-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 25 /17:53

Lietuviai 12 val. lenktynėse Mugello F1 trasoje: sprogo padangos, švirkštė benzinas, buvo kontaktų

Vis daugiau Lietuvos komandų įsitraukia į Creventic „24h series lenktynių seriją. Europos F1 trasose šiemet vyks penkios lenktynės. Pirmosios šeštadienį startavo Mugello (Italija), jos truks 6 val. Prieš naktį dėl garso apribojimų bus sustabdytos ir pratęstos sekmadienio rytą.

Rezultatai

Prie starto linijos stojo 40 automobilių, suskirstytų į klases. Lietuviai varžosi GT3 (Audi), GTX (Lamborghini) ir 992 (Porsche) klasėse.

Mugello 12 val. lenktynėse startavo net keturios Lietuvos komandos. GT3 klasėje dviem „Audi R8 LMS GT3“ lekia „Juta Racing“ pirmoji ir antroji komandos. „RD Signs Šiauliai“ GTX klasėje startavo „Lamborghini Huracan Supertrofeo EVO II“. O „Porsche Baltic“ lenktyniauja „Porsche 911 GT3 CUP“ bolidu.

Žemiau rasite TRANSLIACIJOS įrašą, lenktynių eigą ir trumpus reportažus iš pitlane.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip lietuviams sekėsi kupinoje avarijų kvalifikacijoje

TIESIOGINĖ TRANSLIACIJA:

VIDEO: Hankook 12H MUGELLO 2023 - Race Part 1

Šeštadienio lenktynės

Tarpinis finišas (18.15 val.). Automobiliai, pilotams išvydus finišo vėliavą simbolizuojančią pusiaukelę (pasibaigus 6 val.), apvažiavo papildomą ratą ir išsirikiavo starto-finišo tiesiojoje uždarame parke. Pilotai galės automobilius tik apžiūrėti ir uždengti nakčiai. Remontuoti ir pilti degalų negali iki rytojaus starto. Lenktynės bus tęsiamos sekmadienį 10 val. ryto.

Aukščiausioje pozicijoje iš lietuvių – Jonas Gelžinis (Juta, Audi GT3) – P18 (bendroje įskaitoje) ir P6 (GT3 AM). Audrius Butkevičius (RD Signs, Lamborghini) – P22 (ir P1 GTX). Andrius Šlimas (Porsche Baltic) – P23 ir P6 (992 klasėje). Oskaras Brazaitis (Juta) – P24 ir P7.

Šeštoji valanda. „RD Signs“ Lamborghini trūksta stabilumo, priežastys neaiškios, bet reikia tęsti lenktynes. „Juta“ ir „Porsche Baltic“, po užklupusių išbandymų artėja prie finišo.

Penktoji valanda. Lyderiavęs „CP Racing“ Mercedes AMG GT3 (Nr. 85) patyrė avariją. CODE60, komandos stojo degalinėje.

Tuo metu dar vienas išbandymas „Juta Racing“. Jonui Gelžiniui įsipylus degalų, posūkiuose jie pradėjo fontanu lietis iš automobilio bako. Teko skubiai grįžti į boksus. Pernai panašūs išbandymui buvo užgriuvę RD Signs komandą, kai degalinėje užsidegė „Lamborghini“.

Iš Lietuvos komandų aukščiausiai (likus šeštadienį važiuoti 1 val. 23 min.) – pirmoji JUTA komanda su Jonu Gelžiniu. Bendroje įskaitoje P14, GT3 AM klasėje P5.

Paulius Paškevičius (RD Signs) – P22 ir P1 (GTX klasėje).

Paulius Žadeika (Porsche Baltics) – P24 ir P6 (992 klasėje).

Egidijus Gelūnas (JUTA) – P28 ir P8 (GT3 AM) klasėje.

Ketvirtoji valanda. Kiek nepasisekė Andriui Navickui (antroji JUTA komanda), jis apsisuko trasoje, teko laukti krano. Technikai apžiūrėjo automobilį, išvalė nuo žvyro. Lenktynės tęsiamos.

Plačiau apie pirmosios šeštadienio lenktynių dalies nuotykius (avarijos, sprogę ratai) – komandų atstovų komentare.

Trečioji valanda. Ilgiausiai pilotų nekeitė JUTA antroji komanda. Galiausiai puikiai važiavusį A.Jablonskį (jam tai jau antri metai su GT3 automobiliu) pakeitė Andrius Navickas. Kol kas ši komanda – greičiausia iš lietuvių (P17). Lipančioje ant kulnų pirmojoje JUTOS komandoje „Audi“ pilotuoja Vytenis Gulbinas, prieš dvejus metus su A.Gečiausku laimėję 24 val. lenktynes Barselonoje (TCR klasėje).

RD Signs LAMBO pilotuoja Nicola Michelon, o Porsche Baltic – Tautvydas Rudokas. Bet netrukus jį keičia Andrius Šlimas.

Antroji valanda. Iš trasos išlėkė Mercedes AMG GT3 Nr. 27. Kodas60 – daugybė komandų pila degalus, keičia vairuotojus. Bet „RD Signs“ ir „Porsche Baltic“ ką tik atliko sustojimus, jiems tai nenaudinga.

Pirmoji valanda. „Juta“ komandose pirmieji lenktynes pradėjo Aurimas Jablonskis ir Jevgen Sokolovsky (Ukraina). „RD Signs“ – Audrius Butkevičius. „Porsche Baltic“ prie vairo sėdo labiausiai patyręs Robertas Kupčikas.

Prakirsta padanga. R.Kupčikui netrukus teko grįžti į boksus – prakirto galinį kairį ratą. Tad ir pilotų pasikeitimas įvyko anksčiau nei planuota – vairą perėmė Tautvydas Rudokas.

Praėjus pirmai valandai, „Juta“ komandos (A.Jablonskis ir J.Sokolovsky) bendroje rikiuotėje P14 ir P15, RD SIGNS (A.Butkevičius) – P30. „Porsche“ atstovas T.Rudokas – 31.

Pasižiūrėkite, kaip lenktynininkai atsipalaiduoja prieš startą – Mugello trasoje yra krepšinio aikštelė:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius