus varžyboms, buvo ir greituminių rungčių. Čia atletų laukė kroso trasos, papildytos „enduro“ elementais – 3 km ir 3,7 km ilgio.

Komandos nuotr./Adomas Gančierius
Komandos nuotr./Adomas Gančierius

Ne ką mažiau iššūkių dalyvių laukė ir pervažiavimuose tarp greituminių rungčių. Čia dalyviams reikėjo demonstruoti ne tik orientacinio važiavimo sugebėjimus, bet ir išlaikyti koncentraciją. Ne vienas dalyvis čia patyrė incidentų. Vieniems užteko „sulopyti“ pramuštą ratą, kitiems iš varžybų netgi teko pasitraukti.

Vienam iš lietuvių Mariui Kvetkauskui netgi prireikė medikų apžiūros po nesėkmingo šuolio per trampliną greituminėje rungtyje, tačiau sportininkas varžybas tęsė ir finišą pasiekė.

Šiose varžybose ATV įskaitoje startavo 18-a dalyvių. „CFMOTO Factory Racing Team“ ekipos narys Adomas Gančierius po atkaklios kovos įsitvirtino aštuntoje galutinės rikiuotės vietoje, lyderiui nusileisdamas kiek daugiau nei vieną minutę, o Lietuvos čempionato įskaitoje sportininkas buvo klasifikuotas penktoje pozicijoje. Po finišo „CFMOTO CFORCE 1000“ keturratį vairavęs lenktynininkas tikino, kad pasirodymu yra patenkintas.

„Apskritai visus norėčiau pakviesti dalyvauti „Enduro“ sprintuose, nes čia greičio ruože visuomet važiuoji vienas. Gali nebent pasivyti priešininką, jei jis lėtas. Bet čia nėra to alsavimo į nugarą, gali susikaupti ir važiuoti savo tempu, o tuomet darai mažiau klaidų.

Komandos nuotr./Adomas Gančierius
Komandos nuotr./Adomas Gančierius

Greituminės rungtys šiandien buvo įdomios. Viena trasa – „Enduro“ testas, kita – kroso testas. Abi trasos su įkalnėmis, nuokalnėmis, tramplinais. Pervažiavimai irgi buvo įdomūs. Viena, kita nedidelė pelkė, kur praeini paviršiumi. Jeigu būtų po lietaus, tikrai ten būtų ką veikti.

Technika atlaikė. Jau eilinį kartą numušiau degalų bako kamštį. Be to, atvažiavus į antro rato finišą pamačiau, kad kažkas kaba po keturračiu. Pagalvojau, kad šaka. Pasirodo, kad nulūžo stabilizatorius. Jautėsi šiek tiek palaidas keturratis. Taip pat plyšo granatos guma, bet čia tokios smulkmenos, kurios nesutrukdė sėkmingai pasiekti finišą“, – sakė Adomas Gančierius.

Tiek lietuviško, tiek latviško etapo ATV įskaitoje šeštadienį pergalę šventė Mindaugas Skudutis. Antrą laiką užfiksavo vos 0,6 sek. lyderiui nusileidęs Rokas Butavičius. Ant trečiojo prizininkų pakylos laiptelio žengė Paulius Vaišneideris.

Adomas Gančierius ir kiti šios sporto šakos atletai daug poilsio po šių varžybų neturės, nes kitas Lietuvos „Enduro sprint“ čempionato etapas įvyks jau artėjantį šeštadienį. Sportininkai susitiks Kalvarijos trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius